Kombi montaj fiyatı 2023 yılında 1250 ₺ + KDV olarak belirlenmiştir. Kombi alt bağlantı seti, yoğuşma gider hattı ve montaj malzemeleri 750₺+KDV olarak belirlenmiştir. Kombinin balkona montajında İGDAŞ tarafından kombi muhafaza dolabı istenir. Kombi muhafaza dolabı bu fiyata dahil değildir.
Kombi montajı Ustalık bedeli 1250 ₺ + KDV şeklinde belirlenmiştir. Kombi montaj malzeme grubu ve yoğuşma gideri malzemeleri(5 metreye kadar) 750 ₺ +KDV olarak belirlenmiştir. Kombi değişim Formu Mühendislik Hizmeti 1000 ₺+KDV şeklinde belirlenmiştir.
Fabrikalar kullanılan malzemeler ve işçilik hizmeti ücretini karşılamamaktadırlar. Bu yüzden kombi montajı yetkili tesisatçı firmalar tarafından ücretli olarak yapılmaktadır.
Evet maalesef ücretlidir. Kombi yetkili servisleri kombi montajı yapmamaktadır. Kombi montajı yapıldıktan sonra kombinin ilk çalıştırmasını yapmak ve kombinin kullanma şeklini göstermek ve kombinin garantisini başlatmak amacıyla gelmektedirler.
Peki Kombi Montajını Kim Yapar? Kombi montaj işlemini İgdaş yetkili firmalar yapmaktadır. Bu sebepten dolayı montaj işlemleri her İl ve ilçe için ücretlidir.
İlgili 33 soru bulundu
Doğalgaz Tesisat Projesi
Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
İnternetten Alınan Kombinin Montajı
Genelde Beyaz eşyadaki gibi kombi servislerinin ücretsiz kurulum yapacaklarını zannetmektedirler. Fakat kombi montajı hangi İl / şehirde iseniz bölgenizdeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili firmalar tarafından ücretli olarak yapılmaktadır.
Kombi değişimi yani kombi yenileme işlemi yapılacak ise eski kombinin sökülmesi yeni kombinin montajının yapılması işlemi ortalama 2-3 saat sürebilir. Sıfır daire ilk defa kombinin montaj edileceği yerlerde 1-2 saatte işlem tamamlanabilir.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Yani her sene bakımı yapılan ve arızalı olarak kullanılmamış bir kombi ile yıllarca bakımı yapılmamış ve arızalı olduğu halde kullanılmaya devam eden bir kombi arasında en az 4 – 5 yıl ömür farkı olur. Yani bir kombinin kullanımına göre 10 ile 20 sene arasında değişir ömrü.
Kombi askı kancasının döşemeden yüksekliği 1.9 -2.1 metre arasında olmalıdır (http://imsanyapi.com.tr.tr). Kombi, set veya tezgah üstüne monte ediliyorsa, kombinin alt tarafında en az 30 cm mesafe bırakılmalıdır.
Kombinin montajı en son yapılacak işlemler arasındadır. Peteklerin büyütülmesi ya da odanın farklı bir duvarına kaydırılması normal bir tesisatçı usta yardımıyla yapılabilir. Bunun için herhangi bir izin almanıza gerek yoktur.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.
** Montaj yapıldıktan sonra siz ya da bayi tarafından kombi için 2 amper sigorta monte edilmelidir ve yoğuşma gideri yapılmalıdır. Projeye uygunluk kontrolü yerel gaz şirketi yetkilileri tarafından gerçekleştirilerek uygunluk belgesi imzalanmalıdır. Bu işlemin ardından doğalgazınız açılır.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması önerilir. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmez.
Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtıcı kurum tarafından güncellenir. 2023 yılı için bu ücret 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Doğalgaz projesi çizim işi sadece yetkili bir mühendislik firması tarafından yapılması gerekmektedir. İGDAŞ yetkisi olmayan firmalar doğalgaz projesi çizimlerini İGDAŞ tarafına gönderip onay alamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri