İçindekiler; Galeta unu (buğday), kurutulmuş öğütülmüş soğan, buğday unu, iyotlu tuz, kurutulmuş öğütülmüş sarımsak, kekik, karabiber, kimyon, bitkisel yağ (palm), maya özütü, köri, şeker, yenibahar, kırmızı pul biber, acı kırmızı biber, aroma vericiler (kereviz).
Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Knorr Köfte Harcı işlenmiş gıdadır. Helal,Vegan,Vejetaryen diyet tercihleri için tüketime uygun. Katkı maddesi içermez (katkısız gıdadır).
Kullanım: Derin bir kâsenin içine 500 g köftelik az yağlı kıymayı, 1 paket köfte harcını ve ½ su bardağı suyu koyun. Karışıma 1 yumurta kırıp harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harca şekil verdikten sonra yağsız tavada, fırında, ızgarada veya mangalda; dilediğiniz şekilde pişirip sıcak olarak servis edin.
İlgili 20 soru bulundu
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
İçindekiler. Galeta unu (buğday unu, tuz, maya), kurutulmuş öğütülmüş soğan, buğday unu, iyotlu tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kurutulmuş öğütülmüş sarımsak, kimyon, bitkisel hurma yağı, maya özütü, şeker, yenibahar, kekik.
Köftenin dağılmaması için genelde 1 adet yumurta yeterlidir, ancak kıymanın miktarı fazla ise yumurta sayısı da artırılabilir. Köftenin daha lezzetli olabilmesi için tıpkı poğaça yaparken olduğu gibi yoğurduğunuz kıymayı en az 1 saat dinlenmesi için dolapta bekletmelisiniz. Böylece köfte çok daha lezzetli olacaktır.
En lezzetli köfteler dananın göğüs kısmına ait olan döş etinden hazırlanan kıyma ile yapılır. Döş etinin orta yağlı kısmının iki kere çektirilmesiyle ideal köftelik kıyma elde edilmiş olur. Köftelerin lezzetini belirleyen bir diğer etmen ise içine fazla ekmek koymamak ve baharatını iyi ayarlamaktır.
Burada önemli olan nokta köfte harcında olması gerekenden daha fazla ekmek kırıntısı kullanılmamasıdır. Ekmek kırıntılarının fazla kullanılması sonucunda yoğun bir köfte harcı oluşturabilirsiniz ve bu sert, kuru aynı zamanda yumuşak olmayan köfteler çıkarmanıza neden olur.
Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve katkıları yoktur.
Bir yoğurma kabının içerisine soğan, maydanoz, yumurta, kıyma, baharat, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek yoğurun. Tüm malzemeler iç içe geçtikten sonra köfte harcınız hazır demektir.
Alerjen Uyarı: Gluten içerir. İz miktarda yumurta, süt ve süt ürünleri, hardal, soya, çam fıstığı, kereviz, antep fıstığı, fındık, badem ve susam içerebilir. Karbonhidrat 24,6 gr. Yağ 2,2 gr.
Günün sorusu 1 kilogram kıymadan kaç adet dolgulu köfte çıkar? YAPMANIZA BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE YARISI İÇİNE KONURMUŞ 10 TANE OLUR DER HACI. Dis harci ve ic Safi kiymali olursa 15-20 tane cikar. Yöreye göre değişir Antep usulu makinada icli köfte uzun ve ici dolu 1kg kiymadan 45,50 tane cikar..
Köftenizi dinlendirmeden tavanın içerisine atarsanız hem dağılır hem de pişerken küçülür. Bir başka sebebi ise çok kızgın yağ ya da tavanın içersine hemencecik atmak. Bu da hem tadını hem de görüntüsünü ciddi şekilde etkiliyor.
Kıymanın yağlı olması da köfteye o lezzeti veren ikinci önemli nokta. İç yağ ya da kuyruk yağı katıyorlar çoğunlukla. Soğanı iri iri doğruyor, soğanın suyunu sıkmayı atlamıyorlar. Soğan suyu köfteye acılık veriyor çünkü.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Evde içli köfte yapmaktan çekiniyor, "Ben dış kaplamasını bir türlü yapamıyorum" diye düşünüyorsanız bir de böyle deneyin. İrmik sayesinde tam kıvamında olan hamuruna şekil vermek de çok kolay olacak.
Köfte harcı iyi yoğrulmadıysa köfte dağılabilir. Kıyma başta olmak üzere karışım içerisindeki tüm maddeler iyice harmanlanmalıdır. Köfte harcını yoğururken de bir miktar su ile yoğrulmalıdır. Bu sayede malzemeler birbirine daha iyi tutulur, harcın dağılmasına engel olunur.
Ekmekle yapılan tariflerde pişme aşamasında etin yağının içerisinde kalmasını sağlıyor ve kuru olmayan köfteler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Pişerken boyutları küçülmüyor. Özellikle uzun süre saklamak istediğiniz köfteler için ekmek kullanmanızı öneririz.
Tencerenize çok fazla yağ koymamaya özen gösterin ve yağınız tamamen kızmadan köfteleri içerisine atmayın. Aksi takdirde köfteleriniz yağ çeker ve çok daha uzun sürelerde pişer. Hazırladığınız tüm köfteleri aynı anda yağa atmamaya özen gösterin. Bölümlere ayırın ve azar azar ilave ederek köftelerinizi kızartın.
Köfteyi köfte yapan malzemelerden biri de kuşkusuz soğan. Ancak kuru soğanı doğramak burada düşebileceğiniz başlı hatalardan biri. Rendelemeniz lazım ki pişmiş köfteyi yerken ağzınıza bütün bütün soğan parçaları gelmesin. Diğer önemli bir nokta ise soğanın suyunu sıkmak, süzüp kullanmak.
Köfte baharatı, genellikle kişniş, kimyon, acı ya da tatlı toz kırmızı biber, kekik, karabiber, tarçın, soğan, sarımsak, zencefil, havlıcan ve kuru maydanozdan oluşur. Köfte baharatının içerisine isteğe göre yenibahar da eklenebilir.
Derin kasenin içine 500 g köftelik az yağlı kıymayı 1 paket (41 g) köfte harcını ve 1/2 su bardağı (100 ml) suyu koyun. Karışıma 1 yumurta kırıp harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harca şekil verdikten sonra yağsız tavada, fırında, ızgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri