Kök hücre tedavileri hastanın hayatını kısıtlayacak bir süreç değildir. Önerilen 3 haftalık istirahat süreci bittikten sonra hasta normal hayatına dönebilir. Gerektiği takdirde egzersizlerini ya da fizik tedavisini sürdürebilir. Kök hücre tedavisinden sonra ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değildir.
Tedavide etkinlik yaklaşık 1 hafta sonra başlamakta ve hücrelerin artışı ile her geçen gün artmaktadır. Tedavi sonrası 2 günlük hareket kısıtlaması sonrası hasta günlük hayatına dönebilir.
Santrifüj sonrasında enjektör aracılığıyla hastanın saç diplerine cildin hemen altına küçük miktarlar da enjekte edilir. İşlemden kök hücreler aktif olur ve saç tellerini, saç köklerini onarmaya başlar. Kök hücre ile saç tedavisi'nin etkilerini bir hafta gibi bir süre sonra hissetmeye başlarsınız.
İshaliniz 24 saatten fazladır devam ediyorsa ve günde 3 kez ve üzerinde ise mutlaka nakil ekibini bilgilendirin. Ağrı, kemik iliği/kök hücre nakli tedavisinin bir yan etkisi olarak meydana gelir.
Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz.
İlgili 43 soru bulundu
Kök hücre tedavi için hazırlanırken ve uygulama esnasında anestezi altında olmanız zorunlu değildir. İşlemden sonra hastane odasında yaklaşık 3 – 4 dinlenerek taburcu olabilirsiniz. Kök hücre tedavileri hasta konforu açısından oldukça caziptir ve uygulandığı bölgede 6 ay boyunca doku iyileşmesi sağlar.
Ancak son yıllarda kanser tedavisi için kök hücrelerin kullanıldığı çalışmalarda; kök hücrelerin kanser oluşumunu tetiklediği, kitleyi büyüttüğü, yeni damarların oluşumuna ve kanserin invazyonuna yardımcı olduğu gösterilmiştir.
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte azalım gösteren kök hücre miktarı nedeniyle hasarlanan doku ve organlar yeterince onarılamaz hâle gelir. Bu yüzden kök hücre tedavisi, ölümle sonuçlanabilecek pek çok hastalığın, bazı kanser türlerinin ve doğumsal olarak gelen kan hastalıklarının tedavisinde oldukça önemlidir.
Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi
Çok ama çok az kullanılmaktadır. Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi, vericinin kalça kemiğine bir kere giriş yapılarak özel bir iğne yardımıyla çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Hiçbir şekilde işlem yapılırken ağrı hissedilmez.
Kök Hücrelerin Özellikleri
Çok hızlı çoğalma yetenekleri vardır. Başka vücut doku hücrelere farklılaşıp bu hücrelerin devamını sağlayabilirler.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Diz, omuz veya kalçada yaşanan kıkırdak hasarları ciddi eklem ağrısına yol açabiliyor. Genellikle cerrahi yöntemlere uygun olmayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof.
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Sürekli kendisini yenileme özelliğine sahip olan kök hücreler, diğer hücrelere dönüşür.Bu hücreler vücudun ihtiyacı doğrultusunda kendini değiştirerek diğer hücrelerin yenilenmesini, olgunlaşması sağlar.
Kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hastalar tarafından çok sık karıştırılıyor. Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor.
Kemik iliğinde bulunan kök hücreler yeni kan hücrelerinin yapılması için çalışırlar. Kaslarda bulunan kök hücreler kas dokusunda bir hasar meydana geldiğinde onarım için harekete geçerler. Deride bulunan kök hücreler saç foliküllerini yeniler, hasarlı cilt dokusunu onarmaya yardımcıdır.
Kök Hücre tedavisi kimlere uygulanamaz? Pıhtılaşma önleyici ilaç kullanan, kanama-pıhtılaşma bozukluğu, enfeksiyon, romatizmal hastalıklar ve de bağışıklık sistemi farklı nedenlerle zayıflamış olan kişilere uygulanmaz.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Taburcu: Nakil işleminden sonra tüm süreçler sorunsuz bir şekilde tamamlandığında, hasta taburcu olmaya hazır demektir. Bu süreç genelde 2-3 hafta sürmektedir.
Ve sık sık plastik cerrahlar tarafından kullanılan yöntemlerdendir. Yine hastalığa bağlı olarak özellikle yanıklarda, iyileşmeyen yaralarda ve yüzdeki bir takım deformitelerin, çukurların, izlerin kapatılması tarafında plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır.
Hatta herhangi bir kök hücreden her şeye dönüşebilen kök hücre (IPS) oluşturma tekniğini bulan biri İngiliz , diğeri Japon, 2 bilim adamı 2012 Tıp Nobel ödülü aldı. Eğer tedavide embriyodan elde edilecek kök hücreler kullanılıyor ise bugün için çok tehlikeli. Kansere dahi neden olabilir.
6. Kök hücre nakli kesin çözüm sağlar mı? Evet ve hayır. Bu tedavi yöntemiyle hastalıktan hastalığa oranlar değişmekle birlikte %50-80 aralığında tam başarı sağlanabilmektedir ama kök hücre naklinin de kendine ait başarısızlık oranları vardır. Örneğin, infeksiyonlar önemli engeldir.
Aferez İşlemi Her Gün 4-6 Saat Arası Sürer
Kök hücre toplama gün sayısı her gün toplanacak olan hücre sayısına bağlıdır.
Sonra verici kan bağışında bulunur gibi 2-4 saat süreyle aferez cihazına bağlanarak kök hücreler 1 veya 2 gün süreyle toplanır. Bu işlem sırasında vericinin uyutulmasına gerek yoktur. İşlem sırasında nadiren dudaklarda uyuşma, kollarda kramplar olabilir. Kök hücre vericisi olmanın kişiye bir riski yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri