Doğumu kolaylaştırması için tavsiye edilen surelerin başında şüphesiz ki Meryem suresi gelmektedir. Bununla birlikte doğuma girerken Araf suresi, inşirah suresi ve Yunus suresinin okunması da önerilmektedir.
Temiz bir niyet ve inanarak okunan Felak, Nas, ve Ayetel Kürsi gibi surelerde, doğum sürecinin kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır.
Kadınların doktor kontrollerinde geçirdikleri 9 aylık süre dışında kendilerini ruhsal olarak doğuma hazır hissetmeleri ve doğumun kolay ve sorunsuz gerçekleşmesi için dualar edilir. Sürekli olarak Ayetel Kürsi, Nas ve Felak Surelerinin okunması dışında Araf Suresi 54. Ayetinin de okunması tavsiye edilmektedir.
Doğumu kolaylaştıracak Ayet Abese Sûresi 20 Ayet okunurSümmes sebîle yesserahu. Doğumu kolaylaştıracak Ayet ✨Abese Sûresi 20. Ayet okunur.﴾
NOT: Özellikle de doğum sancısı sırasında 'İnşikak Suresini okumak' tavsiye edilebilmektedir. (Ters duruşlu bebek için okunacak dua= İnşikak Suresi) Sancı ve ıkınma esnasında okunabilecek bir diğer ayette “Sümmessebile yesserah” (Abese Suresi, 20) ayetini okumaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Summes Sebila Yesserahu, doğum kolaylaşması ve işlerin yoluna girmesi için okunur. Allah'ın rahmeti ve bereketiyle zor zamanlardan kolaylıkla kurtulmak için okunması tavsiye edilir.
Doğumu kolaylaştırması için tavsiye edilen surelerin başında şüphesiz ki Meryem suresi gelmektedir. Bununla birlikte doğuma girerken Araf suresi, inşirah suresi ve Yunus suresinin okunması da önerilmektedir.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Bebeğin sağlıklı olması için; Ayetü'l Kürsi, Araf suresinin 54. Ayeti, Felak-Nas sureleri okunabilir. Aynı zamanda Saffat suresi 100.ayeti okunmalı, Al-i İmran suresi her gün 21 defa okunmalı ve Ali İmran suresinin 35. Ayetinden itibaren surenin sonuna kadar bütün ayetler doğuma kadar okunmalıdır.
Suyun gelmesini takip eden 2 gün içinde doğum gerçekleşecektir. Suyun geldiğini fark ettiğiniz an doktorunuza gitmek en doğru yöntem olacaktır. Hastanede yapılan tetkikler sonucu doktor doğum zamanının geldiğini haber verirse anne adayına yapay sancı vererek 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesini sağlar.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
---İlk doğumlar için ortalama 4-5 saat , maksimum 11-12 saat sürebilir. ---Sonraki doğumlarda ortalama 2-3 saatte tam açıklığa ulaşılır, maksimum 5-6 saat sürer. ---Bu fazda saatlik rahim ağzı açılması , ilk doğumunu yapanlar için saatte en az 1 cm , sonraki doğumlarda saatte en az 1,5 cm olmalıdır.
İlk olarak düşük dozda ilaç verilir. Pompa ile dakikada 1-4 damla verilir. Ardından 15 dakikada bir doz artışı yapılmaktadır. İşlemler yapılırken NST aracılığıyla bebeğin kalp atışı ve rahim kasılmaları izlenir.
RAVTANA YAŞ HURMA Doğumu kolaylaştırıcı etkisiyle özellikle hamile bayanlara tavsiye edilir.
Genel bir kural olarak, en az 1 saattir süren, 5 dakikada bir gelen ve 60 sn süren kasılma olduğunda, hastaneye başvurulur.
Başlangıç aşamasında sancılar bele vuran regl sancıları gibi hissedilebilirken bu ağrılar zamanla daha şiddetli ve uzun süreli bir hal alır. Sıklığı da giderek artarak her 3 veya 5 dakikada bir sancı hissedilmeye başlanır. Doğum sancısı, gebeliğin son dönemi olarak kabul edilen 38 ila 42. haftaları arasında başlar.
Özellikle hacetlerin hepsinin gerçekleşmesi için Abese suresinin 20 ayetini günde 3 defa okumak gerekir. Bu ayeti okuyan kişi, her türlü tehlike ve beladan kurtulur.
İmanını güçlendirmek isteyen Müslümanlar sık sık Abese Suresini okumalılar. Abese Suresi günlük olarak bol bol zikredilmelidir. Ayrıca hacetlerin hepsinin gerçekleşmesi için de Abese Suresi günde 3 defa zikredilmelidir. Abese Suresini okuyan kişi tehlikelerden ve belalardan uzaklaşır.
Sümmes Sebile Yesserah Duası Dinle - Abese Suresi 20. Ayet - İşlerin Yolunda Gitsin!
Doğum sancıları henüz oluşmadıysa hekim, anne adayını muayene ettikten sonra 42. haftanın beklenmesine karar verebilir. 40 haftalık gebelik sancım yok gibi yakınmalar bu açıdan normal kabul edilir. 42. haftada da sancı olmaması durumunda doğum, suni sancı ile gerçekleştirilir.
Bebeğin başının doğum kanalında ilerleyebilmesi için rahim ağzının tamamen açılmış ve incelmiş olması gerekir. Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder.
Rahim ağzını yumuşatmak için doktorunuz vajinanıza ve rahim ağzına hap veya jel koyabilir. Kasılmaları başlatmak için bazen damarınızdan ilaç verilir. Doktorlar, ancak tıbbi bir neden varsa 39 haftadan önce doğumu başlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri