Yılbaşı ile özdeşleşmiş olan kokinaların yeni yılda şans ve uğur getirdiğine inanılır. Eve aldığınız kokinaların yeşil yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 sene boyunca solmazsa, çiçek sahibinin sonraki yıl ev sahibi olacağına inanılır.
Yılbaşı çiçeği kokina mutluluk, huzur ve şans ile özdeşleşmiş bir bitkidir. Kokina çiçeği anlamı, bir sonraki yıla kadar bu çiçek çürümez veya bozulmazsa yeni bir ev alacağınıza bir işaret olarak kabul edilir. Kokina çiçeğinin evlere asılma sebebi, evlere huzur, iyi şans ve bereket getirmesidir.
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
Eğer bu güzel çiçeklerin solmamasını istiyorsanız Kokina çiçeği bakımına dair dikkat etmeniz gereken birkaç faktör var. Kokina çiçeği için ideal olan sıcaklık normal oda sıcaklığıdır. Çok sıcağı da çok soğuğu da sevmez. Bu şekilde çiçek rengini uzun süre boyunca solmadan koruyabilir.
Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzmanlar özellikle bebekli aileleri uyarıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Öncelikle kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin özellikle evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği, zehir etkisi oluşturabileceği söyleniyor, aklınızda bulunsun. Eğer evinizde en az bir hayvanla yaşıyorsanız ya da küçük yaşlarda çocuklarınız varsa onları bu bitkiden uzak tutmanızda fayda var.
Yılbaşı çiçeği olarak da bilinen kokinanın bakımı hakkında en çok dikkat edilmesi gereken nokta suya çok fazla ihtiyaç duymamasıdır. Haftada 1 ila 2 kere aşırıya kaçmamak şartı ile sulanabilir.
Yılbaşı bitkisi 1 yıl ya da 1 yıla yakın canlı kalabiliyor. Uğurlu bitkimiz kokina, ne sıcak ortamlardan ne de soğuk ortamlardan hoşlanıyor. Ilık ortamlar onlar için ideal.
Suyu ve sıcağı çok sevmemesi ile bilinen Kokina Çiçeğini misafir olarak gittiğiniz sevdiklerinize ev hediye olarak da alabilirsiniz. Yıl boyu yeşil yaprakları ve kırmızı meyvesiyle güzel bir dekorasyon ürünüdür. Kokina Çiçeği bakımı da oldukça kolaydır. Haftada 1 veya 2 kez sulamanız yeterli olur.
Batıl inanç kategorisinde yer alan kokina çiçek yıl sonu sokaklarda satılır.
Kokina çiçekleri, su içinde uzun süre dayanmaz. Su içinde kalırsa, meyveler çürür ve bozulur. Bu nedenle, Kokina çiçeklerini su içinde bırakmak yerine kuru halde saklamak daha iyidir.
Kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getireceğine inanılmaktadır. Bir başka efsaneye göre de eğer kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan durursa yeni bir ev alacağınıza işaret etmektedir. Kokina çiçeği, vazoda süs bitkisi olarak kullanıldığı gibi saksıda canlı süs bitkisi olarak da kullanılır.
Siz de 2022 yılında mutlu etmek istediğiniz sevdikleriniz için, yılın güzel geçmesini sağlayacak minik ama etkili süprizler yapmak isterseniz, onlara eşsiz görüntüsüyle kalpleri fethedecek Kokina Yılbaşı Çiçeği hediye edebilirsiniz.
Yaşam alanlarına bereket ve şans getiren kokina çiçeği bakımı dikkatli bir şekilde yapıldığında uzun süre sağlıklı kalabilir. · Yılbaşı çiçeği kokina ne çok sıcak ne de çok soğuk ortamı sever. Uzun süre yaşaması için ılıman bir havaya ihtiyaç duyar.
Kokina, yeşil yapraklı dallarını kırmızı meyvelerle taçlandıran bir çiçek. Uğur getirdiğine, bir yıl boyunca solmadan, yapraklarını dökmeden tazeliğini korursa 'ev sahibi' olunduğuna inanılıyor.
Kokinanın yeşil yaprakları Ruscus adı verilen yaprak ucu dikenli bitkinin dallarından oluşur, bu dalların üzerine Silcan adı verilen kırmızı meyveler bağlanır ve Kokina demeti oluşturulur. Bir inanışa göre Kokinanın bereket, şans ve huzur getireceğine inanılır bu inanış Kokinayı çok tatlı bir yılbaşı hediyesi yapıyor.
Noel Yıldızı gibi çoğu yılbaşı çiçeği toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulanır. Kokina çiçeği ise cam vazoda saklanır. Saksının altındaki fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermek gerekir. Bu bitkilerin saksısını su altında bırakmak kök çürümesine ve diğer sorunlara neden olabilir.
TOMURCUKLAR KIRMIZI KALMALI
Kokina çiçeği ile dilek tutma geleneği olduğunu da anlatan Düver, “Rivayet o ki eğer yılbaşında kokina çiçeği alıp dilek tutarsanız, çiçek bir yıl boyunca solmamasını sağladığınızda dileğiniz kabul olur.” Şeklinde konuştu.
Ruscus aculeatus, Ruscus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Yılbaşı çiçeği, narin bir saksı bitkisidir. Bu nedenle bazı etmenlerden hızlı etkilenerek sararıp solması söz konusu olabilir. Çiçek, aşırı sulanma durumunda köklerin çürümesine bağlı olarak ölür. Özellikle saksıda direnaj deliklerinin olmaması, saksıda biriken fazla suyun dışarı çıkamamasına neden olacaktır.
Özellikle Akdeniz ikliminde yetişen bu bitki Antalya, Antakya gibi şehirlerde ve çevrelerinde yaygın olarak tanınıyor. Aktarlarda kurutulmuş haline ulaşılabilen bu bitkinin idrar söktürücü etkisi olduğu, böbreklerde taş oluşumunu engelleyici etkiler gösterdiği, hemoroid tedavisinde bile etkili olabileceği söyleniyor.
Kokina, haftada iki kere köklerine su verilerek sulanmalıdır. Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada bir kök kısımlarını bir gün süreyle suda bekletmek de bitkinin ömrünü uzatabilir. Kokina, çok sulanarak canlı tutulamaz.
Konumlandırma. Yılbaşı kaktüsü çiçeği aralık ile şubat ayları dışında, yaz aylarında, özellikle öğle saatlerinde doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Yılbaşı kaktüsünün bulunduğu ortam aydınlık ve havadar olmalıdır.
🍀Dileklerinizi küçük kağıtlara yazıp çiçeği yerleştireceğiniz vazonun içerisine atabilirsiniz. Dileklerinizin kısa sürede kabul olacağına inanılır. ❌ Zararı ise evinde evcil hayvanı ve küçük çocuğu olanlar için. Meyvesi zehirli olduğu için evcil hayvanların ve küçük çocukların ağzına alma ve zehirlenme ihtimalleri var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri