“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor.
Hermetik kombiler muhafaza dolabı içinde olmak şartı ile açık balkona konulabilir.Bacalı kombiler açık balkona konulamaz.
Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması önerilir. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmez.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
İlgili 39 soru bulundu
Kombi balkona konduğunda, hermetik kombi temiz havayı dışarıdan alarak yakacak, karbon monoksiti yine dışarıya verecek; tüm bu işlemler kombimiz balkona konduğundan olumsuz gelişmeler yaşanmayacaktır.
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
ve havalandırma şartı aranmaz. Hermetik kombi, hiçbir şekilde normal baca kanalına bağlanamaz.Cihaz dış ortama açık bir balkona ancak kapalı bir dolap içine konulması şartı ile monte edilebilir.
Bacalı Cihazların Monte Edilebileceği Yerler: Kapalı balkonlar (Şartnameye uygun bacaya bağlamak şartıyla), Mutfaklar, Salonlar (insan yatmaması şartıyla), Hol ve antreler. Bacalı kombi çok iyi havalandırılan bir yere monte edilmeli, cihazın bulunduğu yere sürekli temiz hava girmelidir.
Eğer mutfakta yer alan bir kombi için dolap bakıyorsanız önerimiz, MDF'den üretilen dolaplar olabilir. Söz konusu açık balkonda yer alan kombiler ise de tercihinizi plastik malzemeden üretilen dolaplardan yana kullanabilirsiniz. Bu sayede dolap, yağmur ve kar gibi etkenlerden daha az etkilenebilir.
Kombinin içerideki havayı tüketmesi, oksijen yetersizliğine bağlı olarak kombi zehirlenmesi belirtilerinin başlamasına neden olur. Böyle bir durumu önlemek için ortamı pencereleri açarak havalandırmakla yetinmemelisiniz.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Kombiler koruyucu bir dolap içerisinde olmak şartıyla açık alanlara konulabilir. Açık alanlarda olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için mutlaka bir dolapta olması gerekir. Dolapta muhafaza edilmediğinde kombinizde arıza meydana gelebilir ayrıca güvenlik açısından da risk alırsınız.
Ancak stüdyo dairede ya da görece küçük 2+1 dairede yaşıyorsanız hermetik kombiler işinizi görecektir. 160 metrekarenin üstünde bir dubleks daireye sahipseniz de hermetik kombiler yerine yoğuşmalı kombileri tercih edebilir, böylece konutunuzun büyüklüğüne uyum sağlayacak en doğru modeli seçebilirsiniz.
Kombi alt bağlantı seti ve doğalgaz borusu, kombinin taşınması(mutfaktan balkona gibi) gereken durumlarda yerleri değişebilir, yerlerinden taşınabilirler. Bunun için ekstra maliyet gerekebilir. Kombi montajı Ustalık bedeli 1250 ₺ + KDV şeklinde belirlenmiştir.
Eğer evinizin ısı kaybı çok küçük ve aldığınız kombinin gücü büyük ise gerektiğinden daha fazla enerji üretilerek yakıt tüketimi artabiliyor. Aynı şekilde eğer evinizde 2-3 adet banyo var ve aynı anda kullanım oranı yüksek ise kombinizin kapasitesini yüksek seçmeniz gerekiyor.
Kombiyi şofben gibi sadece sıcak su için kullanabilir miyim? - YouTube. İzigo Yanıtlıyor! Kombinizi sadece sıcak su temin etmek amacıyla bir şofben gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca radyatör bulunmasına veya radyatör bağlantısına gerek yoktur.
15.097 kez okundu. Havaların ısınmasıyla birlikte güneş enerjisi olan evlerde kombiler kullanılmamakta, güneş enerjisi olmayan evlerde ise sadece sıcak su konumunda kullanılmaktadır.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Tesisat ve kombi içerisinde bulunan su, 5 C derece altına düşmesi sonucu suyun fiziki yapısı gereği kristalleşmeye başlar ve 0 C derece altına düşmesinde ile kombi içinde susun donmakta olup, buesnasında suyun hacmi artar.
Hukuki düzenlemelere göre, kat maliklerinin kombisini yakmayan komşuya karşı dava açma hakkı bulunmaktadır. Dürüstlük kuralları gereğince kombisini hiç ya da gereği gibi yakmayan kişi , komşularının daha fazla yakmasına sebep olmakla beraber ; komşuculuk ilişkileri de böyle bir durumdan zarar görmektedir.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.
Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri