Kol saatlerinin bilekte doğru bir şekilde durması için, bilek bölgesinin doğru noktasını belirlemek önemlidir. Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
Saat, bilekte sıkıca durmalıdır. Eğer bilek boyunca bir santimetre ileri veya geri gidebiliyorsa saatin kayışını ayarlamalısınız. Ayrıca, saatinizin daha iyi korunması için de bu önemlidir.
Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı için, yatarken takıp takmamak tamamen size kalmış bir seçimdir.
Bu dönemde kol saatleri ilk olarak sola takılmaya başlanmıştır. Bunun en önemli nedeni ise askerlerin silahlarını sağ el ile kullanmalarıdır. Saatin silah kullanımına engel olmaması için sol ele takılmasından dolayı kol saatlerinin esas yerinin sol kol olduğu bilinmektedir.
Peki, saat niye sağ kola takılır? Saati sağ kola takan insanlar genellikle solaktır. Bu nedenle baskın ve sürekli kullandıkları el yerine daha az kullandıkları sağ kollarına saat takmayı tercih ederler. Sol elleri ile bir işi yaparken kullanmadıkları sağ koldaki saate bakmak daha kolaydır.
İlgili 39 soru bulundu
Erkek Kol Saatleri genellikle Erkekler tarafından sol kola takılır. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bu tamamen kişisel tercihe bağlıdır ve bazı erkekler saati sağ koluna takmayı tercih edebilirler. Geleneksel olarak, askeri personel ve pilotlar, sol koldaki saatleri sağ kola takarlar.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
Kol saatini sağ kola takmak ise genellikle sol elini kullanan bireylerin tercihi olur. Saatin bu şekilde konumlandırılması yemek yerken, yazı yazarken ve günlük işleri yerine getirirken kullanıcıya kolaylık sağlar. Özellikle öğrenciler ve yazı işleri ile ilgilenen bireyler, sağ kola saat takmayı tercih ederler.
Genel bir kural olarak bilinen saatin sol kola takılması gerektiği, kişinin sağlak olmasından geçer. Ancak yazı yazma işini sol elinizle yapıyorsanız saatinizi sol kola takmanız sizi rahatsız edeceği için sağ kolu tercih edebilirsiniz.
Erkek veya kadın kol saati için genel olarak kabul edilen kural, saati baskın olmayan bileğinize takmanız gerektiğidir. Bu kurala göre; sağ elini kullananların çoğunun saatini sol koluna takması beklenir. Baskın olmayan bilek kuralının arkasındaki mantık, bu elin gün boyunca daha az kullanılmasına dayanır.
Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
Kaliteli bir klasik kol saati, doğru kullanım ve bakım ile 10-15 yıl kadar dayanabilir. Ancak, daha ucuz bir saat 3-5 yıl kadar dayanabilir. Kol saatlerinin ömrü marka, model ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir.
Lüks, gösteriş ve israfa düşülmedikçe çelik, demir veya metal saat takmakta bir sakınca yoktur.
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
14-18 cm bilekler için ideal erkek saat çapları 38-42 mm olarak belirtilir. 18 cm ve üzeri bileklerde ise 44-46 mm kasa çapına sahip modeller en iyi erkek saatleri arasındadır. Genellikle ortalamanın üzerinde kalınlığa sahip kişiler için 44 mm saat çapı ideal olarak kabul edilir.
Biliyorsunuz, saatin iki kolu var. Kısa olana “akrep” denir ve akrep saati gösterir. Uzun olan kola ise “yelkovan” denir ve yelkovan da dakikayı gösterir.
Sağ ve sol kola saat takılmasının herhangi bir kuralı veya zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişi eğer solak ise bu durumda sağ bileğine saat ve bileklik aksesuarları kullanabilmektedirler. Sol kol saatler için tercih edilmesinin sebepleri arasında saate bakma eyleminin davranışsal kolaylığı olarak da kabul edilmektedir.
Sağ kol ağrısı, burkulma, kırık, çıkık, fibromiyalji ya da boyun fıtığı nedeniyle görülebilir. Bunun yanında stres, sinirlerin gerilmesinden dolayı boyun ve kola yayılan ağrıları ortaya çıkarabilir. Burada önemli olan ağrının yayılan bir ağrı mı yoksa bölgesel mi olduğunu belirlemektir.
Kol ayrısı nedenleri boyun fıtığı, omuz patolojileri, kas yırtıkları, dirsekte tenisçi dirseği (lateral epikondilit), ulnar oluk sendromu, bilek eklemindeki patolojilerdir. Kalp hastalıklarında da özellikle kalp krizinde ağrı sol kola veya nadiren de olsa sağ kola vurabilir.
Kadınlarda ve erkeklerde saatin sağ ya da sol kola takılması için bir kural bulunmaz. Genelde kişiler daha rahat baktıkları kollarına saat takarlar.
Bu tamamen sizin tercihiniz olacaktır ancak damat saati ne zaman takılır sorusunun ilk cevabı düğün olacaktır. Düğünde damatların aksesuarları kravat, düğme ya da mendil ve son olarak da saattir. Bu nedenle damatların öne çıkan parçaları da bunlar olur.
Böylece otel çalışanları, ortak alan ve restoran bölümünde misafirlerin hangi konseptte konakladıkları ve hangi olanaklara sahip oldukları bilgisine sahip olurlar.
Elbette ki kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen altın kelepçe bilezikler her iki kola da takılabilmektedir. Altın kelepçe bileziklerin hangi kola takılacağı tamamen kişisel zevke kalmıştır. Ancak özellikle kolunda saat bulunanların altın kelepçe bilezikleri daha çok sağ koluna taktıklarını ifade edebiliriz.
Bu tamamen kişinin tercihine göre değişebilir. Ancak genellikle doğal taş bileklikler sağ kola takılır, çünkü bu kolda yer alan sinirler insanların düşüncelerine etki eder. Buna göre, doğal taş bilekliklerin sağ kolda takılmasının insanların düşüncelerini pozitif yönde etkileyebileceği düşünülür.
Genellikle yüzüklerin sağ elin yüzük parmağına takıldığı görülmektedir. Tarafların zevkine göre alyans, yüzük gibi çeşitli modeller seçilmektedir. Ancak tüm nişan yüzükleri erkeklerde sağ el ve parmaklara takılmaktadır. Evlilikte ise bu durum tam tersi olarak sol el ve parmağa geçmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri