Yapay kokuna çiçeğin bakımı doğal kokuna çiçeğinin bakımına göre çok daha kolaydır. Aslında kokina çiçeği yapay olduğu için belli bir bakım gerektirmez sadece güneş ışınları sebebiyle birazcık solabilir bu sebeple bu çiçeği atıp yenisini alabilirsiniz.
Yılbaşı Çiçeği olarak da bildiğimiz Kokina'yı, Aralık ayı gibi sık sık görmeye başlarız. Kokina aslında doğal bir bitki değildir. Ruscus aculeatus ve Smilax excelsa olmak üzere iki bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Yılbaşı Çiçeği olarak da bildiğimiz Kokina'yı, Aralık ayı gibi sık sık görmeye başlarız.
ŞANS GETİRECEĞİNE İNANILIR
Efsanelere göre eve alınan kokina çiçeği mutluluk, huzur ve şans getirir. Bu nedenle yılbaşının en gözde sembollerinden birisi olması şaşırtıcı değildir.
Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzmanlar özellikle bebekli aileleri uyarıyor.
Batıl bir inanışa göre yılbaşında alınan kokina, bağlı kalmalıdır. Eğer sonraki seneye kadar canlı kalmayı başarırsa eve maddi açıdan bereket ve kazanç getireceğine inanılır.
İlgili 28 soru bulundu
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor. Kokina çiçeğinin görüntüsüyle evlere enerji verdiğine de inanılıyor.
Yılbaşı çiçeği olarak da bilinen kokinanın bakımı hakkında en çok dikkat edilmesi gereken nokta suya çok fazla ihtiyaç duymamasıdır. Haftada 1 ila 2 kere aşırıya kaçmamak şartı ile sulanabilir.
Öncelikle kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin özellikle evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği, zehir etkisi oluşturabileceği söyleniyor, aklınızda bulunsun. Eğer evinizde en az bir hayvanla yaşıyorsanız ya da küçük yaşlarda çocuklarınız varsa onları bu bitkiden uzak tutmanızda fayda var.
Tavşan memesi otu (Ruscus aculeatus), Ruscaceae familyasından, 20 ila 50 cm boyutlarında, her zaman yeşil, güçlü ve yeşil dalları olan bir çalıdır. Kökleri ve geçişi Antakya yöresinde taşlara ve aktarlara zehir olarak satılmaktadır.
Suyu ve sıcağı çok sevmemesi ile bilinen Kokina Çiçeğini misafir olarak gittiğiniz sevdiklerinize ev hediye olarak da alabilirsiniz. Yıl boyu yeşil yaprakları ve kırmızı meyvesiyle güzel bir dekorasyon ürünüdür. Kokina Çiçeği bakımı da oldukça kolaydır. Haftada 1 veya 2 kez sulamanız yeterli olur.
Kokina bitkisi çok sıcak yerlerde yaşayamaz. Eğer uzun ömürlü bir kokinanız olsun istiyorsanız ılıman bir havaya sahip mekanda bakmalısınız. Evinizde az güneş alan bir noktaya çiçeğinizi yetiştirerek çiçeğinizin yeni yıla kadar aynı şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz.
Kokinanın yeşil yaprakları Ruscus adı verilen yaprak ucu dikenli bitkinin dallarından oluşur, bu dalların üzerine Silcan adı verilen kırmızı meyveler bağlanır ve Kokina demeti oluşturulur. Bir inanışa göre Kokinanın bereket, şans ve huzur getireceğine inanılır bu inanış Kokinayı çok tatlı bir yılbaşı hediyesi yapıyor.
Ruscus aculeatus, Ruscus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Aynı zamanda çiçeğinizi saksıda kokina çiçeği olarak değil başka formlarda kullanabilirsiniz. Yılbaşı kokina çiçeği de bu formlardan bir tanesidir. Rengi itibariyle de yılbaşı konseptine yakın olduğu için bu çiçeği yılbaşı gününüzde dekorasyon amacıyla tercih edebilirsiniz.
Yılbaşı çiçeği, narin bir saksı bitkisidir. Bu nedenle bazı etmenlerden hızlı etkilenerek sararıp solması söz konusu olabilir. Çiçek, aşırı sulanma durumunda köklerin çürümesine bağlı olarak ölür. Özellikle saksıda direnaj deliklerinin olmaması, saksıda biriken fazla suyun dışarı çıkamamasına neden olacaktır.
Kokina Çiçeğinin Zararı Var Mıdır? Kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin evcil hayvanlar için tehlikeli ve zehir etkisi oluşturabileceği söylenmektedir. Evinizde küçük çocuklarınız veya evcil hayvanınız varsa kokina çiçeğini onlardan uzak tutmanız gerekmektedir.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Bu bitki, hoş bir yapısıyla ve kırmızı renkleriyle yılbaşı süslemelerinde ve dekorasyonlarında çokça tercih ediliyor. Çoğu kişi, Kokina çiçeğini yeni yılın başlangıcında pozitif enerji ve şans getirdiğine inanarak bir sembol olarak görüyor.
Noel Yıldızı gibi çoğu yılbaşı çiçeği toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulanır. Kokina çiçeği ise cam vazoda saklanır. Saksının altındaki fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermek gerekir. Bu bitkilerin saksısını su altında bırakmak kök çürümesine ve diğer sorunlara neden olabilir.
Kokina aslında insan eliyle oluşturulan bir kombinasyon. Yeşil yapraklı dalları ve kırmızı meyveleri ayrı ayrı toplanan kokinaların kırmızı meyveleri dikenli yeşil yapraklara elle dikiliyor.
Kokina, haftada iki kere köklerine su verilerek sulanmalıdır. Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada bir kök kısımlarını bir gün süreyle suda bekletmek de bitkinin ömrünü uzatabilir. Kokina, çok sulanarak canlı tutulamaz.
Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir. Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir.
Kokina çiçeği, mutluluk, bereket ve aile birliğini simgeler. Yılbaşı zamanında eve alınan kokina çiçeğinin, yeni yılda şans, uğur ve bolluk getireceğine inanılır. Ayrıca kokina çiçeğinin yaprakları ve meyveleri bir yıl boyunca solmaz veya çürümezse, o çiçeği alan kişinin bir sonraki yıl ev sahibi olacağına da inanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri