Kolajenin vücuda doğrudan bir zararı bulunmasa da vücutta oluşan kolajen fazlalığı sindirim sistemini olumsuz etkileyerek, midede ekşime, yanma, kabızlık ve ishale neden olabilir. Kolajen takviyesi alan kişilerde ise midede ağırlık hissi oluşturabilmektedir.
Bilimsel araştırmalara göre kolajen takviyelerinin içerisinde bulunan kolajen peptitleri cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olmaktadır. Düzenli kolajen takviyesi ile cilt, eklem ve kaslardaki kolajen miktarı korunarak, cilt yaşlanması yavaşlar.
5. ve 6. haftalarda cildiniz kolajen açısından oldukça etkili görünmeye başlar. Ancak kolajen takviyesi kullanmayı bıraktığınız takdirde cildiniz ortalama olarak 21 gün sonra eski formuna dönmeye başlayacaktır.
Eğer bir sağlık sorunu yaşamıyorsanız kolajen karaciğere zarar verir mi sorunuza şu yanıtı verebiliriz: Doğal bir protein olan kolajenin “sağlıklı kişilerde” organlara zarar verdiğine dair bir araştırma bulunmamaktadır güvenle tüketilebilir.
Sabah aç karna içerseniz; kahvaltıdan 30 dakika önce bir bardak suya karıştırılarak içilen Collagen Lift Paris™ gün içerisinde vücudunuza giren ilk besin olarak en hızlı ve en yararlı şekilde kana karışacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
Kolajen takviyesine başlanmadan önce doktora danışılması çok önemlidir. Özellikle hamileler, emziren anneler, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastaları da bu ürünler nedeniyle istenmeyen etkilerle karşılaşabilmektedir.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Ödem, genellikle vücutta fazla sıvı birikmesi sonucunda oluşur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Kolajen takviyeleri, vücutta su tutulması veya ödem oluşumuna neden olmaz.
Eğer, cildiniz için kolajen kullanacaksanız tip I kaynaklı, eklemleriniz için kullanacaksanız tip II kaynaklı kolajen alın. Molekül ağırlığı 2000 dalton olan, vücut tarafından emilime hazır kolajen peptitleri tercih edin. Alacağınız kolajen içerisinde, cilde faydalı diğer vitaminlerin olmasına da dikkat edin.
Genel olarak takviye edici gıdaların sabah alınması gerekli gibi bir algı vardır. Collagen proteinden oluşan bir takviye gıdadır. Bu anlamda protein günün her saati vücut tarafından emilim gösterebilmektedir. O nedenle kollajenlerin aç veya tok karnına alınması arasında önemli bir fark yoktur.
Kolajen, kilo aldırıcı özelliğe sahip değildir. Kolajen içmek kilo aldırır mı ve kolajen hapları kilo aldırır mı sorularının üzerinde yapılan araştırmalarda, kolajenin tok tuttuğu gözlemlenmiştir. Kolajen kullanmaya başladığınızda vücuttaki yağ dokuları azalır ve kas dokuları güçlenir.
Bu miktar ise 10 grama denk gelir. Her gün 10 gram kolajen takviyesi kullanmak, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek yaşlanma belirtilerine karşı direnç kazanmanızı sağlar. Dolayısıyla, kolajen kullanımına ara vermeden her gün devam etmek, sağlığınız açısından pek çok faydayı beraberinde getirir.
Kolajen, cilt sağlığımız ve vücudumuzdaki sağlığın diğer bazı yönleri için gereklidir. Tek başına cildi nemlendirmek, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmak, eklem ağrısını, kemik ağrısını ve bağ dokusu ağrısını hafifletmek için harikadır, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve saç ve tırnakları güçlendirebilir.
Eklem ağrıları için de etkili
Bu da destek dokunun daha çabuk yıpranmasına ve kıkırdak fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Kolajen tedavisi, fizyolojik eklem hareketlerinden ileri gelen ağrıları ve postüre bağlı oluşan ağrıları da azaltabilmektedir.
Kolajenler cilde esneklik verir, sıkılaştırır, cilt elastikiyetini sağlar, saç ve tırnakları güçlendirir ve aynı zamansa iskelet ve kas sağlığı üzerinde çok önemli etkileri vardır. Kolajen üretimi 25 yaşa kadar artar, 25 yaştan sonra azalmaya başlar.
Kolajen Serum Etkileri Nelerdir? Elastikiyet: Kollajen serumu, cildinizin elastikiyetini artıran kollajen üretimini artırır. Böylece, cildinizin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olurken, göz altı torbalarından kurtulmanıza ve ince çizgileri düzeltmenize yardımcı olabilir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Tip 1 Kolajen
Kolajen, gençliğe, güzelliğe ve sağlıklı yaşama giden yolda en etkili kaynaklarından biri. Kemiklerin yapısında %90 oranında bulunan tip 1 kolajen, kemik mineral yoğunluğuna katkı sağlıyor ve kemik ile eklemlerin sağlıklı formunu korumasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla kemik ağrılarını da azaltıyor.
Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajenin yüzde 60'ını tip 2 kolajen oluşturuyor. Bu nedenle eklem kıkırdaklarına destek söz konusu olduğunda tip 1 ya da 3 değil, tip 3 kolajeni seçmeniz gerekiyor.
OSMAN MÜFTÜOĞLU'NDAN KOLAJEN UYARISI
Kolajen ve jelatin ya da kemik tozu yerine kolajen hidrolizatı, peptid kolajenleri tercih edin. Tekrarlayalım: Bunlarda da minimum miktar 2500 mg olmalı.
Kolajen takviyesi genellikle toz, kapsül veya tablet formunda bulunur. Hidrolize kolajen veya peptit şeklinde farklı formlarda sunulan takviye ile cildin esnekliğini iyileştirmek, eklem sağlığını desteklemek, kemik yoğunluğunu arttırmak ve kas kütlesini korumak amaçlanabilir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Bazı durumlarda da protein tozları, multi-vitamin, kolajen gibi diğer gıda takviyelerinin de karaciğer yağlanmasına neden olabileceği gösterilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri