Kombinin elektrik bağlantılarındaki fiş bağlama hatalarından ötürü arızaya geçme durumu görülebilir. Ateşleme kartında problem olduğu taktirde arızaya geçer. Kombinin ana kartında yaşanan teknik bir problemden ötürü kısa süre içerisinde cihazın bu alanda bakımının yapılması gerekebilir.
Öncelikle kombinin bulunduğu yerde doğal gaz /yanık kokusu alınıyorsa ya da su akıntı fark edildiyse asla reset yapılmamalı. Böyle bir durumda gaz ve su vanaları kapatılmalı ve ortam havalandırılmalı. Ardından elektrik şalteri kapatılarak ön emniyet sağlanmalı ve Baymak Yetkili Servis çağrılmalı.
Kombi arızaları, bakımın zamanında yaptırılmaması, dış faktörler veya yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları gibi nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcı hatalarından da kaynaklanabilir.
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
İlgili 43 soru bulundu
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Plaka Eşanjör Arızası Nasıl Anlaşılır? Plaka eşanjöründe arıza oluşması sonucunda kombi basıncı sürekli yükselir, kombide su akıtma durumu görülebilir ve sıcak su vermeyebilir. Bu gibi arızalar oluşmasının tek sebebi plaka eşanjör arızası değildir.
Dijital ürünler oldukları için oda termostatlarında bu tarz durumlarla sıklıkla karşılaşılabilir. Termostat pilinin zayıfladığını ekrandaki derecenin okunmaması halinde ya da kombinin devreye girmemesi durumunda tespit edebilirsiniz. Bu arızanın giderilmesi için pillerin değiştirilmesi yeterlidir.
Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
Kombi Arızasını Kiracının Karşılayacağı Zamanlar
Yukarıdaki borçlar kanunu maddesinde belirttiği gibi kombinin temizliği ve bakımından kiracı sorumludur. Yani kombi bakımsızlık veya temizliğin yapılmaması sebebiyle arızalandı ise arızayı kiracı karşılamalıdır.
Kombi genleşme tankı arızasının anlaşılması oldukça kolaydır. Kombi cihazında basınç yüksekliği, basınç düşüklüğü ya da su akıtma gibi problemlerde genleşme tankı arızası olduğu söylenebilir.
Kombinin patlamalı (Pat Pat Ses Gelmesi) çalışmasının nedeni nedir? Kombiden pat pat ses çıkması ya da patlamalı halde çalışması, gaz memelerinin tıkalı olmasıyla ilgili. Gaz memeleri tıkanırsa düzgün bir gaz geçişi sağlanmaz. Ateşleme olsa da kombide patlama sesleri duyulacaktır.
Baymak kombilerin modellerinde karşılaşılan arıza kodudur. Bazı modellerde aşırı ısınma arızası bazı modellerde ise hava akış arızası olduğunu belirtir.
Termostatın Açık Kalması:
Motor içerisinde bulunan termostat açık kaldığı zaman soğuk havalarda aracınızın motoru stabil sıcaklığa gelemez özellikle de uzun yolda aracınızın kaloriferini kullanamazsınız.
Dış hava şartlarına göre sürekli bir güncelleme ayar gerekmemektedir. Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yoğuşmalı bir kombi için max 55˚C konveksiyonel bir kombi için ise max 65/70˚C ye ayarlamanız yeterli olacaktır.
Kombiyle birlikte oda termostatı kullanılmazsa ne olur? Eğer oda termostatı kullanılmaz kombi, kalorifer peteği sıcaklığına göre çalışma gerçekleştirir. Oda sıcaklığı ön planda değil. Bu yüzden verimli ısınma sağlanamaz.
Petek ve Tesisat (eşanjör) Temizliği Hizmeti
Bu temizliğin biri veya hepsi yapılabilmektedir. 4 yılda 1 yapılırken kombi bakımı ve petek temizliği senede bir yapılması önerilmektedir.
Eşanjörü Yıkayın: Eşanjörü söktükten sonra, özel bir temizleme solüsyonu ile yıkayın. Solüsyonu eşanjörün her bir plakasına uygulayın ve su ile durulayın. Eşanjörü Kurutun: Eşanjörü yıkadıktan sonra, kurulamak için bir havlu veya kağıt havlu kullanın. Plakaların arasındaki suyun tamamen kuruduğundan emin olun.
Eşanjörün temizlenmesi kadar, ne ile temizlendiği önemlidir. Ülkemizde Eşanjör temizliğinde çok yaygın olarak, kireç çözücü olarak bilinen porçöz ve sulandırılmış asitler kullanılmaktadır. Bu uygulamalar esnasında, uygulanan doz miktarı ve uygulama süresinde hata yapıldığı zaman Eşanjör delinmektedir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli. Radyatörlerin vanaları sonuna kadar açık olmalı. Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri