Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, tuz ruhu, aseton gibi maddeler deri koltuklara temas etmemelidir. Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir.
Fırça ve tencere kapağı sayesinde kumaşlar olabildiğince hızlı silinebilir. Koltuklarınızı silmek için sert objeler kullanmanız önerilmez. Özellikle de deri koltuklarınız için yumuşak pamuklu havlu ya da mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Karma kumaşlar için bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyini değerlendirebilirsiniz.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
İlgili 22 soru bulundu
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Eğer sizler de keten koltuk sahibi iseniz; fazla bir seçeneğiniz olmadığını bilmelisiniz. Zira keten kumaş, yapısı gereğince oldukça zor temizlenen bir üründür. Bu açıdan da kumaş yüzeyi bastırılmadan, sabunlu bir bez yardımıyla temizlik işlemi yapılmalıdır.
Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
Bulaşık tableti çok yaygın olarak bilinmese de oldukça başarılı bir yöntemdir. Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Eğer koltuğunuzda oluşan lekeyi arap sabunu ile çıkarmak istiyorsanız, biraz ılık suda arap sabununu eritin ve bir bez yardımı ile koltuğunuzdaki lekeyi silin. Bunun dışında koltuğunuzda oluşan lekeleri sirkeli su veya karbonatlı su ile temizleyebilirsiniz.
Halı ve koltuklarınızın temizliğini bu bezi kullanarak artık kolayca yapabilirsiniz. Ofis koltukları ve otomobil koltuk yüzeylerinde de kullanılabilir. Nemli olarak kullanılmalıdır.
Sirke, sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı ve karbonatla koltuk temizliği yapmak mümkündür.
Soda , sirke , sabun beyaz koltuk temizliğinde etkili olacak doğal malzemelerdir. Hem oldukça sağlıklıdır , hemde koltuklarınız zarar görmez.
Leke tutmayan koltuk kumaşlarına deri, tay tüyü, nubuk ve şönil kumaşı söylenebilir.
Sabunlu ılık bir suda kumaş parçasını ıslatarak dairesel hareketlerle lekeli bölgeyi silin. Sabunlu suyu direkt koltuğa uygulamak yerine, oluşan köpükleri kumaş üzerine tatbik edin. Eğer mümkünse temizlik için de koltuk kumaşı ile aynı kumaşta olan bir bez kullanın.
Keten kumaş koltuklarınızı temizlemek için, bir kapta ılık su ve bir miktar deterjan karıştırın. Deterjan olarak, beyaz sabun veya arap sabunu kullanabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı, yumuşak bir bez yardımıyla koltuğun kirli bölgelerine uygulayın. Lekeyi çıkarmak için, bezi hafifçe ovalayın.
Bununla birlikte koltuğunuzdaki lekeleri pratik bir şekilde bulaşık parlatıcısı ile çıkarabilirsiniz. Parlatıcılar, özellikle halı ve koltuklardaki taze lekeler için idealdir.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Bir kapta 500 ml beyaz sirke, 200 ml ılık su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın. Kanepeyi ovalamadan önce iyice sıktığınız bir süngeri alın. Temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle durulayın, ardından temiz, kuru bir bezle kurulayın.
Keten kumaşa sahip koltuklar uzun süreler boyu kullanılsa dahi formu bozulma yaşamaz. Günlük kullanım sağlansa da ilk günkü dayanıklı yapısını sürdürür. Çok sık koltuk kullanılan alanlarda tercih edilmesi uygun kumaşlar arasındadır.
Arap Sabunu ile Silme
Lekeli tay tüyü koltuk yüzeyine ılık suda çözündürülmüş arap sabunuyla müdahale edilebilir. Arap sabunu suda tamamen eridikten sonra pamuklu bir bez bu suya batırılarak lekeli kısım dairesel hareketlerle silinir. Ardından pamuklu ıslak bir bezle durulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri