Parfüm, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ciltle etkileşime geçebilir ve bazı insanlarda tahrişe yol açabilir. Koltuk altı da hassas bir bölge olduğundan parfüm kullanmak, ciltte yanmaya veya tahriş hissine neden olabilmektedir.
Doğal olmayan deodorant ve antiperspirant ürünler, doğrudan deri ile temas ettiğinden cilt kanseri riskini arttırmaktadır. İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir.
- Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
En az 15-30 dakika 37-40 C de ılık su ile kompresler yapılabilir.
Terden kaynaklanan kızarıklıkların çoğu kendiliğinden geçer. Parfüme duyarlıysanız veya egzamanız varsa, parfümsüz bir antiperspirant veya deodorant denemek iyi bir çözüm olabilir. Ayrıca antiperspirant veya deodorantınızla birlikte yumuşatıcı veya nemlendirici kullanmayı da deneyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Kas gerilmesi, cilt tahrişi ya da enfeksiyon kaynaklı lenf bezlerinin şişmesi koltuk altında meydana gelen ağrıların genelde yaygın nedenleridir. Basit ve geçici durumlar dışında lenfoma gibi ciddi hastalıklar nedeniyle oluşan lenf şişmeleri de neden olabilir.
Deodorant Kullanımını Azaltmak: Ter kokusunun önlenmesi için kullanılan deodorant gibi ürünler genellikle kimyasal madde içermektedir. Bu maddeler deriye uygulandığında koltuk altını tahriş etmektedir.
Deodorant içeriğindeki alkol, parfüm ve kimyasal maddeler bu hassaslaşmış cilde temas ettiğinde tahrişe neden olabilir.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Deodorant, terlemeden kaynaklı bakteri oluşumu ile savaşarak kötü kokuların giderilmesini amaçlar. Bu nedenle ter bezlerinin yoğun bulunduğu koltuk altı başta olmak üzere boyun ve göğüs bölgelerine de uygulanabilir. Özellikle sprey deodorantlar koltuk altı dışında kalan vücut bölgelerine kolayca uygulanabilir.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası!
Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı sıklaşmaya başlar. Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Hindistan Cevizi Yağı
Bu asit yağın yoğun bir kokuya sahip olmasını sağlayarak kötü kokuları yok eder. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bu yağı duştan sonra terleyen bölgelere sürebilirsiniz. Her gün uygulamanız probleminizin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
3. İpucu: Epilasyondan önce koltuk altı tüylerini kesin
Ağdadan farklı olarak, epilasyon yapmak için tüylerinizin tamamen uzamasını beklemeniz gerekmez. Hatta tüy uzunluğu daha kısa olduğunda epilasyonun daha iyi sonuç verdiğini söyleyebiliriz zira cımbız tüyleri daha hassas bir şekilde kavrayıp alabilir.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Koltuk altı jiletle nasıl alınır? Tıraş bıçağı ile koltuk altı tüylerinizi almak hızlı, pratik ve kolay bir yöntem gibi görünse de etkisi kısa sürelidir ve bu yöntem cildinizi tahriş edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri