Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Jilet İzlerinin Evde Tedavisi Mümkün Mü? Jilet izi tedavisi evde yapılacak bir uygulama değildir maalesef. Yani, evde herhangi bir yöntemle jilet izlerinizi tedavi etmeniz mümkün değildir.
Tek İz Tedavisi: Bu yöntem cerrahi bir operasyondur ve anestezi altında uygulanır. İzlerin bulunduğu bölgeden şeritler çıkartıp yeniden dikme ile izleri küçültmeye odaklanır. Bu şekilde jilet izlerinin sosyal açıdan kabul edilebilir seviyeye gelmesi sağlanır.
Jilet izi tedavisi için ayrıca vakit ayırmadan günlük işlerinizin arasında da yaptırabilirsiniz. Çeşitli sebeplerle oluşan yara izleri ve ameliyat izleri için en iyi yöntem lazer tedavisidir.
Temiz bir bez alın ve ılık suyla ıslatın. 30 saniye boyunca kesiğin üzerine doğru bastırın. Ilık su kesiğin temizlenmesine yardımcı olurken bu arada kanama yavaşlayacaktır. Yarayı dezenfekte etmek için cadı fındığı bazlı tonik veya alkolsüz başka bir tıraş sonrası losyonu uygulayın.
İlgili 44 soru bulundu
Tıraş olurken her ihtimale karşı yanınızda vazelin bulundurabilirsiniz. Eğer ufak bir kesik olursa hemen kesikten gelen ilk kanı silip vazelin sürebilirsiniz. Jiletin acıtan kesiğini vazelinle kapatarak dokunun rahatlamasını sağlayın. Bu yöntem sayesinde evde doğal bir yöntemle jilet kesiğini onarabilirsiniz.
Aloe Vera
Evinizde aloe bitkisi varsa şanslısınız, hemen bir yaprağını kesin ve içinden çıkan jeli tıraş kesiğinin üzerine sürün. Aloe vera sayesinde tıraş kesiği acısını dindirebilir, kesiğin kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Her uygulamada 2 hafta kadar bir kabuklanma oluşur, 1 ay sonra izlerin daha iyi hale geldiğini görebilirsiniz.
Kol bölümünde jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir. Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
Derin olmayan faça – jilet izlerinde ki, bunlar genelde oldukça küçük bir oranı oluşturur, lazer ya da dermabrazyon izi azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Daha geniş alanlar için ise komşu derinin altına konacak doku genişleticiler ya da deri nakilleri şu an için en geçerli olan yöntemlerdir.
Büyük Jilet izleri için ortalama 20 günlük kullanım yeterlidir.
Hangi nedenle olursa olsun hangi yöntemle yara kapatılırsa kapatılsın onarım bölgesinde bir tamir süreci başlar. Yara izinin son halini alması 1-2 yıl sürer. Zamanla yara izi ten rengine döner. Başlangıçta hissedilen sertlik yumuşar ve daha düzenli hale gelir, ancak iyi veya kötü mutlaka bir iz kalır.
Kişi sahip olduğu anksiyete, şiddet, depresyon,yalnızlık,güvensizlik gibi duygulardan uzaklaşmak için bu davranışı yapabilir. Biyolojik Nedenler: Kendine zarar vermesi kişinin opiyat sistemi,dopaminerjik sistemi, hipotalamik-hipofizer-adrenokortikal ekseni ve serotonerjik sistemi içindeki durumlara bağlı olabilir.
Herhangi bir alerjiniz yoksa elma sirkesi de kesik izlerine iyi gelen malzemelerden biri. Elma sirkesini yaranın üzerine masaj yaparak yedirin. Kurumasını bekledikten sonra bir kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Ancak günde 3 kezden fazla uygulamamanızda fayda var.
Birtakım operasyonlar sonucu ciltte oluşan dikiş izleri, cilt soyma ve lazer yardımı ile giderilebilir. Derin ve ağır tipte olmayan izlerde cilt soyma işlemi sayesinde cildin kendini yenilemesi sağlanır. Uzman tavsiyesi dışında bölgeye dikiş izi kremi veya iz giderici krem sürmek ise sakıncalı olabilir.
Ciltteki tahrişi azaltabilir, iyileşme sürecini hızlandırabilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir. Yaraların, mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Ameliyat izi, kesik gibi yara izlerinin kolay iyileşmesini sağlar.
Adayın kendisi ve eşi dışındaki akrabalarının işlediği suçlar Polis olmasına engel oluşturmamaktadır.
Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarılırken 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları da bunun için engel taşımayacak.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
En iyi çözüm tıraş sonrası tahriş ve sivilce kremi olarak da geçen hidrokortizonlu bir krem edinmek olacaktır. Bu steroid kremlerin tahrişi, iltihabı ve kaşıntıyı azalttığı gösterilmiştir. Daha sonrasında tıraş şişliklerine ılık kompres uygulayın.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
E vitamini, kakao yağı kremi, silikon jel, soğan özü ürünleri ve vaseline ve aquaphor gibi çeşitli cilt bakım ürünleri gibi topikal uygulanan tedavilerin uygulanması yara sonucu oluşan iz görünümünün iyileşmesine katkı sağlayabilir.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri