Kod yazmayı öğrenmek ilk andan itibaren özgüveni ve problem çözme becerilerini artırıyor. Apple ile kod yazmak ise öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine ve diledikleri kariyer hedefi doğrultusunda geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmaları için gerekli araç ve kaynakları eğitimcilere sunuyor.
Çocukların kodlamayı öğrenmesi, projelerinde ve hayatlarında yapay zekayı kullanarak daha doğru ve doyurucu sonuçlar elde etmeleri, kendilerine ve geleceklerine güvenlerini artırır. Programlama öğrenmek, çocukların diğer öğrenme alanlarında da başarılı olmalarına yol açar. Bu alanlar bilim, matematik ve dili içerir.
Bu diller programlama dilleri olarak bilinir ve bu diller üzerinde kod yazma işlemine de kodlama denir. Yazılan kodlar, bir bilgisayara hangi eylemleri gerçekleştirmesi gerektiğini ifade eder. Kod yazarak, bilgisayarlara ne yapacaklarını çok daha hızlı bir şekilde aktarabilirsiniz.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Analitik düşünme becerileri kazandırır. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Problem çözme yeteneğini artırır.
Kodlamayı, en basit haliyle programlama olarak ifade edebiliriz. Web tasarımı yapmak, bilgisayar oyunu geliştirmek veya mobil uygulama geliştirmek için kodlama öğrenmek zorunludur. Yani, kodlama bilgisayarın işleyebileceği yazılı talimatları ifade eder.
İlgili 45 soru bulundu
Aynı zamanda kodlama öğretimi ile öğrencilerin; dijital okuryazarlıkları, yaratıcılıkları, problem çözme, analitik düşünme ve uzamsal düşünme becerileri, süreç ve sonuç odaklı düşünme becerileri, işbirlikli çalışma ve öğrenme becerileri ile yaparak öğrenme alışkanlıkları gelişir (Akpınar ve Altun, 2014; Demirer ve Sak, ...
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
Herhangi bir insan bilgisayarın anlayabileceği kod yazabilir. İyi programcılar ise insanların anlayabileceği kod yazarlar.
Kodlama yapmak zor mudur? Kodlama yapmak, çok basit ve temel bilgilerle öğrenilebilir bir şeydir. Kodlama yapmayı kitap yazmaya benzetebiliriz. Tıpkı sade bir dil kullanarak hikayenizi anlaşılır kılabileceğiniz gibi, karmaşık kelimeler kullanarak işinizi zorlaştırabilirsiniz.
Yeni bir araştırma, kod yazmak için matematik becerisinin gerekmediğini ortaya koydu | Independent Türkçe.
Kodlama, bilgisayar yazılımları, uygulamalar ve web siteleri oluşturmamızı mümkün kılan şeydir. Kullandığınız internet tarayıcınız, işletim sisteminiz, telefonunuzdaki uygulamalar, Facebook ve şu an okumakta olduğunuz bu web sitesi ve daha birçok şey kodlar ve kodlama yardımıyla yapılır.
Programlama Becerileri: Robotik kodlama, çocuklara temel programlama kavramlarını öğrenme fırsatı sunar. Kodlama, mantıklı düşünmeyi teşvik eder ve çocuklara bilgisayar ve yazılım sistemlerini anlama yeteneği kazandırır. Eleştirel Düşünme: Çocuklar, problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerilerini geliştirir.
Kodlama eğitimi ile bireyin bir problem durumunu fark etmesi ve ona çözüm üretmesi amaçlanmaktadır. Kodlama etkinlikleri; öğrencilerin üst düzey düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, bilgi işlemsel düşünme, eleştirel düşünme, algoritmik düşünme ve analitik düşünme gibi becerilerini geliştirmektedir.
İdeal olarak, temel robotik kodlama becerilerini kazanmaya başlamak için çocuklar ilkokul dönemine girdiğinde (yaklaşık 6-7 yaş) hazır olabilirler.
Eğitim Saati: 70 ders saatinden oluşmaktadır.
Robotik Kodlama Eğitmeni olmak için robotik kodlama eğitmenlik eğitimi programlarına katılarak eğitim alınması gerekir. Eğitim almak üzere üniversitelerinin örgün ya da uzaktan eğitim programlarını tercih edebilirsiniz. Zaman sorunu olanlar online uzaktan eğitim programlarına başvuru yapma fırsatı vardır.
MEB Onaylı Robotik Kodlama Sertifika Programı
MEB onaylı robotik kodlama sertifika eğitimi, MEB geçerliliği olan belgelerdendir. Ders dışı egzersiz açmak ve robotik kodlama dersine girmek için kullanılır. MEB onaylı robotik kodlama sertifika prgoramı Anlaşmalı Üniversite onaylı olarak da alınabilir.
Bilgisayarla kontrolün mümkün olabildiği tüm alanlarda yer alan kodlama, bilgisayarlarda webde, oyunlarda, masaüstü uygulamalarında, elektronik ve robotik alanlarda gömülü sistem olarak kullanılır.
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
Üç ayda yazılım öğrenmek genel anlamda mümkündür ancak uzmanlık elde etmek için yeterli değildir. Üç ayda yazılımın temellerini kavramak ve sonrasında bilgilerini geliştirmek, yazılım uzmanı olmak isteyenler için doğru bir öğrenme şeklidir.
Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, Python'un temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Yine de birkaç dakika içinde bile, ilk basit programınızı yazacak kadar öğrenebilirsiniz.
Ancak, yazılım öğrenmenin ne kadar süreceği konusu, birçok kişi için merak uyandıran ve endişe yaratan bir konudur. Yazılım öğrenmek için akademik bir yol izlemek isterseniz, lisans veya yüksek lisans programlarına kaydolabilirsiniz. Bu programlar genellikle dört ila altı yıl arasında sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri