Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Limon: Koltuk altı kararması limon ile de giderilebilir. Tıpkı patates uygulamasında olduğu gibi, yuvarlak dilimlediğiniz limonu koltuk altı bölgenize uygulayın. Bu uygulama bölgeyi ölü derilerden de arındıracaktır. Salatalık: Salatalık da doğal beyazlatıcılar arasında.
Limon, asitli içeriğiyle bölgedeki kararmayı giderir ve daha beyaz kol altına hızlı ve etkili bir şekilde sahip olabilmenizi sağlar. Limon uygulamasında limonu yuvarlak şekilde dilimleyin ve dilimleri koltuk altında birkaç dakika bekletin. Ardından bölgeyi durulayın.
Diz, dirsek ve koltuk altlarınızı beyazlatmak istiyorsanız sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonat sürün. Ardından dairesel hareketlerle ovalayın.Bu uygulamayı her gün düzenli olarak tekrar ettiğinizde kısa sürede koltuk altı bölgenizdeki renk farklılığını görebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Diş macunu koltuk altını beyazlatır mı? Diş macunu koltuk altını beyazlatmak için bir çözüm değildir. Dişlerinizi temizlemek, nefesinizi tazelemek ve ağız bakımı yapmak için kullanılabilir. İçinde yer alan tüm bileşenler bu görevi yerine getirirler.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Koltukaltı kararması tedavisi kapsamında deride peeling etkisi sağlayan alfa hidroksi asit ve beta hidroksi asit içeren ürünler kullanılabilir. Pigmentleri yok etmek için bir diğer yöntem olarak lazer tedavisi uygulanabilir. PRP ve mezoterapiyle de koltukaltı renk açılması sağlanabilir.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Ağda ve epilasyon sonrası açık duruma gelen ter bezi uçları, roll-on ve deodorant gibi kimyasallara maruz kaldığında ve koltuk altı kılları alındıktan sonra uygulanan kimyasallar sebebiyle de koltuk altı bölgesi kararabilir.
Sirkeyi su ile karıştırdıktan sonra leke üzerine uygulamanız gerekir. İşlemi tamamlamanın ardından yarım saat bekleyerek lekenin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Ardından kıyafeti yıkayarak koltuk altı bölgesinin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalcı olarak kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilen Buz Lazer, ağrısız bir yöntemdir.
Bu konuda hiç gözünüz korkmasın jilet ile koltuk altını almak diğer tüm yöntemlerden daha kolay ve konforlu. Özellikle ağda yönteminde çekilen acı düşünülünce jilet pratik, ekonomik, konforlu bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
Çeşitli sebepler ile ortaya çıkabilen koltuk altı kararmasının nedenleri arasında bazı ilaçların kullanımı, kanser, şeker hastalığı, hormonal rahatsızlıklar ve genetik aktarım sayılabilir. Ayrıca akantozis nigrikans hastalığının bir bulgusu da olabilir.
Veet'in istenmeyen tüylerinizden kolayca kurtulmanızı sağlayan tüm ürünleri gibi tüy dökücü krem formülleri de ten renginizde kararmaya neden olmaz. Tüy alma sonrası oluşan ten rengindeki koyulaşmalar, aslında cildin tahrişe karşı gösterdiği bir reaksiyondur.
Leke tedavisinde kullandığımız Baby Face lazer gibi sistemler koltuk altındaki rengi koyulaşmış bölgelerde de uygulanabilir. 1-2 hafta arayla 3-4 seans uygulanan tedavide nihai sonucu bu sürenin sonunda ortaya çıkar. 38 yaşında bir erkeğim. 30'lu yaşlarımdan beri koltuk altımda koyu renk lekeler oluştu.
Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Özellikle yaz aylarında çok görülen ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Koltuk altı kılı aşırı terletir,koku yapar,gelmiş geçmiş en büyük yalanlardan biridir belki de.Koltuk altı kıllarını kesince terleme ve buna bağlı olarak koku artıyor aslında.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Ayrıca koltuk altı kararması veya cildin herhangi bir bölgesinde olan kararma ve istenmeyen cilt tonlarında da glikolik acid en etkili çözümü sunan uygulamalardandır.
Oluşan bu kararmayı önlemek evde yapacağınız bir karışımla mümkün... Uygulama: Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra koltukaltına sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra sonra yıkayıp bebek pudrası sürün. Koltuk altındaki kararmalar zamanla geçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri