Kök Hücre Tedavileri Şu Anda Hastalara Uygulanabiliyor Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, “Erciyes Üniversitesi Hastanelerinde hastalarımıza kök hücre tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.
Kök hücre tedavisi kapsam dışıdır.
Kök hücre nakli ve tedavi amaçlı kök hücre çalışmaları, embriyo klonlanması, bu klonlama sonrasında elde edilen hücreler ile yapılan her türlü tedavi ve nakil işlemleri, kordon kanı alımı, saklanması ve kordon kanı bankasına ilişkin giderler.
2. yöntem ise tek seanslık doku alındığı gün uygulanan G-cell kök hücre tedavisidir. 3 seansa tekabül edebilmesi açısından 3 küçük parça alınır ve ortalama 100 milyonluk hücre nakli tek seansta enjekte edilir. tek seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız kampanyada 33500′ TL yerine 30.400 TL' dir.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ve "kamuda ilk" olma özelliği taşıyan kozmetik polikliniğinde, botokstan dolguya, kimyasal peelingden saç ve cilt sorunlarını gidermek için uygulanan Platelet Rich Plazma (PRP) işlemine kadar birçok hizmet devlet güvencesiyle veriliyor.
İlgili 26 soru bulundu
PRP tedavisi için Fizik Tedavi ve Ortopedi Polikliniklerinden randevu alarak başvurabilirsiniz.
PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1800 ₺ – 2000 ₺ aralığındadır.
PRP (Platelet Rich Plasma) ya da diğer adıyla Trombositten Zengin Plazma, kişinin kendi kanından hazırlanan bir tedavi yöntemi. Ortopediden, dermatolojiye geniş bir yelpazede tıbbın birçok alanında kullanılan PRP tedavisi son yıllarda giderek tercih edilmeye başlayan yeni bir yöntem.
Akut kas yaralanmalarında sıklıkla 1-2 seans yeterli olur. Yaş ihtiyaç duyulan seans miktarını belirleyen önemli bir faktördür. Çünkü yaşlandıkça vücuttaki kök hücre sayısı azalacağı için tedavi için daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Tedavide etkinlik yaklaşık 1 hafta sonra başlamakta ve hücrelerin artışı ile her geçen gün artmaktadır. Tedavi sonrası 2 günlük hareket kısıtlaması sonrası hasta günlük hayatına dönebilir. Tek seanslık uygulama yapılır; hasarın büyüklüğüne göre nadiren ek uygulama gerekebilir.
Çok yönlü çoğalma kapasitesi olan kök hücreler olarak bilinen yağ dokusu kök hücreleri, son yıllarda klinik uygulamalarda yaygındır. Dermatolojik hastalıklar, estetik cerrahi, kardiyoloji ve ortopedi bölümlerinde kök hücre tedavilerinden yararlanılmaktadır.
Ve sık sık plastik cerrahlar tarafından kullanılan yöntemlerdendir. Yine hastalığa bağlı olarak özellikle yanıklarda, iyileşmeyen yaralarda ve yüzdeki bir takım deformitelerin, çukurların, izlerin kapatılması tarafında plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte azalım gösteren kök hücre miktarı nedeniyle hasarlanan doku ve organlar yeterince onarılamaz hâle gelir. Bu yüzden kök hücre tedavisi, ölümle sonuçlanabilecek pek çok hastalığın, bazı kanser türlerinin ve doğumsal olarak gelen kan hastalıklarının tedavisinde oldukça önemlidir.
Kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hastalar tarafından çok sık karıştırılıyor. Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor.
Kan dolaşımında sabit olarak 150–400 × 109/L düzeyini sağlamak için günlük 1011 düzeyinde platelet üretimi mevcuttur. Matür bir plateletin çapı 2-3 𝜇m kadardır ve ortalama ömrü 5-9 gündür.
Enjeksiyon sonrası 24- 48 saat süre ile hastanın istirahat etmesi ve uygulanan bölgeye soğuk uygulaması önerilmektedir. Ağrı oluşumunu önlemek için asetaminofen veya narkotik analjezik ilaçlar kullanılabilirken bazı ilaçların 2- 4 hafta süresince kullanımı yasaklanır.
PRP sayesinde ilk seanslardan itibaren öncelikle ciltteki kuru ve mat görünüm düzelir. Arıdan da kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir. PRP sadece yaşlanma belirtilerini hafifletmeye yaramaz. Aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatarak adeta ''gençlik aşısı'' etkisi gösterir.
PRP ile Diz kireçlenmesi (Osteoartrit) tedavisi
PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. Sizden alınan 8-10 cc lik kan PRP tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir.
PRP NEDİR? PRP Tedavisi (Platelet rich plasma); kişiden bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir santrifüj işlemi ile plazmasının ayrıştırılarak, kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Trombositten zengin kan hücresi olarak tanımlanır.
Saç PRP Acıtır Mı? Saçlı deri hassas olduğu için birçok kişi PRP işleminin ağrılı olduğından yakınmaktadır. Ancak, büyük bir kısmı uygulama sırasında oluşan acı hissinin önüne geçmek mümkün olmaktadır.
hayır Herhangi bir kanser, PRP tedavisi için bir kontrendikasyondur.
PRP Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
PRP sonrası zorlayıcı egzersizlerden ve ağır sporlardan kaçınmak gerekiyor. 3-6 haftanın sonunda spora geri dönebilirsiniz. PRP uygulamasının etkinliğini azaltacağı için non-steriod anti-inflamatuar ilaçlar (voltaren, naproksen, majezik gibi) önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri