Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
Kombi Ne Kadar Sürede Bir Ateşleme Yapar? Eğer kombiniz 2 dakikada bir ateşleme yapıyor, sık sık devreye girip çıkıyor, düzgün ısıtmıyor ise bir sorun var demektir. Kombinin 2 dakikada bir ateşleme yapması yaygın bir sorundur.
kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar. bu gayet normal bir durumdur.
Alev algılanmadığı için de kombi ateşleme denemesi yapar. Bir kaç deneme sonrasında alev algılanmayınca ateşlemeyi yapamaz ve genelde iyonizasyon sorunu yaşattırır. Bu gibi durumlarda parçada kirlenme görülür ise temizlenir, oksitlenme veya farklı sorun görülür ise değişimi yapılır. Sorun bu şekilde çözümlenmiş olur.
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Eğer ki ateşleme bobini bozulması halinde aracın motoru titreşimli ve sesli bir şekilde çalışmaktadır. Motor rölantide iken stop etme durumunda marşa basıldığı anda motor geç çalışır ve araç kafa vererek ilerler kalkış ser olur ve çekiş gücü düşerek araç daha fazla yakıt tüketimi yapar.
yanlıştır. kombi her zaman açık olmalıdır. gündüz saatlerinde derecesi düşürülmeli, akşam ise, derecesi yükseltilmelidir. bunun için oda termostatı kullanmanız tavsiye edilir.
Plaka-ana eşanjör arızalandığında kombi basıncında kendi kendine yükselmeler meydana gelir. Eğer kombiniz çift eşanjörlü ise sorun plaka eşanjörde; tek eşanjörlü ise sorun ana eşanjörde olabilir. Kombi basıncının yükselmesinde son nedenlerden biri de genleşme tankı havasının eksik ya da membranın delik olmasıdır.
Kombi sesli çalışıyor şikâyeti en sık kombi fan motorunun bozulması ve rulman takımının dağılarak ses yapması ile karşılaşırız. Kombi fan motoru yanan gazı dışarıya atmak için dönmeye başladığında balans yapar. Buda gürültülü vibrasyon sesi kombinin kapakları dahi titreme sesi yapar.
Sirkülasyon pompasına kombinizin anakartı gerektiği zamanlarda voltaj göndermektedir. Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır.
Ani güç kaybı, titreme, motorun çalışmaması, yakıt verimliliğinde azalma, bujilerdeki yanma işlemi ve anormal ses gibi belirtiler, ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca, aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiğinde, aracın bir tamirciye götürülmesi önerilir.
Demirdöküm kombi ekranda petek işareti yanıp sönüyor diyenler için bu durum oda termostatının ısıtma için kombinin faaliyetini durdurduğunu göstermektedir.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Yoğuşmalı kombilerde genel olarak kalorifer sıcaklığı 30-35°C den başlamaktadır. Başlangıç sıcaklığı kombi marka modeline göre daha düşük veya daha yüksek de olabilmektedir. Maksimum sıcaklık ise genel olarak 80°C civarıdır.
Bir kombi 24 saatte kaç m3 gaz yakar, 40 derece çalışan kombi 24 saatte 10 metreküp doğalgaz tüketir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Aküden ateşleme bobinine düşük voltajlı akım gelir ve yüksek voltajlı akıma dönüştürülür. Yüksek gerilim, buji kablosunun üzerinden geçer. Bujiler ve tırnaklarının arasında kıvılcım meydana gelir. Bu kıvılcım da ateşleme sürecini başlatır.
Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.
Bujilerde çatlak meydana gelmesi, Buji kablo bağlantısı noktalarının kısa devre yapması, Elektrik kaçırması veya elektrik kesintisi, Kullanım ömrünün bitmesi, kullanım süresi, yıpranması, zayıflaması nedeniyle ortaya çıkan bozulmalar nedenleri olarak sayılabilir.
Banyo yaptığınız bir günde, yada bulaşık yıkarken Kombiniz yaz konumunda iken Peteklere sıcak su gidiyor ve petekleriniz kendiliğinden ısınmaya başlıyor ise büyük bir ihtimal ile Kombi içerisinde bulunan ve sıcak kullanım suyu ile petek ısıtma suyunu ayıran Üç Yollu Vana adında ki parça arızalıdır.
3. Kombi Basıncını Belirli Aralıklarla Kontrol Etmelisiniz
Kombilerde su basıncı “bar” olarak belirtilir. Kombilerin ideal basıncı 1,5 ila 2 bar arasındadır. Basıncın düşük olması kombinizin sıcak su oluşturmayarak hem evinizin ısınmamasına hem de musluklarınızdan sıcak su akmamasına neden olur.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri