Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
İlgili 23 soru bulundu
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Kodlama mantığı, algoritma ve veri yapıları kullanarak bilgisayarlara talimat verme becerisi olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, kodlama mantığı, bir problemin çözümü için uygun adımları sıralamak ve bu adımları doğru şekilde ifade edebilmektir.
Bilgisayarda kod yazmak, sabit bir sözdizimi ile birlikte kesin ve doğru talimatlar gerektirdiğinden kolay değildir. En küçük bir hata bile kodun yanlış sonuç vermesine neden olur. Yazılan kodun doğru sonuç vermesi içi yapısal ve mantıklı düşünmek gerekir.
Yazılımcı olmak için üniversitelerin yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih edilmelidir. Yalnızca bu bölümleri tercih edenler değil yazılım ve programcılık alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilmektedir.
Aynı zamanda internet sitelerinden de isteyen herkes kendi başına yazılımı kolay bir şekilde öğrenebilir. Tek başına yazılım öğrenmek zor olsa da bazı kaynaklardan yardım alarak öğrenilmesi mümkün olabilir.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Kursa Giderek Yazılımcı Olunur mu? 4 yıllık bir üniversite yerine 3-4 ay süren hızlandırılmış bir kurs programına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Böyle bir kursu bitirdiğinizde başlangıç seviyesinde bir yazılımcının niteliklerine sahip olabilirsiniz.
ÖZET: Konuyu özetleyecek olursak yazılıma başlarken matematik bilmek gibi bir şart yoktur. Matematik öğrenmeden de yazılım alanında ilerleyebilirsiniz. Ama matematik bilmeniz size çok daha fayda sağlayacaktır.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Daha önce kod yazma konusunda hiçbir bilgisi ve tecrübesi olmayanlar da dahil herkes için uygundur.
Kodlama, program ve yazılım gelişme üzerine yoğunlaşmak için en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de İngilizce bilgisidir. Günümüzde geçerliliğini sürdüren popüler programlama dili İngilizcedir. Sizlerde kodlamayı kolay bir şekilde kavramak ve kod yazmak için İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.
Clean Code; insanlar tarafından anlaşılması ve değiştirilmesi kolay kod yazmayı ifade eden bir dizi ilkedir. Anlaşılabilir kod yazmak, ister kodun geliştiricisi isterse de başka bir geliştirici tarafından kolayca anlaşılabileceği anlamına gelir. Tüm kodlar mantıklı ve açık bir şekilde yazılır.
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir.
Kodlamanın temeli “algoritma” kavramından oluşur. Algoritma VİKİPEDİ ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ açıklamasında şu şekilde anlatılır : “Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol.
Kod, harf veya sözcüğün belirli bir düzen içinde başka simgelerle değiştirilmesini ifade eder. Bilgisayarda kod satırları ile dolu bir belge komut dosyası olarak adlandırılır. Kodlamayı, en basit haliyle programlama olarak ifade edebiliriz.
Java misyonunun öğrenilmesi kesinlikle 3 ila 12 ay arasında tamamlanabilir, ancak bu makalede ele alacağımız birçok nüans var.
Pavol Almasi'nin web sitesinde C# programlamayla ilgili birçok eğitim videosu varken, iyi olanlar ücretsiz değildir. Bu kurs, yaklaşık 49 dersten oluşur ve yaklaşık 9 saat sürer.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan. JQuery gerekli değil, öğrenmesen de olur başlangıçta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri