Pastane Kurabiyesi buzluğa konur mu? Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Evlerinizde hazırladığınız kuru pasta hamuru, buzdolabında muhafaza ettiğiniz takdirde bir hafta; derin dondurucuda ise üç aya kadar dayanıklılık göstermektedir. Kuru pasta hamurunu derin dondurucuya atmadan önce bir yuvarlayıp sertleşmesini bekleyebilirsiniz. Böylelikle hamur, şeklini koruyarak donmuş olur.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Pasta ve kek gibi ürünleri dondurarak aylarca derin dondurucu içinde saklayabilirsiniz. Pişirilip soğutulduktan sonra donan bu tür yiyecekler çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi taze ve lezzetli olma özelliğini sürdürür.
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Kurabiye Çeşitleri Hava Almayan Ortamda Daha Uzun Kalır
Kurabiye türlerinin tazeliğinin korunmasında kullanılan bir başka yöntem ise her ürünün arasına yağlı kağıt yerleştirerek, yine kavanoz ya da kapalı kutu içinde saklanması olacaktır.
1- Hazırladığınız kurabiye hamurlarından 1 dondurma topu büyüklüğünde parçalar alarak pişirme kağıdı serili bir tepsiye veya borcama dizin. Buzlukta en az 6 saat donana kadar bekletin. 2- Donan kurabiye hamuru parçalarını fermuarlı poşete yerleştirip üzerine saklama tarihini yazıp buzluğa koyun.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Hemen pişirecekseniz buzlukta bi 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz.
Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor. Afiyet olsun.
Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur. Bu yüzden şoklanmış donuk pastalar +4 derecede buzdolabında 3-4 saat süre ile çözülmesi beklenmelidir.
KURABİYE HAMURUNA SOĞUK SU EKLEYİN
Bu lezzetli unlu mamullerin kısa sürede yumuşamaması için hamuru hazırlarken soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamurun tamamı için 3-4 yemek kaşığı su ilave etmek, kurabiyelerin tazeliğini korumak için yeterli olur.
Derin dondurucuda saklamak içinde uygundur. Yine hava almaz bir kap içerisinde çikolatalı çatlak kurabiye yi 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Pişirdiğiniz kurabiyeleri, soğuduktan sonra hava almayan kaplara koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğu anda buzluktan çıkarıp kendi halinde çözünmesini bekledikten sonra hemen tüketebileceğiniz kurabiyeleriniz de her an hazır. Afiyet olsun.
Uygun bir zamanınızda bu kurabiyeleri hazırlayıp buzluğunuza atabilirsiniz.
Pandispanya iyice soğuduktan sonra pastanızı yapabilirsiniz. Buzluğa da atabilirsiniz. Aralarına yağlı kağıt yerleştirip üst üste koyalım. Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde.
Streç film: Yaş pastayı sarmak için kullanılabilecek malzemelerdendir, pastanınızı streç filmle birkaç kat sararak pastanızı buzlukta saklayabilirsiniz. Alüminyum folyo: Işık, nem ve bakteri geçirmeyen özellikleri ile folyo muhtemelen en iyi saklama gereçlerinden biridir.
Kremalı pastanın bayat olup olmadığını üzerindeki çatlaklar ele veriyor. Pastanın üzerinde şekerle yapılmış güller, çiçekler veya yenmeyen malzemelerin bulunması bayat olma ihtimâlini artırıyor... Taze olmayan pastalarda kullanılan meyvelerin rengi mattır.Bayat pastada kullanılan çikolata grileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri