Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
En az 3 aylık kullanım sonrasında 3 ay ara verilecek şekilde kürler şeklinde kullanılabilir. Ara verilen 3 ayda da doktorunuzun önerisiyle farklı yapısal bileşen takviyeleri alabilirsiniz. Antioksidan özelliği olan Glutatyon, Koenzim Q10, Biyotin, Alfa Lipoik Asit gibi ürünler kullanılabilir.
Kolajen kullanımı yaşa ve cildin deformasyon derecesine göre değişir. Ancak yapılan tüm klinik çalışmalar, kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay kullanılması yönündedir. Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara verilmeden kullanılması önemlidir.
Kolajen etkisini yitirdikçe deri ile doku arasında bir boşluk oluşmaya başlar. Bu boşluk, doğrudan cilt sarkmalarına, selülitlere, tırnak kırılmalarına ve saç dökülmelerine neden olur. Kolajen takviyesinin esas amacı vücuttaki kolajen üretimini desteklemektir. Dolayısıyla kullanıma ara vermek tavsiye edilmez.
Vücudumuzda kolajen üretimi yaşla birlikte azaldığı için ve cilt üzerinde kırışıklık, ince çizgiler, sarkma gibi problemleri önleyerek yaşlanmayı geciktirmek adına kolajen takviyesi bir ömür boyu devam etmelidir.
İlgili 34 soru bulundu
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Kolajenler yaş ve ihtiyaca bağlı olarak 8-12 haftalık aralıksız, düzenli tüketim (1 kür) şeklinde kullanılabilmektedir. Yılda 2-3 kür kullanılabilir ve kürler arasında bir süre (1-2 ay) araverilmelidir ya da daha düşük miligramlarda ara dozlar kullanılmalıdır.
Kolajenin vücuda doğrudan bir zararı bulunmasa da vücutta oluşan kolajen fazlalığı sindirim sistemini olumsuz etkileyerek, midede ekşime, yanma, kabızlık ve ishale neden olabilir. Kolajen takviyesi alan kişilerde ise midede ağırlık hissi oluşturabilmektedir.
Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Kolajen takviyesi kür halinde mi kullanılmalı? Hayır, böyle bir standardı yok. 2 aylık kürler olabilir, 3 aylık kürler olabilir, 6 aylık kürler olabilir veya bir tansiyon ilacı gibi hiç ara vermeden kullanılan kürler olabilir.
Kemik kaybına bağlı hastalıkların önlenmesinde kalsiyum ve D vitamini ile birlikte kolajen takviyeleri de hekimler tarafından önerilebilir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Genellikle kolajen takviyesi kullanımı 20 yaşından itibaren başlar. 20 yaşından sonra kolajen üretimi yavaşlayacağı için 20.
Uzmanlar, piyasada satılan tabletler yerine kolajen için doğal besinleri öneriyor. Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinlere sofrada yer açarak yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.
Ancak 50 yaş civarında, kolajen üretimi çok önemli ölçüde azalır ve gözle görülür yaşlanma hızlanır. Kolajen her yaşta yardımcı olabilir. Ancak yaşlanma etkileri yaşamın ilerleyen dönemlerinde görülmeye başladığından, 20'li yaşların başından itibaren kolajen takviyesi yapılması önerilir.
Sabah aç karna içerseniz; kahvaltıdan 30 dakika önce bir bardak suya karıştırılarak içilen Collagen Lift Paris™ gün içerisinde vücudunuza giren ilk besin olarak en hızlı ve en yararlı şekilde kana karışacaktır.
Her gün 10 gram kolajen takviyesi kullanmak, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek yaşlanma belirtilerine karşı direnç kazanmanızı sağlar. Dolayısıyla, kolajen kullanımına ara vermeden her gün devam etmek, sağlığınız açısından pek çok faydayı beraberinde getirir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Collagen kilo yapar mı sorusunun yanıtını hemen verelim. Kolajen, kilo aldırıcı özelliğe sahip değildir.
Eğer bir sağlık sorunu yaşamıyorsanız kolajen karaciğere zarar verir mi sorunuza şu yanıtı verebiliriz: Doğal bir protein olan kolajenin “sağlıklı kişilerde” organlara zarar verdiğine dair bir araştırma bulunmamaktadır güvenle tüketilebilir.
Genel olarak takviye edici gıdaların sabah alınması gerekli gibi bir algı vardır. Collagen proteinden oluşan bir takviye gıdadır. Bu anlamda protein günün her saati vücut tarafından emilim gösterebilmektedir. O nedenle kollajenlerin aç veya tok karnına alınması arasında önemli bir fark yoktur.
Kolajen üretimi 25 yaşa kadar artar, 25 yaştan sonra azalmaya başlar.
Kolajen insan vücudunda 20'li yaşlardan sonra üretim azalmaya başlar. Özellikle 3o'lu yaşlardan sonra ve menopoz ile birliktekolajen kaybı oldukça hızlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri