Özellikle Koreli genç kızların sık kullandığı 'Oppa'' kelimesi bu gibi durumlarda karıştırılabiliyor. Çünkü bu kelime iki farklı şekilde kullanılıyor. İlk olarak genç kızlar erkek arkadaşlarına, flörtlerine veya hoşlandıkları kişiye Oppa diye seslenir.
Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır. Buradan anlaşılacağı üzere unni kelimesi, sadece kadınlar arasında kullanılabilen bir hitap sözcüğüdür. Ek olarak, Koreli kadınlar yaşça büyük erkeklere seslenmek için "oppa" veya "hyeong" ifadelerini kullanır.
Oppa sözcüğünün hakkında sizlere yardımcı olabilecek bilgileri detayları ile derledik. Kore dilinde kullanılan yaygın sözcükler arasında oppa sözcüğü de bulunuyor. Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
Noona Koredece erkeklerin kendilerinden yaşça büyük olan kızlara hitap etme şeklidir. Korecedeki oppa kelimesinin karşılığı olarak düşünebilirsiniz. Oppa kelimesini kızlar kullanırken noona kelimesini ise erkekler kullanır.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne ve baba. - Sunghoon's Moment on HelloTalk.
İlgili 19 soru bulundu
Yeoja Chingu: Kız arkadaş
Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
Sunbae, Korece'de kişilerin üst mevkideki ve yetkili kişiler için kullandıkları bir hitap şeklidir. Bu nedenle genelde iş ortamında sıkça kullanılır. Sunbae Hangi Dil? Korece bir kelime olan sunbae kendi dilinde sıkça kullanılan bir kelimedir.
Hyung, Kore'de erkeklerin kendinden yaşça büyük erkeklere hitap şeklidir. Aralarında kan bağı olmasa da kardeş gibi hissettiği kişiye karşı bu ifade erkekler tarafından kullanılmıştır. Saygılı olmanın gerektiği ortamlarda ise sonuna "nim" eklenerek kullanılır.
Hoobae: Bir sektörde daha az deneyimli ya da daha genç birine söylenen terimdir.
Kim ya da Gim (김) Kore de en çok kullanılan soyad.
Kore ismi Goryeo isminden türemiştir. Adı Goryeo, ilk olarak eski Goguryeo krallığı tarafından 5. yüzyılda isminin kısaltılmış şekli olarak kullanılmıştır. Goryeo'yu 10. yüzyıl krallığı olan Goguryeo'yu takip etti ve dolayısıyla ziyaret eden Pers tüccarlar tarafından "Kore" olarak kabul edilen ismini devraldı.
Aşağıda Güney Kore'de Ulusun Küçük Kız Kardeşi veya Ulusal Küçük Kardeş (Korece: 국민 여동생) olarak adlandırılan kişiler verilmiştir: Ahn So-hee (d.
Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir.
할머니 (Burada makine çevirisi yok!)
Farsçada 'can, yaşam' anlamına gelen Joon, Ankara'da bir tasarımcı ve bir işletmeci tarafından dezavantajlı bireylerin ve grupların topluma sosyal ve ekonomik katılımlarını kolaylaştırmak için kurulmuş bir sosyal girişim.
Kelime anlamı "Dördüncü Gün"dür. Farçadaki "çaharşanba", yani "haftanın dördüncü günü" kalıbından dilimize geçmiştir. İlginç bir şekilde Farsçada "şabba" ya da "şanba" aynı zamanda Cumartesi günüdür.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
Saranghae Korece bir kelimedir. Özel bir anlama sahip olan bu kelime birçok kişi tarafından araştırılmıştır. Söz konusu kelime Korecede "seni seviyorum" demektir.
ölüm anlamına gelen söz öbeği. hem japoncada hem de korecede bulunan, kişinin kendi seviyesinden yüksekte görmediği insanlar için kullandığı son ek. korede daha yaygın olmakla birlikte, japoncada daha çok yasal dökümanlar içerisinde geçer.
Renklerin Korece adları, genellikle açıklayıcı bir şekilde, çoğunlukla bir kelime veya kısaltma ile ifade edilir. Örneğin, mavi, eokkae, yeşil, nokdaegi, kırmızı, hwangttae ve sarı, hwanggeum olarak adlandırılır.
ㅊ: Ç sesidir. Kelime sonunda D sesiyle okunur.
Birininklanı ''kabilesi(aile ağacı)'' (munjung) ve birinin akrabası oluşur atalarının ev ve soyadı ile ifade edilir. Kore'de soyadı erkek kanbağı olarak görünür, ve çocuklar doğdukları zaman herkesin kendi babasının soyadını alır.
안녕하세요 (annyeong haseyo) kelimesini soru sorar gibi bir aksanla söylerseniz nasılsınız? gibi bir anlam oluşacaktır. Yazarken ise sonuna soru işareti koymanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri