Köfte baharını, hazırlanan köfte harçlarına direkt olarak ekleyebilirsiniz. Et, tavuk ve sebze yemeklerinde, çorbalarda baharat olarak veya sos olarak kullanabilirsiniz. Et ve tavuklarınızı köfte baharıyla marine ederek veya ovarak pişirebilirsiniz.
Arifoğlu Köfte Baharatı 60 gr. kimyon, kişniş, acı toz kırmızıbiber, tatlı toz kırmızıbiber, yenibahar, kekik, karabiber, tarçın, soğan, sarımsak, zencefil, havlıcan, kuru maydanozdan oluşan bir baharat karışımıdır. Köfte yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Orta boy bir tencereye çay kaşığının ucuyla katılması bazı baharatlar için yeterlidir. 400 veya 500 gram kıyma ile yapılacak köfteler için bir çay kaşığı köfte baharı kullanılmakta ancak kıymanın içine karabiberi kırmızıbiber, kimyon, nane gibi baharatlar da ayrıca ilave edilmektedir.
köfteyi köfte olmaktan çıkaran, lezzetini mahveden malzeme. oysa normal ev usulü yapcaksın köfteni ekmek içi ,maydanoz vs... normal ev usulü hazırlanmış köfteye az bir miktar eklenince *, içindeki baharatlarla çok hoş bir koku ve lezzet verir.
İlgili 45 soru bulundu
Pişirme süresini doğru ayarlayın
Öncelikle ortaya daha lezzetli ve yumuşak köfteler çıkartmak için yağ pişirme oranını dengeli tutun. Bu bilgi ızgara ya da fırında yapılacak köftelerden çok tava ile pişirme yapacaklar için önemlidir. Bir sonraki dikkat etmeniz gereken nokta ise köftelerin pişirme süresidir.
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
Köftenizi dinlendirmeden tavanın içerisine atarsanız hem dağılır hem de pişerken küçülür. Bir başka sebebi ise çok kızgın yağ ya da tavanın içersine hemencecik atmak. Bu da hem tadını hem de görüntüsünü ciddi şekilde etkiliyor.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Sıra Baharatı Hangi Yemeklerde Kullanılır? Havanda dövülüp toz haline getirilerek içli köfteye, çiğ köfteye, mercimek köftesine, topalak yemeğine, patates kavurmasına, soğan sıkmasına çok yakışan bir aroması vardır.
2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber (ya da 9-10 adet tane karabiber) 1,5 yemek kaşığı kimyon. 1 yemek kaşığı soğan tozu (isteğe bağlı) 1,5 yemek kaşığı toz kırmızı biber.
Derin kasenin içine 500 g köftelik az yağlı kıymayı 1 paket (41 g) köfte harcını ve 1/2 su bardağı (100 ml) suyu koyun. Karışıma 1 yumurta kırıp harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harca şekil verdikten sonra yağsız tavada, fırında, ızgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Karanfil,Karabiber,Kimyon,Tarçın,Kişniş ve Yenibahar karışımından yapılmıştır.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
Kullanım Şekli: 2 yemek kaşığı Arifoğlu Anne Köftesi Baharatı (30 gr) (1 kg kıyma için) köfte karışımında Arifoğlu Galeta Unu ile birlikte yoğrulup harç olarak kullanılır. Soğan lezzetini artırmak isterseniz ihtiyacınız kadar Arifoğlu Granül Soğanı ılık suda 1 saat bekletip kıyma ile birlikte yoğurabilirsiniz.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Türk mutfağında köfte denilince, kimyondan bahsetmeden geçmek olmaz. Kimyon köftenin lezzetini adeta bütünler, eksikliği anında fark edilir. Kimyonun taze ve kaliteli olması ise büyük fark yaratır. Köftenin içinde kullanılan kaliteli kaya tuzu ve taze öğütülmüş karabiber de en az köfte baharatı kadar önemlidir.
Avrupa ülkelerine de Hindistan ve Seylan gibi ülkelerden getirilen baharatlar ilaç ve merhem yapımında kullanılırdı. O yıllarda bilinen ilk baharat az bulunduğu için çok pahalıya satılan Hint karabiberiydi ve birşeyin pahalı olduğunu belirtmek için ''hint karabiberi'' gibi denilirdi.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
En çok karşılaşılan sorulardan bir tanesi. Köfte harcının içerisine yumurta veya ekmek koymak köftenin bağlanarak dağılmasını engeller.
Kıymanın yağlı olması da köfteye o lezzeti veren ikinci önemli nokta. İç yağ ya da kuyruk yağı katıyorlar çoğunlukla. Soğanı iri iri doğruyor, soğanın suyunu sıkmayı atlamıyorlar. Soğan suyu köfteye acılık veriyor çünkü.
Köftenizin lezzeti açısından yoğurma süresine de özen gösterin. 15 dakika yoğurmaya özen gösterin. Hazırladığınız köfte harcı yoğurma kabına ve parmaklarınıza yapışıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri