Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların cilt gençleştirme etkisi yaratarak, ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır.
Kolajen kaç yaşında azalmaya başlar? Kolajen 20 yaşından itibaren yıllık %1 oranında düşüş yaşar. Bu düşüş ile ciltte kuruma, sarkma, kırışıklık ve ince cilt, kırılgan tırnak gibi birçok sorun ile karşılaşılır. Böyle durumların önüne geçmek için kolajen takviyesi oldukça önemli yerde bulunur.
Kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada oldukça etkilidir. Kolajen ise içerisinde bulunan değerler sayesinde cildi besler ve yaşlanmasını önleyici etkiler sunar. Yaş ilerledikçe vücut daha az kolajen üretmeye başlar. Cildin genç kalmasında en etkili bileşen kolajendir.
Kollajenin üstte de bahsettiğimiz, en önemli faydası: Daha sıkı, kırışıklıkları azalmış ve genç bir cilt. Cilt yapısını bir arada tutan kollejen üretimi hızlandığında erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması ve sarkan cilt yapısının toparlanması asla bir mucize değil.
Kırışıklıklar, elastikiyetini yitirmiş deri sarkmaları ve sert eklemler vücudun daha az kolajen ürettiğinin işaretleridir. Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen, cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır. Balık kolajeni son yıllarda botoksa göre daha çok tercih edilmektedir.
Kolajen Serum Etkileri Nelerdir? Elastikiyet: Kollajen serumu, cildinizin elastikiyetini artıran kollajen üretimini artırır. Böylece, cildinizin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olurken, göz altı torbalarından kurtulmanıza ve ince çizgileri düzeltmenize yardımcı olabilir.
Yüzdeki kolajeni artırmak için özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenden faydalanmak gerekir.
Kolajen, cilt hücrelerinin sıkılığına, esnekliğine ve sürekli yenilenmesine yardımcı olan bağ dokusunun bir parçasıdır; cildin esnekliği için hayati önem taşır. Kolajen, bağ dokusunun ana bileşenidir ve memelilerde en bol bulunan proteindir.
Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara verilmeden kullanılması önemlidir. Kolajen desteğinin 3 ay sürekli kullanılması deri kırışıklıklarında azalma, deri elastisitesinde artış, hidrasyon (su tutma) ve dermal kolajen yoğunluğunda artış sağladığı gözlenmştir.
Kolajen kullanımı yaşa ve cildin deformasyon derecesine göre değişir. Ancak yapılan tüm klinik çalışmalar, kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay kullanılması yönündedir. Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara verilmeden kullanılması önemlidir.
En az 3 aylık kullanım sonrasında 3 ay ara verilecek şekilde kürler şeklinde kullanılabilir. Ara verilen 3 ayda da doktorunuzun önerisiyle farklı yapısal bileşen takviyeleri alabilirsiniz. Antioksidan özelliği olan Glutatyon, Koenzim Q10, Biyotin, Alfa Lipoik Asit gibi ürünler kullanılabilir.
Kolajen, cilt sağlığımız ve vücudumuzdaki sağlığın diğer bazı yönleri için gereklidir. Tek başına cildi nemlendirmek, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmak, eklem ağrısını, kemik ağrısını ve bağ dokusu ağrısını hafifletmek için harikadır, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve saç ve tırnakları güçlendirebilir.
✓ Kolajen tozu takviyeleri genelde servis başına daha fazla kolajen içerir; bu açıdan kolajen hapı ve tabletine göre üstündürler. Kolajen hapı veya tabletinden yeterli verim alamayan kişiler daha fazla kolajen içeren toz ürünlere yönelebilmektedir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Özellikle de tip 1 kolajen içeren ürünleri yaşlanma karşıtı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı şekilde saç ve tırnak sağlığı için kolajen takviyesi almak için de yine 1 ya da 3 tip kolajen ürünleri kullanabilirsiniz.
Kolajen ciltte bulunan bir proteindir. Yaşlanmayla birlikte vücudumuzda bulunan kolajen miktarı zamanla azalır ve cilt esnekliği kaybeder. Kolajen takviyesiyle kaybedilen cilt esnekliği geri kazanılır ve kırışıklıklar azalabilir. Ciltte yeterli miktarda bulunan kolajen, cilde daha parlak ve sağlıklı bir görünüm verir.
Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
Temel olarak cilt yaşlanması; zamana bağlı olarak gelişen kronolojik yaşlanma (iç yaşlanma) ve başta güneşin zararlı ışınlarına maruziyet olmak üzere, sigara ve aşırı alkol kullanımı, yetersiz beslenme gibi olumsuz çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen dış yaşlanma olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir. Ayrıca kolajen tendonlarımızı, kemiklerimizi ve eklemlerimizi korumak ve onarmak için ihtiyaç duyduğunuz amino asitler prolin ve glisin açısından da zengindir. Kolajen vücutta en bol bulunan proteinlerden biridir.
Yaş aldıkça vücudun kolajen üretme kapasitesi düşer, böylece ciltte azalan kolajen miktarı daha kuru, kırışık ve elastikiyeti azalmış bir görünüm oluşturur. Kolajen takviyesi kullanılmaya başlandığında 14 ile 21 gün arasında cildinizdeki değişikliği fark etmeye başlarsınız ancak bu elbette mucizevi bir fark olmaz!
Cilt Yüzeyindeki Kolajen Eksikliği Belirtileri
Kolajen eksikliğinde öncelikle cildin nem dengesi bozulmaya başlar. Cilt kuruluğu, sarkmalar, kırışıklık ve renk eşitsizlikleri diğer belirtiler arasındadır. Solgun cilt görünümü ve kazayağı oluşumu durumunda da kolajen eksikliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri