Şarj istasyonu, örneğin ev'niz veya evinizin elektrik tesisatı daha fazlasına izin vermiyorsa, 11 kW'lık bir şarj gücüyle de şarj edilebilir. 11 kW'lık bir EV Şarj İstasyonuna maksimum 11 kW'lık şarj gücüne bağlanırsınız.
AC ile yapılan şarj sırasında şarj cihazı veya aracınız gelen elektriği doğrusal akıma dönüştürülür. AC ile yapılan şarjlarda 22 kW kadar bir enerji çıkışı kapasitesine ulaşım mümkündür.
Xşarj AC 11 KW Şarj İstasyonu, elektrikli araçlarınızı hızlı, güvenli ve etkili bir şekilde şarj etmek için tasarlanmış bir üründür.
Alternatif akım (AC)
AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletiliyor. Bu tip istasyonlarda 22 kW kapasiteye kadar enerji çıkışı elde etmek mümkün.
Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
120V AC prize takıldığında şarj oranları 1,4 kW ile 3 kW arasında değişir. Batarya kapasitesine ve durumuna bağlı olarak şarj 8 saat ila 12 saat arasında sürer .
Şarj işleminde, AC ve DC akımları bataryayı şarj etmek için kullanılabilir. AC şarj cihazları, AC akımını kullanarak bataryaları şarj eder. Bu tür şarj cihazları, evlerde kullanılan standart prizlerden güç alır ve daha yavaş bir şarj hızı sağlarlar. DC şarj cihazları ise bataryayı doğrudan DC akımı ile şarj ederler.
AC gücü, ulusal şebekeler ve elektrik tedarikçileri tarafından kullanılan güç iletimi türüdür. Bir telde ileri geri hareket eden elektronlar tarafından üretilen sinyaldir. Sinyalin kendisi, voltajın pozitif ve negatif arasında değiştiği basit bir sinüs dalgasından oluşur.
Farkında olmayabilirsiniz, ancak akıllı telefonunuz gibi bir cihazı her şarj ettiğinizde, fiş aslında AC gücünü DC'ye dönüştürür.
Standart olarak ev prizlerinin içinde AC şebekeleri elektrikli araçları şarj etmenin en uzun süren yöntemidir. Alternatif Akım'da şebekeden gelen akım ünite sayesinde Doğrusal Akım'a çevrilerek elektrikli araç motoruna iletilir. Ek olarak bu şarj istasyonlarında maksimum 22 kW kapasite enerji çıkışı sağlanabiliyor.
Yani DC şarj, elektrikli araçlardaki bataryanın dolumunun sağlayabilmek için enerjiyi doğrudan aktarıyor. Buna karşın AC şarj [alternating current (AC)] önce aracın bünyesindeki dönüştürücülerin yardımıyla doğru akıma çevrilerek aktarılabiliyor.
Evlerimize ulaşan elektrik, alternatif akımdır(AC). Doğru akım(DC) kaynaklarına pil, akü, güneş paneli, şarj aleti gibi örnekler gösterilebilir.
Elektrikli araç motorları alternatif akım (AC) kullanırlar. Bir invertör, doğru akımı alternatif akıma çeviren parçadır.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Gücü 3,7 kW ile 22 kW arasında değişebilir. Her şarj cihazı, kurulumdan araca aktarılabilecek maksimum güce sahiptir. Duvar tipi şarj cihazları 7,4 kW ile 22 kW arasında şarj edebilir.
Hızlı şarj adaptörü 18W, 30W, 45W, 55W ve 120W seçenekleri ile cihaz türlerine göre çeşitlilik gösterir. Elektronik cihazınızın performansını artıran üstün özelliklere sahip olan bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
Alternatif akım, elektriği uzak mesafelere iletmek için en iyisidir. Elektriği daha uzak mesafelere taşımak ve daha fazla güç sağlamak için yaygın olarak kullanılır. Diğer bir taraftan, elektrik enerjisini AC yerine DC olarak iletmek daha verimlidir.
AC, evlerde, fabrikalarda ve diğer kuruluşlarda uzun mesafeli güç aktarımları ve yüksek güç uygulamaları için kullanılmaya daha uygundur. Buna karşılık DC, pillerde güç depolamak ve daha düşük güç isteyen elektronik cihazlarda kullanılmak için çok daha uygundur. Kısacası, AC ve DC'yi karşılaştırmamamız gerekiyor.
Kısacası pozitif döngü negatif döngüyü yok edeceğinden ortalama gerilim ve akım değeri sıfır olacaktır. Bu yüzden AC kaynaklardan gelen enerjiyi bataryalarda depolayamayız.
Alternatif akımda güç denildiği zaman anlatılmak istenen aktif güçtür. Aktif güç formülü: P = U x I x Cosφ dir. Birimi Watt'tır.
AC ve DC arasındaki farklar nelerdir; Akım şiddetini belirlemek için kullanılan AC ve DC, akımın doğrudan ve şiddetli yönü üzerinden değerlendirilmesi için kabul edilmektedir. DC akım şiddeti aynı yönde olan ve AC akım şiddeti yönü zamanla bağlı olarak değişebilen anlamına gelir.
AC güç kaynakları, elektrik şebekesinden gelen dalgalı bir akımı düzenleyerek ve istenilen gerilim ve frekansta sağlayarak elektronik cihazların çalışmasını sağlar. Doğru akım DC güç kaynağı ise, elektrik enerjisini doğrudan bir kaynaktan sağlar.
AC Adaptörü, dizüstü bir bilgisayarın bataryasını şarj etmek ve dizüstü bilgisayarın prizle ilişkisini kestikten sonra batarya gücüyle kullanmaya yardımcı olması için kullanılan güç adaptörüdür.
Tesla'nın saatte 11.2 kw batarya dolum sürekliliğini bmw 9-10 kw ile tamamlıyor. Ama sitesinde 22 kw ac kapasite gösteriliyor.
Üzerinde “fast charge”, “adaptive fast charge”, “quick charge” gibi ifadeler yazmıyorsa genellikle hızlı şarj özelliği yoktur. Hızlı şarj özelliği olup olmadığını iyice anlamak için voltaj ve amper değerlerini kontrol edebilirsiniz. 5V ve 2A değerlerinden küçük değerler görüyorsanız rahatlıkla şarj edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri