Saça kolonya sürmek zararlı mı? Kolonya içerisinde bulunan kimyasallar özellikle saç derisine zarar verebilir, alerjik reaksiyon oluşturabilir. Aynı zamanda fazla kolonya sürülen saçın ph dengesi bozulur, çabuk kurur ve yıpranmalara davetiye çıkarır.
Kolonyanın saça zararları nelerdir? Kolonyanın pH değeri, saç derisinin ve saç tellerinin pH değerinden düşüktür. Bu yüzden aradaki fark genel pH dengesini bozar ve saçı kurutur.
Buna güvenerek her kolonyanın değil, limon kolonyasının saçları beyazlattığını söyleyebiliriz. Ancak bu da tek kullanımda gerçekleşmiyor. Saçlarınızın beyazlaması için sık sık kolonya kullanmanız gerekmekte. Ancak kolonyayı saçlara uygulamak beyazlamasından daha fazla zarar veriyor, aman dikkat!
Bebek kolonyaları saçlara da sürülebiliyor. Bu kolonyalar saçlara zarar vermiyor.
Alkol uzun ömürlü favori şekillendirme ürünlerine yardımcı olur ve bakteri serbest Ama aynı zamanda saçınızın doğal yağların kurumasına neden olabilir. Alkol saça hacim veren popüler bir madde olduğu için aynı zamanda daha büyük, dolgun saçlar yaratmak için saç derisini kapatacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Saçtaki nem dengesini bozarak kurumasına sebep olur. Saçlar matlaşır ve canlılığını yitirir. Ayrıca saç diplerinde kepeklenmeye ve alerjiye sebep olabilir. Saç diplerini güçsüzleştirir ve saç dökülmesine sebep olur.
Alkol, saçların büyümesi için gerekli olan vitamin ve minerallerin emilimini engelleyebilir. Ayrıca, alkol, saçların köklerine zarar vererek, saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.
Kolonya, içerisinde bulunan alkol nedeniyle ferahlık sağlar. Özellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlamak için insanlar kolonya kullanır. Bu noktada kolonya yüze sürülür mü sorusu aklına takılmış olabilir. Göz ve çevresi ile temas ettirilmediği sürece, yüze kolonya sürmenin bir zararı olmadığını söyleyebiliriz.
Sirke, kolonya, ıslak mendil, el ya da yüzey dezenfektanları ve tentürdiyot gibi ürünlerin yüz derisine teması ellerde olduğu gibi yüzde de kurumaya, kızarıklığa ve hatta egzamaya neden olabilir. Bu da koronavirüsün hasarlı deriden bulaşmasını kolaylaştırıp ciddi bir risk oluşturmaktadır” dedi. Dr. Öğr.
Alkollü bir ürün olduğundan saçlara çok fazla sürülürse ya da saçlarda sık aralıklarla kullanılırsa saç tellerinde beyazlama olabilir. Saç derisinde kaşıntı ve kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Saç köklerini güçsüz düşürür, saç dökülmesini tetikler. Kolonya sürülen saçlar cansız ve mat görünür.
Harvard Üniversitesi'nden Dr. Ya-Chieh Hsu önderliğindeki bir araştırma aşırı stres ve saçların beyazlaması arasındaki ilişkiyi ortaya koydu. Araştırmacılar stresin kavga et-kaç tepkisine dahil olan sinirlerin saçta renk pigmentlerini üreten kök hücrelerin yok olmasına sebep olan bir hormon salgıladığını keşfetti.
Saç bitlerini öldürmek için lavanta veya limon kolonyası kullanabilirsiniz. Bunun için iki kolonyadan birini saç diplerine iyice yedirerek sürmelisiniz. Sürdükten sonra ise yaklaşık 3 dakika beklettikten sonra saçlarınızı 1 saat durmadan taramalısınız. Bu sayede bitleri temizlemeniz daha kolay olacaktır.
Saçınızı mikrofiber havluyla daha hızlı kurulayın
Ancak herhangi bir havlu değil. Saçları havluyla kuruturken normal banyo havlunuz yerine yumuşak bir mikrofiber havlu kullanmalısınız. Daha yumuşak doku iki kat daha fazla su emer ve bunu saçınızı kabartmadan kurutur.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Kuru saçların en büyük nedenlerinden birisi bakımsızlıktır.Hava kirliliği,kullandığımız şekillendiriciler(fön,maşa,düzleştirici),saçlarımıza yaptırdığımız işlemler(boya,röfle,vs)saçlarımızın daha da fazla kurumasına sebep olacaktır. Saçlarımızın kuruma sebeplerinden birisi de kullandığımız şampuanlardan dolayıdır.
3. Kolonya Nerelere Sürülmez? Kolonya genellikle cilt temizliği ve ferahlama amacıyla kullanılan bir üründür, ancak bazı durumlarda bazı bölgelere sürülmemesi daha uygundur. Kolonya göz çevresine sürülmemelidir. Alkol içeriği ve diğer bileşenler, gözlerde tahrişe neden olabilir ve rahatsızlık hissi yaratabilir.
Hiçbir kozmetik ürün gıda olarak tüketilemez" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Özyaral sahte kolonyanın mide bulantısı ve kusma yarattığına dikkat çekerek, "Sahte kolonya mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi yaratır.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Kolonya ve krem sürmenin abdesti bozup bozmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Günlük hayatta kullandığımız pek çok kozmetik ürün içinde güzel kokular da yer alıyor. Ele ve yüze alkol içeren krem ve kolonya sürmek abdesti bozmaz.
İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar, içildiği takdirde görme yetisinin kaybedilmesine (körlüğe) neden olur. Aşırı tüketimi de öldürmektedir.
kolonyadaki etil alkol anhidrotik(bölgeyi kurutucu susuz bırakıcı etki) yapıyor ,böyle bir özelliği var etil alkolün,bu kurutucu etkiyle belli süreliğine kıl kök hücrele faaliyetini engelliyor olabilir,ama kökten yok etmez,sadece büyümesinde bi gecikme görülebilir oda çok yüksek ihtimal değil..
Erken Yaşta Saç Dökülmesinin Olası Sebepleri
Mevsimsel değişiklikler, genetik yapı, hormonal bozukluklar, alerjik reaksiyonlar, kötü beslenme, demir eksikliği, stres, yanlış ürün kullanımı gibi durumlarda saç dökülmesi meydana gelebilir.
Erkeklerde 30-40 yaşında, kadınlarda 50-60 yaşında başlar. Erkeklerde saç çizgisinin geri çekilmesi, saçlarda incelme ve o alanın tamamen saçsız halde ortaya çıkması ve tepe açıklığı ile görülürken, kadınlarda saç çizgisi gerilemez, taç biçiminde bir seyrelme görülür.
Erkeklerde saç dökülmesi 20'li yaşların başlangıcında hormanal düzeyin saptanmasıyla anlaşılmaktadır. Erkeklerin %60'ında 30'lu yaşlar %40'ında 30'lu yaş sonrasında kendisini göstermeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri