Kokina çiçeği çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda büyüyemez. Bu nedenle bulunması gereken yer oda sıcaklığında olmalıdır. Kokina çiçeği ayrıca çok su tercih etmeyen bir çiçek türüdür. Haftada 1-2 kere sulanması yeterlidir.
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
Yılbaşının vazgeçilmez çiçeği olan Kokina, suyu çok fazla sevmez. Bu nedenle haftada 2 kez çiçeğinizi sulamanız yeterli olacaktır. Su ihtiyacınız hava şartlarına ve bitkinizin ihtiyacı olan nem oranına göre belirlemeniz çiçeğinizin uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır.
Kokina demetine nasıl bakılır ? Kokina demetinizin uzun ömürlü olması için durduğu yerin direkt güneş almayan ve serin bir yer olmasını tavsiye ediyoruz. Haftalık olarak 1 saat az su dolu vazoda sulama yapılması tavsiye edilir. Kesme dallardan oluşan bir demet olduğu için ortalama 3-4 ay kadar dayanmaktadır.
Kokina çiçeği için ideal olan sıcaklık normal oda sıcaklığıdır. Çok sıcağı da çok soğuğu da sevmez. Bu şekilde çiçek rengini uzun süre boyunca solmadan koruyabilir. Diğer dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise sulama.
İlgili 45 soru bulundu
Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir. Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir.
Yılbaşı çiçeği daha düzenli nem ihtiyacına sahiptir. Bu bitkilerin saksı tabakalarında bir miktar su bırakmak ortamın nemini artırabilir. Yılbaşı çiçeğinin özel bakım ihtiyaçlarına dikkat etmek gerekir. Kırmızı tomurcuklu yemyeşil dallı olan Kokina suya konulmasında bir zarar yoktur.
Siz de 2022 yılında mutlu etmek istediğiniz sevdikleriniz için, yılın güzel geçmesini sağlayacak minik ama etkili süprizler yapmak isterseniz, onlara eşsiz görüntüsüyle kalpleri fethedecek Kokina Yılbaşı Çiçeği hediye edebilirsiniz.
Yılbaşı çiçeğinin olması gereken odada rüzgar olmamalıdır. Çiçek, kış aylarında 16- 22 derece sıcakları sever. Bitkinin kök kısmı tam anlamıyla toprak içinde bulunmalıdır.
Ama şöyle bir handikapı var; kokina çiçeğini 1 sene boyunca yaşatmanız gerek. Ayrıca çiçeği kendinize almayacaksınız, size hediye edilmeli. Yani yeni yılda aldığınız bu çiçeği diğer yılbaşına kadar rengi bozulmadan muhafaza edebiliyorsanız, yeni bir ev alabilirsiniz.
TOMURCUKLAR KIRMIZI KALMALI
Kokina çiçeği ile dilek tutma geleneği olduğunu da anlatan Düver, “Rivayet o ki eğer yılbaşında kokina çiçeği alıp dilek tutarsanız, çiçek bir yıl boyunca solmamasını sağladığınızda dileğiniz kabul olur.” Şeklinde konuştu.
Yılbaşı Çiçeği Neden Çürür? Fazla suyu sevmeyen yılbaşı çiçeğini yukarıda belirttiğimiz aralıklardan daha sık sularsanız çürüyebilir. Ayrıca her sulamada aynı miktarda su vermeye ve toprağın tamamının ıslandığına dikkat etmelisiniz.
Evinizde daha güzel görünmesini istiyorsanız size doğru çiçeği seçebilirsiniz. Kokina çiçeği faydalı mıdır sorusuna cevap olarak efsaneye göre evinize uğur, bereket ve şans getireceği örnek verilebilir.
Yılbaşı çiçeği kokina mutluluk, huzur ve şans ile özdeşleşmiş bir bitkidir. Kokina çiçeği anlamı, bir sonraki yıla kadar bu çiçek çürümez veya bozulmazsa yeni bir ev alacağınıza bir işaret olarak kabul edilir. Kokina çiçeğinin evlere asılma sebebi, evlere huzur, iyi şans ve bereket getirmesidir.
Kokina çiçekleri, su içinde uzun süre dayanmaz. Su içinde kalırsa, meyveler çürür ve bozulur. Bu nedenle, Kokina çiçeklerini su içinde bırakmak yerine kuru halde saklamak daha iyidir.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Yılbaşı kaktüsünün bol çiçek açabilmesi için serin bir ortamda bulunması gerekir. İdeal oda sıcaklığı 12-15 derecedir. Eğer bulunduğu oda çok sıcak olursa tomurcuk sayısı fazla ama çiçek ömrü kısa olur.
Güneş ışığı ve ortam: Aydınlık alanları seven bir bitki olduğundan kış ayları boyunca onu güneş ışığı alabilen yerlerde gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsiniz.
Kokina çiçeği, fazla suya ihtiyaç duymaz. Çiçeğin her hafta 1 veya 2 kere aşırı olmayacak şekilde sulanması önemlidir. Kırmızı meyvelerine de bir sprey vasıtasıyla püskürtme yapılması gerekir. Böylece normal oda sıcaklığında uzun süre taze bir şekilde kalabilir ve ilk günkü görüntüsünü koruyabilir.
Ruscus aculeatus, Ruscus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Yılbaşı bitkisi 1 yıl ya da 1 yıla yakın canlı kalabiliyor. Uğurlu bitkimiz kokina, ne sıcak ortamlardan ne de soğuk ortamlardan hoşlanıyor. Ilık ortamlar onlar için ideal.
🍀Dileklerinizi küçük kağıtlara yazıp çiçeği yerleştireceğiniz vazonun içerisine atabilirsiniz. Dileklerinizin kısa sürede kabul olacağına inanılır. ❌ Zararı ise evinde evcil hayvanı ve küçük çocuğu olanlar için. Meyvesi zehirli olduğu için evcil hayvanların ve küçük çocukların ağzına alma ve zehirlenme ihtimalleri var.
Kokinanın mutluluk, huzur ve şans getireceğine inanılıyor. Bu yüzden de kokinanın yılbaşı çiçeği olarak adlandırılması şaşırtıcı değil. Rivayete göre eğer evinizdeki kokinalar bir sonraki yılbaşına kadar renkleri bozulmadan aynı şekilde duruyorsa o zaman yeni bir ev satın alacağınız anlamı taşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri