Beyaz sabun lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz.
El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır. Bu malzemeler halılarınıza zarar vermeyeceği gibi renklerinin solmasını ve ilk zamanlardaki parlaklıklarını yitirmelerini de önlemiş olur.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir.
Her türlü halı, doğal yağ içerikli arap sabunu ile temizlenebilir. Ancak paspas vb. materyaller gibi halıların sıklığı önemlidir.
Halı yıkarken en dikkat edilmesi gereken konu deterjan seçimidir. Seçilen deterjan lekeleri çıkarmalı, halının tüy ve dokusuna zarar vermemelidir. Deterjan halıda renk kayıplarına sebep olmamalıdır. Bundan dolayı genel olarak en sağlıklı yıkamalar saf sabun ve Arap sabunu ile yapılmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Evde halı silme suyuna ne konur? sorusu doğal yollarla halı temizlemek isteyen pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Halıyı temizlemek için su hazırlarken, sabunlu su ya da el dezenfektanı yeterlidir. Buna ek olarak kabartma tozu ekleyebilir veya sadece bol miktarda sodalı su yapabilir ve temizleyebilirsiniz.
Eğer halı silmek için beyaz sabun kullanacaksanız rendelediğiniz beyaz sabunun bir kısmını ılık suya ekleyip eritebilirsiniz. Bu suyu hazırladıktan sonra halınızı silmeye başlayabilirsiniz. Duş lifi gibi yumuşak bir bezi, hazırladığınız halı suyuna daldırıp çıkarın ve sıktıktan sonra halınızı silmeye başlayın.
Kuru temizleme deterjanı olarak da bilinen perkloretilen, Beyaz ispirtodur.
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Leke çıkarmada etkili olduğu gibi koltuk temizliği, halı temizliği ve fayans temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu güvenle kullanabilirsiniz.
Evet, silinir. Arap sabunu daha iyi köpürür ve diğer temizlik ürünlerine göre daha fazla derinlemesine temizlik yapar.
ISLAK, kuru temizleme özelliği sayesinde halıların yıkanmasını sağlayan elektrik süpürgelerinde, daha iyi temizlik için arap sabunu, çamaşır suyu, tasarruf etmek için de özel halı şampuanlarının yerine, kalitesiz toz deterjan ve sıvı sabunlar kullanılıyor.
Tek ihtiyacınız olan beyaz sabun! Fırçalarınızı köpürtülmüş beyaz sabuna sürerek gönül rahatlığı ile temizleyebilirsiniz. Bütün yüzeylerinizi ve çıkmayan lekelerinizi beyaz sabun ile ovar veya peeling işlemi yaparsanız, tertemiz ve lekesiz bir yüzeye sahip olacaksınız. Böylece inatçı lekelerden kurtulacaksınız.
Mümkün olduğunca yaymamaya özen gösterin ve fırçalamayın. Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
*Lekeyi çıkarmak için halı şampuanı kullanılacaksa şampuanın sadece köpük kısmı kullanılmalıdır. *Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
Özellikle koyu renklerde olan veya beyaz tonlardaki bir halının sorunsuz bir şekilde nasıl temizlenebildiği yaygın olarak sorgulanır. Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir.
Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır. · Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Beyaz sirke özellikle meyve suyu gibi korkunç lekelerin kolay çıkmasına yardımcı oluyor. Bir fincan beyaz sirke, iki fincan su ve iki tatlı kaşığı kadar bulaşık deterjanıyla hazırlanacak karışımı lekeye uygulayın ve nemli bez ile silin. Çocuklarınız bu yöntem sayesinde halıların üstünde diledikleri gibi oynasın.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
1 su bardağı boraksı 2 su bardağı mısır unu ile bir kapta karıştırın. Daha sonra bu karışımı halının üzerine eşit şekilde serpin. Vaktiniz varsa 3-4 saat, eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat sonra halıyı süpürün. Bu karışım hem halının tüylerini kabartacak hem de parlamasına yardım edecektir.
Asprinn Deterjan Kullanım Alanları
Koltuk ya da halı gibi yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri