Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Çocuklar için giriş seviyesinde kodlama eğitimi almak için doğru yaş aralığı uzmanlar tarafından 5-7 yaş olarak gösteriliyor. Bu yaş grubu çocukların temel komut ve algoritmaları öğrenebilmeleri için çeşitli kaynaklar bulunuyor.
Okul öncesinde robotik kodlama, çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program çocukların zihinlerini açık tutarak, merak duygularını tatmin etmeyi hedefler.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
İlgili 21 soru bulundu
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
İdeal olarak, temel robotik kodlama becerilerini kazanmaya başlamak için çocuklar ilkokul dönemine girdiğinde (yaklaşık 6-7 yaş) hazır olabilirler.
Elbette ki her bir çocuk, ilk fırsatta kodlama öğrenmeye başlayabilir. Ancak çocuklar için en ideal kodlama öğrenme yaşı, 5 ile 7 olarak belirtilebilir. Bu yaş düzeyindeki çocuklar, kodlamanın en temel kısmından eğitim almaya başlayabilir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
Robotik-Kodlama, robotlar aracılığıyla çocuklara kodlamayı öğreten bir alandır. Bilgisayar programları kodlardan oluşur. Tamamen bir bilgisayar programı yazmak yerine sadece temel konu başlıklarını öğretmek amaçlı olduğu için ismine kodlama denmiştir. Robotik kelimesinin altında tasarım ve elektrik-elektronik yatar.
Eğitim Saati: 70 ders saatinden oluşmaktadır.
Robotik kodlama ile çocuklar çeşitli robotlar üzerinde çalışırken, onları kontrol ederken ve programlarken kendi problem çözme becerilerini keşfedebilirler. Bu süreçte, robotik kodlama çocukların problem çözme becerilerini, uzamsal muhakemeyi ve eleştirel düşünmeyi teşvik eder.
Kodlama, çocukların matematikle eğlenmeyi öğrenmelerine yardımcı olur. Kodlama matematiğin dilidir. Programlamayı öğrenmek, verilerin düzenlenmesi ve analiz edilmesi dahil olmak üzere birçok beceriyi içerir. Hatta çocuklar, kodlama yaparken, farkında olmadan matematik becerilerini de geliştirebilirler.
Problem Çözme Yeteneğini Geliştirir
Kodlama, esasında bir problem üretimi ve çözüm yöntemlerine dayanır. Problem, bir yol dizilimi olarak belirlenir. Çözüm yöntemleri ise yolun gidişatını belirler. Kodlama öğrenmeye başlayan çocuklar, karmaşık problemler üzerine düşünür ve çözüm yöntemlerini üretmeye başlar.
Çocuklar için online kaynaklar, kitaplar, kodlama kulüpleri veya dersleri, robotik eğitim, oyunlar ve kodlama öğrenme uygulamaları gibi birçok kaynak bulunmaktadır. Başlangıç seviyesinden başlamak, temel kavramları öğrenmek ve daha sonra daha karmaşık konulara geçmek iyi bir fikir olabilir.
Üç ayda yazılım öğrenmek genel anlamda mümkündür ancak uzmanlık elde etmek için yeterli değildir. Üç ayda yazılımın temellerini kavramak ve sonrasında bilgilerini geliştirmek, yazılım uzmanı olmak isteyenler için doğru bir öğrenme şeklidir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar.
Yapılan araştırmalara göre yazılım; veri analistleri, sanatçı ve tasarımlar, IT departmanı çalışanları, mühendisler ve bilim insanları için bilinmesi gereken bir etmen olarak görünüyor. Özellikle finans, imalat ve sağlık alanlarında yazılım bilen personeller yoğun talep görüyor.
Robotik uygulamalar ile öğrencilerin fen, teknoloji, matematik ve mühendislik (STEM) alanlarında becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Okullar, robotik kitler sayesinde robot tasarlama ve kodlamayı öğreterek öğrencilerin robotlara komut vermelerini sağlıyor.
Robotik Programlama Eğitici Eğitimi sertifika programına öğretmen adayları, devlet veya özel eğitim kurumlarında görev yapan ve kariyerlerini geliştirmek isteyen her branştan öğretmenler, lisans öğrencileri, robotik konusuna ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen tüm bireyler katılabilir.
Scratch, ABD'de bulunan MIT'in geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve çok basit bir arayüze sahip bir programlama dilidir. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fareyle tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar yaratabilir.
Üniversite onaylı robotik kodlama eğitimi sertifikası, Üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri veya üniversite onaylı kurumlar tarafından sağlanır. Eğitimler genellikle uzaktan eğitim şeklinde yapılır ancak az da olsa örgün olarak yapılan yerlerde bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri