Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Bu konuda hiç gözünüz korkmasın jilet ile koltuk altını almak diğer tüm yöntemlerden daha kolay ve konforlu. Özellikle ağda yönteminde çekilen acı düşünülünce jilet pratik, ekonomik, konforlu bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Koltuk altlarını her yöne doğru tıraş edin
En iyi sonucu elde etmek için, kolunuzu başınızın üzerine doğru kaldırın, tıraş bıçağını hafifçe bastırın ve gerekiyorsa aşağı, yana ve yukarı olmak üzere her yönde kısa hareketlerle nazikçe tıraş edin.
Kılları yumuşatacak olan ürünler satın alınarak kılların yumuşaması mümkün bir hale getiriliyor. Özellikle kıllar kesilirken mutlaka sabun ve jel ürünleri kullanılması gerekir. Aksi taktirde kıllar her zaman daha sert olacaktır. Bu tarz ürünler kullanılarak kılların yumuşaması mümkündür.
İlgili 19 soru bulundu
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
koltukaltı kılları kökten alınırsa ter kokusu büyük ölçüde yok olur. bunu düzenli duş ve antiperspirant deodorantla süsleyen hiç kimse ter kokmaz. kısacası koltukaltlarının jiletle alınması ter kokusunu arttırır.
Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir. Jiletin tüyleri kalınlaştırdığı iddiasını gözlerinizle test etmek için bir ay bekleyip sonucu görebilirsiniz.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Kollar jilet ile rahatlıkla alınabilir. Eğer dilersen jel de kullanabilirsin.
Seçeneklerine göre soğuk veya sıcak uygulanabilen ağda, tüylerin çıktığı yöne doğru cilde sürülür. Bez parçaları ağdanın üzerine gelecek şekilde tüy yönünün aksine hızla çekilir, tüyleri de beraberinde çeker. Ağda, EPİLATÖR kullanımının aksine daha uzun süre etkili olan ve peeling etkisi taşıyan bir yöntemdir.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalcı olarak kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilen Buz Lazer, ağrısız bir yöntemdir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Jilet ile kıl temizliği yapılmadan önce vücut ıslanmalı ve tüylü olan bölgenin yumuşamış olması gerekir. Jilet yapılmadan alınacak bölgeye jiletin kaymasını kolaylaştıracak bir jel sürülmelidir. Özellikle tüylerin, çıkış yönüne doğru tıraş edilmesi gerekir. Fakat bu vücudun tıraş edilecek bölgesine göre değişebilir.
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Pembe renkli akıntılar dönemden önce lekelenme sonucunda belirir. Ayrıca erken gebelik durumunda implantasyon kanaması anlamını da taşıyabilir. Kadınların bazılarında yumurtlama aşamasından sonra hafif lekelenmeler görülebilir. Böylece pembe renkli akıntılar ortaya çıkar.
İşte yanıtı! Kadınlar arasında yıllardır tartışılan 'epilasyon sırasında jilet kullanımı' konusuna bilim insanları açıklık getirdi. ABD'nin popüler bilim dergisi Scientific American, jiletle alınan tüylerin daha kalın çıkacağı yönündeki görüşün doğru olmadığını açıkladı.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Koltuk altı 2 haftayı geçmemeli, yaz olduğundan 9-10 günde bir daha iyi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri