İlgili 32 soru bulundu
İstanbul, Sakarya ve Yalova'ya en yakın turistik tesis olan Kartepe, kış mevsiminde kayak ve snowboard sporları yapmak isteyenleri kendine çekmektedir. Doğal güzellikleri ile tercih edilen Kartepe'de, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü, binicilik, dağ bisikleti, paintball gibi aktiviteler yapılabiliyor.
Şehirlerden geçenlerin veyahut gelenlerin en çok aklına gelen şey genelde pişmaniyedir. Ayrıca, kente özgü “Değirmendere fındığı”, “Yarımca kirazı”, “Kandıra yoğurdu” ve “İzmit pişmaniyesi”, “İzmit simidi”, “Maşukiye armudu”, “Eşme ayvası”, kendin bilinen en önemli tatlarıdır.
Kocaeli'nde toplam 11 AVM bulunuyor.
Kocaeli'nde yemek listesine göz gezdirecek olursak Hindi Dolması, Cızlama, Alabalık, Mancarlı Kandıra Pidesi, Umaç Çorbası, Ciğceli Kavurma, Pişmaniye ve Höşmerim öne çıkmaktadır. Kocaeli denilince ilk akla gelen şüphesiz ki meşhur lezzeti ile Pişmaniyedir.
Yuvacık'tan baraj gölü manzaralı yolculukla varacağınız dere kenarındaki tesislerde bol çeşitli bir kahvaltı yaptıktan sonra Aytepe, Menekşe Yaylası, Soğukpınar Deresi, Kirazdere, Kungul Dağı, Kayaüstü ve daha birçok yerde bulunan yürüyüş parkurlarında doğa içinde güzel yürüyüşler yapabilirsiniz.
Kocaeli yakınında yer alan en önemli deniz Marmara denizidir. Şehrin birçok ilçesi Marmara denizi kıyısında yer almaktadır. Bu sebeple su sporları ve tekne turları şehirde oldukça fazla düzenlenmektedir. Ayrıca şehirde birçok gezilmesi gereken gölde bulunmaktadır.
İl, Kocaeli adını ise, bu yöreyi Osmanlı Devleti'ne katan, Osman Bey ve oğlu Orhan Bey'in uç beylerinden olan Akçakoca'dan almıştır. Bu tarihten sonra kente, önce İznikmid, daha sonra İzmid (İzmit) adı verildi. Kent en parlak dönemine Kanuni Süleyman zamanında ulaştı.
kocaeli'nin merkezi izmit'te yer alır, ama izmit bir şehirdir, kocaeli ise ildir. türkçede genelde il = şehir anlamı çıkar ama bu duruma istisna bir yerdir kocaeli. çünkü içerisinde gebze ve darıca gibi iki ilçe mevcut.
Derince Harikalar Sahili ile her yaştan insanda büyük hayranlık uyandıran içerisinde gerçek boyutlarında masal kahramanları, büyük havuzlarda çarpışan botlar, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen yatların kullanılabileceği minik marina, şelalelerin yanında masal dolu büyük eğlence dünyasında cafe ve restaurantlar yer ...
Tam gün limitsiz kayak için 170 TL ödeniyor. Kayakçılar için yarım gün skipass ücreti 140 TL.
Tam Gün sınırsız skipass: 1000 TL. Yarım Gün skipass: 800 TL. Tek Tur (Uzun): 400 TL.
Kış boyunca belediyenin yoğun faaliyeti sayesinde yol devamlı açık hale getiriliyor. O nedenle yol kış lastikleri olan bir araçla kolaylıkla çıkılabilir.
Sakarya yeni terminalden Limandere 14.00, Yuvalıdere 17.50, Karapınar ve Karasu 21.00, Kocaali ve Kuyumcullu Mahallesi ise 25.50 TL olarak yürürlüğe girdi.
Kocaali Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz sahilinde 40,000'e ulaşan nüfusuyla yıllara göre büyüklük gösteren bir ilçedir, doğusunda Akçakoca güneyinde Hendek batısında Karasu ilçeleri bulunmaktadır.
Kocaali Plajı - Sakarya
Sakarya merkeze 70 kilometre, Karasu İlçesi'ne ise 16 kilometre uzaklıkta bulunan Kocaali İlçesi; şifalı kumu, doğal plajı, kolay ulaşımı ile eşsiz bir sahile sahiptir. Pansiyonculuğun da yaygın olduğu ilçede yeme-içme tesisleri, müzikli eğlence yerleri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri