Osmanlı Kök ve Baharat Ekstraktı Nedir? İçeriğinde 8 kök ve baharat (Pancar, zerdeçal, tarçın, zencefil, keçiboynuzu, meyan kökü, karanfil, karabiber) bulunan takviye edici gıdadır.
Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml. Ölçekli kaşık kutu içerisinde yer almaktadır). Yemeklerden 1 saat sonra bir bardak su ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
Baharatların tat, koku ve renk bileşenlerinin tamamı özel teknolojik yöntemlerle ekstrakte edilerek ve akıcı homojen toz görünümünde satışa sunulan, aromatik baharat özleridir. Elde edildikleri baharatın tat, koku ve renk özelliklerinin istenildiği tüm gıda ürünlerinde kullanılabilirler.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Nedir, ne işe yarar: Osmanlı şurubunun faydaları
Osmanlı şurubu bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu sayede bizi grip ve nezle gibi kış hastalıklarına yakalanma riskinden koruyor. Halihazırda hastalanmış olmamız durumundaysa bitkilerden aldığı güçle daha hızlı bir iyileşme süreci sağlıyor.
Düzenli olarak İsveç şurubu kullananlar kısa zaman içinde baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetlerini yok edecektir. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Yara iyileştirici özelliğine sahiptir. Kuruyan yaralarda bile etkili olmaktadır.
Mide iltihaplanması olarak da bilinen gastrit ve beraberinde gösterdiği yanma, ağrı gibi belirtiler için sultan şurubumuzuru rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda rahim iltihaplanması ve kanserinde, akciğer ve kalp hastalıklarında etkilidir.
Yara iyileştirici özelliği sayesinde yaraların tedavi sürecinde kullanılır. Kuruyan yaralarda dahi etkilir. Diş çürüklerine iyi gelir. Su ile karıştırılıp ağızda bekletildiğinde çürük kokularını yok eder.
Asıl adı Sweden Bitter veya Swedish Bitter olan İsveç şurubu çeşitli bitki türlerinden meydana gelen bitkisel bir sıvı karışımıdır. Bazı dillerde iksir olarak geçtiği için İsveç İksiri de denilmektedir. İsveç şurubunun tarihine baktığımızda geçmişi 18. yy'a kadar dayanmaktadır.
İsveç iksiri - isveç bitkisel şurubunun faydaları : 1.İsveç şurubu eğer sık sık koklanır, koku burundan çekilirse, ense kökü isveç şurubu ile ıslatılmış bezle nemlendirilir ve onunla ıslatılmış bir bez başın üzerine konulursa, ağrılar ve baş dönmeleri yok olur, bellek ve beyin güçlenir.
İsveç iksiri içine alkol veya sirke karıştırılmak üzere yapılmaktadır. Sirke karışımı ile yapılan ürünleri kullanmak caizdir, ancak alkol karşımı var ise kullanmak caiz olmaz.
Kan şekerinin dengelenmesine destek olan bu ürün aynı zamanda açlık ve tatlı krizlerinin engellenmesine yardımcı olur. Sağlamış olduğu tokluk hissi sayesinde iştah kapatıcı özelliği de vardır. Böylece gün içerisinde çok fazla yemek tüketiminin gerçekleşmesini engeller. Bu yeni yağ oluşumunun oluşmasını engellemektedir.
Bu şurubun en önemli özelliği tamamen organik bitkilerden üretilmesidir. Aşırı kullanılmadığı takdirde hiçbir yan etkisi bulunmayan isveç şurubu aktarlardan, eczanelerden ve internet sitelerinden temin edilebilir.
Türk Dil kurumuna göre şehadet etmek, şehit olarak hayatını kaybetmek demektir. Şehadet şerbeti içmek ise şehit olarak ölmek vatanını, milletini veya dinini korumak için hayatını kaybetmeyi göze alarak hayatını kaybeden kişiler için şehadet şerbeti içmek kelimesi kullanılmaktadır.
Köken bilimi
Şerbet kelimesi, içmek anlamına gelen Arapça Şariba kelimesinden gelir. Şerbet, şarap ve şurup, Arapça aynı kökenden gelen kelimelerdir.
Sarayın en gözde şerbetleri gül, zambak, menekşe, fulya, yasemin, muhabbet, iğde ve nilüfer çiçeklerinden yapılmaktaydı. Özellikle tatlı suda yetişen ve çok kısıtlı miktarda bulunan nilüfer çiçeğinden yapılan şerbet aynı zamanda akıllara durgunluk verecek lezzette bir reçeteydi.
Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir. Haftada 3-4 kere en fazla bu şekilde tüketilmelidir, her gün tüketilmemesinde yarar vardır.
Acı-tatlı bir tada sahip bitter çikolata, yeşil çaydan daha fazla antioksidan içerir. Kalp sağlığı ve kanseri önlemede etkili bir rol oynayan flavonoidler, bitter çikolatayı ölçülü tüketildiğinde “sağlıklı gıda” yapar. Kakao yüzdesi düşük olan bitter çikolatalar daha fazla şeker ve sağlıksız yağ içerir.
Günde 25 gram bitter tüketmenize izin var. Miktarı bazen 50-75 grama kadar da yükseltebilirsiniz. Ama sadece bazen. Bitter yüzde 90 üzerindeyse daha da güvenlidir.
(İbn-i abidin, VI / 449). Domuzdan vb. haram şeylerden maddeler ihtiva eden ilaçların terkibini iyi bilmek gerekir. Eğer başkalaşım (istihale=kimyasal tepkime) varsa pisliği gitmiş olacağından kullanılması haram olmaz.
Jelatin dediğimiz katkı maddesi domuz ve sığırdan elde edilmektedir. Sığırdan elde edilen jelatin helal olduğu için, mamüllere katılmasının bir mahzuru yoktur. Domuz, dinen necis olduğu için, ondan elde edilen jelatinin mamüllere konması halinde o mamülün kullanılması caiz olmaz.
Sirkeleştirilmeksizin, ne gaye ile olursa olsun yararlanılması haramdır, satışı caiz değildir.
İsveç şurubunun tadı adından da anlaşılacağı üzere içerdiği onlarca bitki özünden dolayı acımsı bir aromaya sahip. Bu acı tadı ifade edebilmek için Bitter kelimesi kullanılır. Geleneksel yöntemlerle üretilen İsveç şurubu %30 oranında tıbbi alkol içermektedir.
Üretici Firma: ARİFOĞLU BAHARAT ve GIDA SAN. LTD.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri