Yaşın ilerlemesi ile birlikte azalım gösteren kök hücre miktarı nedeniyle hasarlanan doku ve organlar yeterince onarılamaz hâle gelir. Bu yüzden kök hücre tedavisi, ölümle sonuçlanabilecek pek çok hastalığın, bazı kanser türlerinin ve doğumsal olarak gelen kan hastalıklarının tedavisinde oldukça önemlidir.
İzlem süresi kısa ve az sayıda hasta üzerinde uygulanmış 20 civarında insan çalışması yayınlanmıştır. Bu çalışmalarda, olguların kabaca % 80'inde başarılı sonuçlar bildirilmiştir. Kök hücre tedavisi ile oluşan kıkırdak, bir tamir dokusu şeklindedir ancak orijinal eklem kıkırdağının mimari yapısına sahip değildir.
Tedavide etkinlik yaklaşık 1 hafta sonra başlamakta ve hücrelerin artışı ile her geçen gün artmaktadır. Tedavi sonrası 2 günlük hareket kısıtlaması sonrası hasta günlük hayatına dönebilir. Tek seanslık uygulama yapılır; hasarın büyüklüğüne göre nadiren ek uygulama gerekebilir.
Tedavinin etkisi yaklaşık 2-3 yıl devam etmektedir. Kök hücrenin ciltten alınması, bir süre beklendikten sonra cilde uygulanması ile iki aşamalı bir tedavi uygulanmaktadır. Cilt üzerinde uzun süre kalıcı etkiye sahip olan bu yöntem güvenilir ve sağlıklı bir prosedürdür.
Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz. Sadece yapılan müdahaleye bağlı lokal yan etkiler, %5 oranında ise dizde geçici şişlik oluşturma riski vardır. Bu yan etkiler genelde 1-2 hafta içinde geçmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Kordon kanı kök hücreleri, yaygın olarak kan hastalıkları, kan ya da kemik iliği kanserleri, bağışıklık sistemi hastalıkları, kas hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve kanser tedavisi sonrasında oluşan hasarların tamirinde kullanılabilmektedir.
Kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hastalar tarafından çok sık karıştırılıyor. Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor.
Diz, omuz veya kalçada yaşanan kıkırdak hasarları ciddi eklem ağrısına yol açabiliyor. Genellikle cerrahi yöntemlere uygun olmayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Kök Hücre Tedavisi Sonrası Süreç
Önerilen 3 haftalık istirahat süreci bittikten sonra hasta normal hayatına dönebilir. Gerektiği takdirde egzersizlerini ya da fizik tedavisini sürdürebilir. Kök hücre tedavisinden sonra ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değildir.
Kök hücre, yağ dokusundan ve kemik iliğinden elde edilir. Hücrelerin alınma işlemi, hastanın ağrı duymaması için hafif sedasyon ve lokal anestezi altında yapılır.
Kök Hücre İşlemi Acıtır mı? Kök hücre işlemi, genellikle lokal anestezi altında yapılır, bu nedenle işlem sırasında acı veya ağrı hissedilmez. İşlem sonrası, enjekte edilen bölgede hafif bir rahatsızlık veya hassasiyet olabilir, ancak bu durum genellikle kısa sürede geçer.
Kök hücre tedavisi kimlere uygulanmaz ? Romatizmal hastalıkları bulunan kişiler, pıhtılaşma bozukluğu, enfeksiyon, pıhtılaşma önleyici ilaç kullanan kişiler ve bağışıklık sistemi farklı nedenlerle zayıflamış olan kişiler için kök hücre tedavisi uygun görülmemektedir.
Vücudun yeterli kan hücresi üretemediği, kemik iliğinin ya da kan hücrelerinin hastalandığı, kök hücrelerin öldüğü durumlarda kök hücre tedavisine başvurulabilir. Kök hücre tedavisi bazı kanser türlerinde olduğu gibi kanser dışı hastalıklar için de kullanılabilir.
Kök hücre tedavisi yüze nasıl uygulanır? Yağ alınacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve ince kanüller yardımı ile yeterli miktarda yağ alınır. Alınan yağ belirli işlemlerden geçerek kök hücrelerine ayrıştırılır. Yüz bölgesine, yüzün anatomisi dikkate alınarak gerekli miktarda kök hücre enjekte edilir.
Ve sık sık plastik cerrahlar tarafından kullanılan yöntemlerdendir. Yine hastalığa bağlı olarak özellikle yanıklarda, iyileşmeyen yaralarda ve yüzdeki bir takım deformitelerin, çukurların, izlerin kapatılması tarafında plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır.
Hastanın kemik iliği ya da yağ dokusundan alınarak hazırlanan kök hücreler diz eklemine enjekte edilir. Hastalar lokal ya da genel anestezinin etkileri geçtikten sonra genel durumları iyi ise aynı gün taburcu edilir. İşlem sonrasında hastaların yürümesine ve günlük işlerini yapmasına izin verilir.
- Güneşe maruz kalma, sigara tüketimi ve stres gibi sebeplerden kaynaklı hücre hasarını önlemeye yardımcı cilt bakım serumudur.
Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi
Çok ama çok az kullanılmaktadır. Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi, vericinin kalça kemiğine bir kere giriş yapılarak özel bir iğne yardımıyla çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Hiçbir şekilde işlem yapılırken ağrı hissedilmez.
Taburcu: Nakil işleminden sonra tüm süreçler sorunsuz bir şekilde tamamlandığında, hasta taburcu olmaya hazır demektir. Bu süreç genelde 2-3 hafta sürmektedir.
Yüze kök hücre tedavisi, hem yaşlanmayı geciktirmek, hem de yaşlanma etkilerini gidermek, kişinin cildinin gençliğini geri kazandırmak ve oluşan elastikiyet kayıplarını gidermek için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem aynı zamanda çeşitli sebepler ile oluşmuş olan akne izlerinin tedavilerinde de etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri