Mobil uygulama geliştirmek isteyenler için Java, C#, Kotlin, Dark, Rust gibi dilleri öneriyorum. Bunların yanında Android studio, Flutter, React Native gibi platformları öğrenmeniz bu diller ile güzel uygulamalar yapmanıza olanak sağlayacaktır.
Uygulama geliştirmenin resmi dili Java'dır diyebiliriz. Java, android mobil uygulamaları geliştirmek için en çok tercih edilen bir mobil programlama dilidir. Java, James Gosling tarafından geliştirilmiş, açık kaynak kodlu ve nesne yönelimli bir yazılım dilidir.
Birçok uzman ve geliştiriciye göre, basit bir mobil uygulama geliştirme süreci genellikle 3 ila 6 ay arasında sürer. Bu tür uygulamalar genellikle temel özelliklere sahiptir ve daha az karmaşıklık gerektirir. Örneğin, bir haber uygulaması veya basit bir hesap makinesi uygulaması gibi.
İlgili 44 soru bulundu
Uygulama geliştirme bütçesine ilişkin bir tahmin, iOS uygulamalarının her kurulum için 3,6 ABD doları, Android uygulamalarının ise 1,22 ABD doları tutarında olduğunu gösteriyor. Değişiklik maliyeti, uygulamanıza eklediğiniz değişikliğin niteliğine bağlıdır.
Sonuç olarak, bu platformlarda çalışan uygulama geliştiricileri önemli gelirler elde etme potansiyeline sahiptir. Android geliştiricilerinin yaklaşık% 16'sı ve iOS geliştiricilerinin% 25'i mobil uygulamaları aracılığıyla ayda 5.000 dolardan fazla kazanıyor.
Play Store'da gördüğümüz uygulamaların büyük çoğunluğu Java ile oluşturulmuştur ve aynı zamanda Java, Google'ın en çok desteklediği dildir.
Mobil uygulama yapma bilgisayar uygulaması yapmaktan biraz daha kolay olarak biliniyor. Nasıl bir uygulama yapacağınıza net olarak karar verdikten sonra mobil program yapma konusunda bir sonraki aşamaya yani işletim sistemi aşamasına geçebilirsiniz.
Bu konuda akla gelen ilk iki yazılım dili Java ve Kotlin'dir. Biz neden Kotlin'i seçmeliyiz bunu işleyeceğiz. Öncelikle biraz Kotlin'den bahselim. Kotlin, Java sanal makinesi (JVM) üzerinde çalışan ve ayrıca JavaScript kaynak koduna derlenebilir, statik tipli bir programlama dilidir.
Mobil aygıtlar için Java, cep telefonları, kişisel dijital yardımcılar (PDA'lar), TV set üstü cihazları ve yazıcılar gibi mobil ve diğer gömülü aygıtlarda çalışan uygulamalar için güçlü ve esnek bir ortam sağlayan Java Platform, Micro Edition (Java ME) yazılımına güvenir.
Android uygulamaları Java, Kotlin veya C++ gibi farklı dillerde yazılabilir. Ayrıca, Python dilini kullanarak da Android uygulamalarının APK dosyalarını oluşturmak mümkündür.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
HTML genelde programla dili olarak görülmez. O daha çok bir işletim sistemi olarak tanımlanır. Sadece mobil uygulama değil web uygulamaları geliştirmek de mümkündür.
Android uygulamaları geliştirmek için de kullanılır. Java, büyük ve karmaşık projeler için uygun hale getiren çok sayıda kütüphane ve framework tarafından desteklenir. Kotlin ise daha çok android uygulamaları geliştirmek için kullanılsa da web ve masaüstü uygulamaları geliştirmek için de kullanılabiliyor.
Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
Yani sanıldığının aksine; Google play ve Apple App Store'da indirme başına bir ücret ödenmez. İndirme başına para kazanılmaz.
Mobil Uygulama Geliştirme Avantajları
Mobil uygulama geliştirmek, aslında göründüğü kadar zor değildir. Belli bir seviyede JAVA bilgisine sahipseniz, güzel işlere imza atabilirsiniz.
Evet, ücretsiz bir uygulama oluşturmak kesinlikle mümkündür. AppMaster gibi ücretsiz basit uygulamalar oluşturmanıza izin veren birçok farklı ücretsiz uygulama oluşturucu vardır. Ancak, karmaşık uygulamalar oluşturmak istiyorsanız, bu tür uygulama oluşturucuların daha yüksek paketlerini satın almanız gerekecektir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 55.000 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Uygulama Geliştirme Uzmanı maaşı 25.600 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri