Yaşımız ilerledikçe cilt elastikiyetinde azalma, ciltte kuruma, incelme, sarkma, kırışıklıklar, güneş lekeleri, saç kalitesinde bozulma ve kırılgan tırnaklar ortaya çıkar. Kolajen yaşlanma belirtilerini hafifleterek, kişinin daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmasına ve daha genç görünmesine yardımcı olur.
Cildin daha canlı görünmesini sağlar. Ayrıca C vitamini serumu kolajen üretimini destekleyerek cilde sıkılık kazandırır. Hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanma belirtilerine karşı koyar. Cilt lekelerini giderir ve kırışıklıkları ve sarkan cildi toparlar.
Parlaklık: Kollajen ayrıca hiperpigmentasyon, kızarıklık ve hatta tahriş gibi cilt sorunları yaşayan kişilerin cildini aydınlatabilir ve cilt tonunu eşitleyebilir. Kolajen serum koyu lekelerin, yara izlerinin, güneş lekelerinin görünümünü iyileştirebilir.
Kolajen cilt serumu ise özellikle kırışıklıkların giderilmesi konusunda rutin bakıma destek olur. Cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır. Cildin yenilenmesi sürecini hızlandırarak etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yoğun formüle sahip kolajen serum çeşitleri farklı içeriklerden oluşabilir.
5-Sivilce ve akne oluşumunu engeller. 6-Güneş ve sivilce izlerini giderir. 7-Cildin daha çabuk yenilenmesini sağlar. 8-Cildin ışıldamasını ve pürüzsüz bir görüntü elde etmesine yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
Bazı araştırmalar, birkaç ay boyunca kolajen takviyesi almanın cilt elastikiyetini (yani kırışıklıkları ve gevşekliği) ve yaşlanma belirtilerini azaltabileceğini göstermektedir.
Kollajenin üstte de bahsettiğimiz, en önemli faydası: Daha sıkı, kırışıklıkları azalmış ve genç bir cilt. Cilt yapısını bir arada tutan kollejen üretimi hızlandığında erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması ve sarkan cilt yapısının toparlanması asla bir mucize değil.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Yüzdeki kolajeni artırmak için özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenden faydalanmak gerekir.
Özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenin cilt, saç ve tırnak için etkili olduğunu söylemiştik. Tip 2 kolajen ise daha çok kas eklem için tercih edilir. Cildinizi desteklemek adına kolajen kullanmak istiyorsanız takviye gıdaları tercih edebilirsiniz.
Cildin ihtiyacı olan etken maddeleri cilde verirler. Böylece çok iyi bir sonuç alırsınız. Serum etkisi kaç saat sürer ? Serumu düzenli kullanmaya başladıktan sonra 1,5-2 ay içinde sonuçlarını gözlemlemeye başlarsınız.
Yaş aldıkça vücudun kolajen üretme kapasitesi düşer, böylece ciltte azalan kolajen miktarı daha kuru, kırışık ve elastikiyeti azalmış bir görünüm oluşturur. Kolajen takviyesi kullanılmaya başlandığında 14 ile 21 gün arasında cildinizdeki değişikliği fark etmeye başlarsınız ancak bu elbette mucizevi bir fark olmaz!
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Yaşlılık lekeleri tedavisinde kryoterapi (buz tedavisi) ve lazer tedavileri kullanılabilir. Yaşlılık lekeleri deriden kabarık et beni şeklindeyse 1-2 seansta lazer veya kryoterapi ile giderilebilir. Deriden kabarık olmayan leke şeklinde yaşlılık lekeleri 1-4 seans, 1 ay aralıklarla tedavi edilebilir.
Kolajen ciltte bulunan bir proteindir. Yaşlanmayla birlikte vücudumuzda bulunan kolajen miktarı zamanla azalır ve cilt esnekliği kaybeder. Kolajen takviyesiyle kaybedilen cilt esnekliği geri kazanılır ve kırışıklıklar azalabilir. Ciltte yeterli miktarda bulunan kolajen, cilde daha parlak ve sağlıklı bir görünüm verir.
Yılda 2-3 kür kullanılabilir ve kürler arasında bir süre (1-2 ay) araverilmelidir ya da daha düşük miligramlarda ara dozlar kullanılmalıdır.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Kolajen takviyesi kullanmak aynı zamanda kolajen sentezini uyarır. C vitamini parçalanmayı önlediği gibi kolajen sentezi içinde gerekli olması nedeni ile kolajen takviyesiyle birlikte alınması faydayı artırır3. C vitamini bu etkiler dışında yara iyileşmesini hızlandırır, ve cilt onarımına katkı sağlar.
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır. Balık kolajeni son yıllarda botoksa göre daha çok tercih edilmektedir.
Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
✓ Kolajen tozu takviyeleri genelde servis başına daha fazla kolajen içerir; bu açıdan kolajen hapı ve tabletine göre üstündürler. Kolajen hapı veya tabletinden yeterli verim alamayan kişiler daha fazla kolajen içeren toz ürünlere yönelebilmektedir.
Yaşınız kolajen kullanımı için ideal bir yaştır. 20 yaşından itibaren yılda 1 kez 4'er aylık kür, 30 yaşından itibaren yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 50 yaş ve üstü için ise yılda 3 defa 3 aylık kürler tavsiye ediliyor.
20'li yaşların sonlarından itibaren vücutta kolajen yapımı azalmaya başlar ve yıllar geçtikçe de azalmaya devam eder. Bu süreçte kolajen yıkımı da artar. Kolajenin azalmasıyla birlikte yaşlanma başlar. Kolajen kullanımında belirli bir yaş sıkıntısı yoktur.18 yaşından büyük herkes kolajen kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri