Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabımızın içerisine; maya, tuz süt ekleyerek karıştırıyoruz.
Kömbenin yumuşak olması için ne yapmalı? Kullanacağınız sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır. Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
10 kişilik kömbe tarifinin hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. Ramazan'ın sonlarına yaklaşırken iftar soflarının vazgeçilmezlerinden sultan tatlısı tarifini sizler için hazırladık.
KÖMBE TARİFİ YAPILIŞI
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kömbeleri soğumaya alın.
Yağlanmış fırın tepsisine hamurun birini serin. Üzerine iç harcı yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp üzerine koyun. En üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derecede pişirin.
İlgili 23 soru bulundu
Yağlı Kömbe İçin Gerekli Malzemeler: 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 tane yumurta ( sarının biri kömbenin üzerine sürülecek ) 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı sirke (sirke elmada üzümde olur fark etmez) 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz (benim kömbe de tuz biraz az oldu kendiniz ona göre ...
Derin bir kabın içerisine unu, 1 su bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt, maya, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri koyun, çırpıcı ile güzelce karıştırın. 4,5 su bardağı unu sıvı karışımın üzerine eleyin. Kenarlardan ortaya doğru elinizle alarak hamuru yoğurun.
Büyük bir kabın içerisine elenmiş un ilave edilir. Bunun içerisine kömbe baharatları, dövülmüş çörek otu ve kabartma tozu dökülüp karıştırılır.
1paketkabartma tozu. 1tatlı kaşığıkömbe baharatı 1çay bardağıceviz içi (ince çekilmiş) 2yemek kaşığınişasta.
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor.
Kömbe baharatı, kömbe yapımında kullanılan renk ve tat veren baharatların karışımıdır. İçindekiler: muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahleftir. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR LEZZET !!
Yeni bahar, karanfil tozu, mahlep, zencefil tozu, tarçın ekleyerek kapağını kapatıp karıştırın ve kömde baharatınız hazır. Kokusu çok güzel Hatay da kurabiyeler de kullanılan bir baharattır ölçülerde çay kaşığı yerine tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Açtığımız hamurun üzerine iç harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.5-6 kat olacak şekilde bir yufka, bir harç koyuyoruz. En son katı yufka ile kapatıyoruz. Kömbemizi pişirmeden bıçakla dilimliyoruz. 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Peynir, soğan, maydanoz, kırmızı toz biber, karabiber, tuz. Un, yoğurt, su, sirke, kabartma tozu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan meleskeler yapılır. Meleskenin ortası elde biraz açılır; içine, hazırlanan iç koyularak kapatılır ve tekrar meleske haline getirilir.
Özellikle bayramlarda yapılır. Bayramlarda ikram edilir her evde ve bu kalıplar şarttır. Bu kalıpların dışında olmuyor. İçerisinde yağı şekeri baharatı unu ve su.
Cevizli kömbe hava almayan cam kavanoz içerisinde ve oda sıcaklığında 6 ay boyunca saklanır ve tazeliğini korur. Kömbenin zaman içerisinde yumuşaması nem almasından dolayı olur. Saklamak için kullandığınız kavanozun kapağının sağlam olması kömbenin hava almaması açısından önemlidir.
Kömbe kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Antakya geleneksel mutfağında yer alır.
3 adet kabartıcı ajan (leavening agent); karbonat, kabartma tozu ve maya. Her ne kadar birbirinden farklı yapıda olsalar da üçünün de ana kullanım alanı ve amacı hamur işlerini kabartmaktır.
Bir kasede şeker, yoğurt ve kavrulmuş susamı çok sulandırmadan 2-3 defa karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Yoğurtlu kömbeyi oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun.
Kömbe 2 (Antakya) Tarifi Nasıl Yapılır? Su ile şekeri bir kaba alıp elimizle eritiyoruz. Yağları ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Amonyak ve kömbe kokusunu da ekleyip üzerine unları ekliyoruz.
Kömbe kokusu, içinde muskat, tarçın, mahlep gibi farklı baharatların olduğu bir karışımdır. Aktardan veya güvenilir internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru çok daha kolay yoğurabilirsiniz.
Osmaniye yöresel mutfağında bulunur. Hamuru için malzemeler; yoğurt, şeker, yağ, kabartma tozu, tarçın, undur. Üzeri için malzemeler; süzme yoğurt, şeker, vanilya, un ve tarçındır. Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Hatay kömbesi, bayatlamayan kömbe olarakta bilinir. Kömbeyi saklamanın en iyi yolu kapağı sağlam cam kavanozdur. Özellikle kömbeleri 5'er 5'er veya 10'ar 10'ar olarak buzdolabı poşetlerine koyup daha sonra cam kavanoza koymanız daha iyi olur. Hem ne kadar aldığınızı bilirsiniz hem de kavanozda ne kadar kaldığını.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri