Kodlama mantığı, algoritma ve veri yapıları kullanarak bilgisayarlara talimat verme becerisi olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, kodlama mantığı, bir problemin çözümü için uygun adımları sıralamak ve bu adımları doğru şekilde ifade edebilmektir.
Kodlama basit bir anlatım ile bilgisayar, makine yada bir sistem ile anlayacakları dilden konuşmak anlamına gelir. Kullandığımız tablet, telefon, bilgisayar, buzdolabı, kahve makinesi vb. tüm elektronik eşyalar çalışmaları için kodlamaya ihtiyaç duyarlar. Onlara kendi dillerinde yapması gereken görevler atanır.
Kodlamayı, en basit haliyle programlama olarak ifade edebiliriz. Web tasarımı yapmak, bilgisayar oyunu geliştirmek veya mobil uygulama geliştirmek için kodlama öğrenmek zorunludur. Yani, kodlama bilgisayarın işleyebileceği yazılı talimatları ifade eder.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Analitik düşünme becerileri kazandırır. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Problem çözme yeteneğini artırır.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
İlgili 25 soru bulundu
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Kodlama eğitimi ile bireyin bir problem durumunu fark etmesi ve ona çözüm üretmesi amaçlanmaktadır. Kodlama etkinlikleri; öğrencilerin üst düzey düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, bilgi işlemsel düşünme, eleştirel düşünme, algoritmik düşünme ve analitik düşünme gibi becerilerini geliştirmektedir.
Kodlama süreci, bir sorunu çözmek veya bir projeyi gerçekleştirmek için algoritma oluşturma, kodlama dili kullanma, hata ayıklama ve sonuçları test etme aşamalarını içerir. Bu süreçte, yazılımcılar, belirli bir hedefi gerçekleştirmek için kod blokları oluştururlar.
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Aynı zamanda kodlama öğretimi ile öğrencilerin; dijital okuryazarlıkları, yaratıcılıkları, problem çözme, analitik düşünme ve uzamsal düşünme becerileri, süreç ve sonuç odaklı düşünme becerileri, işbirlikli çalışma ve öğrenme becerileri ile yaparak öğrenme alışkanlıkları gelişir (Akpınar ve Altun, 2014; Demirer ve Sak, ...
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
Evet evde yazılım öğrenilir.
· Çağımızın güncel okuryazarlığını öğretir. Kodlama sayesinde çocuklar yeni bir dile sahip olarak bu yeni araçları kullanarak kendilerini ifade etme imkanı bulurlar. · Sayısal düşünme becerilerini geliştirir. Analitik düşünmeyle beraber erken yaşta bilişsel becerilerini de geliştirmiş olurlar.
MEB Onaylı Robotik Kodlama Sertifika Programı
MEB onaylı robotik kodlama sertifika eğitimi, MEB geçerliliği olan belgelerdendir. Ders dışı egzersiz açmak ve robotik kodlama dersine girmek için kullanılır. MEB onaylı robotik kodlama sertifika prgoramı Anlaşmalı Üniversite onaylı olarak da alınabilir.
Günümüzde birçok farklı kurum üzerinden özel eğitmenler ışığı altında kodlama eğitimi verilmektedir. Her yaştan insan için verilen bu eğitim özellikle günümüzde küçük yaşlardan başlıyor. Bu bağlamda hayal edilen uygulamalar ve yazılımlar geliştirebilmek için verilen eğitime kodlama eğitimi denmektedir.
Kodlama, çocukların matematikle eğlenmeyi öğrenmelerine yardımcı olur. Kodlama matematiğin dilidir. Programlamayı öğrenmek, verilerin düzenlenmesi ve analiz edilmesi dahil olmak üzere birçok beceriyi içerir. Hatta çocuklar, kodlama yaparken, farkında olmadan matematik becerilerini de geliştirebilirler.
Bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler bir internet sitesi tasarımının nasıl yapılacağını, bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve son olarak tasarımın nasıl koda çevrileceğini öğrenirler. Bu bilgilerle bilişim alanında; Web tasarım uzmanı, kodlama uzmanı ve arayüz geliştiricisi olarak çalışabilirler.
Robotik ve Kodlama Eğitimi, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 90 gündür.
İş Olanakları
Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, Python'un temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Yine de birkaç dakika içinde bile, ilk basit programınızı yazacak kadar öğrenebilirsiniz.
C ve C++ nispeten düşük seviyeli, sistem seviyesinde programlama dilleri olarak kabul edilir ve her ikisinin de öğrenilmesi zor olduğu biliniyor. C nispeten basit ve minimalist bir dil olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri