Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
Kombide NTC Sensör Neden Bozulur/Arızalanır
Isıya dayanıklı bir yapısı olsa da sürekli ısı algılaması nedeniyle bozulmaktadır, Şebeke suyunun kireçli olması sebebiyle arızalanabilmektedir, Su kaçağından meydana gelen kısa devre oluşumu nedeniyle arızalanabilmektedir, Oksitlenme sebebiyle arızalanabilmektedir.
Ntc sensörü kombilerde sıcaklığı ölçen bir ısı sensörüdür. Bu nedenle oluşacak bir arıza da sensör değişimi sorunu çözmek için yeterli olacaktır. Satın alırken de online sitelerin yapı market bölümlerinde ulaşılabilir. Birçok kombi üretici firması bulunur.
A7 Arırza Kodu: Kullanım suyu sensör arızası.
Bu Arıza koduyla karşılaştığınız zaman sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe yada sensör kablolarında sorun olabilir. 444 55 47 Servis Merkezimizden yardım alınız.
Ek olarak kombi de bu sensörden 2 adet var, bir tanesi petek, diğeri kullanım suyu içindir. Değişmesi gereken sensörün hangisi olduğunu bilin, Eca proteus tipi kombiler de en solda ki petek, sağında ki kullanım suyu sensörüdür.
İlgili 32 soru bulundu
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Sıvı seviye sensörü, bir sıvının seviyesini ölçmek veya kontrol etmek için kullanılan bir cihazdır.
SOĞUTMA SIVISI SICAKLIK SENSÖRÜNÜN İŞLEVİ: ÇALIŞMA PRENSİBİ
Soğutma sıvısı sıcaklık sensörü, motorun çalışma sıcaklığını tespit etmek için karışım hazırlama sistemine hizmet eder. Kontrol ünitesi, sensör bilgilerinin bir işlevi olarak, enjeksiyon zamanını ve ateşleme açısını çalışma koşullarına uyarlar.
Krank sensörü etkili şekilde çalışmazsa aracın kaptör kısmı gerekli iletimi sağlayamaz. Krank sensöründe hata varsa motor gürültülü bir şekilde çalışır. Aynı zamanda motor yüksek devirlere çıkamaz. Marşa basılmasına rağmen, motor çalışma haline geçemez.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir.Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Kombinizi ön kısmında üzerinde "musluk" sembolü olan çevirmeli bir düğme bulunur. Bu düğmeyi sağa doğru çevirerek istediğiniz su sıcaklığına ayarlayabilirsiniz.
Kombinin kullanım kılavuzunda belirtilen değerler doğrultusunda, sıcak su sıcaklığı ayarlanabilir. Genel olarak, kış aylarında kullanım sıcaklığı 45-55 derece aralığında tutulurken, yaz aylarında bu değer 35-45 derece arasında olmalıdır.
Arızalı bir hava sıcaklık sensörü, EGR valfinin çalışmasını da etkileyebilir, PCM, EGR valfinin ne zaman açılacağını belirlemek için hava sıcaklığını kullanır (genellikle motor suyu sıcaklık sensörünü kullanır). Normalden daha sıcak okuyan hava sıcaklık sensörü, düşük yakıt koşullarına neden olur.
Sıcak su gelmeyen bölüm neresi ise oraya gelen tesisatta tıkanıklık olabilir. Tıkanma sebebi ile de sıcak su akmıyor olabilir. Bu durumda uzman bir tesisatçıdan yardım talep etmenizi öneririz. Tesisatta tıkanma durumu söz konusu ise tıkanıklık giderilir ve sorun çözümlenmiş olur.
Kombinin suyu ısıtmaması ve sıcak su sağlamamasında birçok kullanıcı hatası da etkin rol oynamaktadır. Bunlar; Derecenin çok düşük ya da yüksek ayarda olması, sıcak su çeşmesinin tamamen açılması, banyoda akan aşırı sıcak suyun soğuk su ile ılıştırılmaya çalışılması vb. olarak listelenebilir.
Bu nedenle sensörlerin ideal koşullardaki kadar ömürleri olmaz. Genel olarak yaygın olarak kullanılan gazlar (örneğin karbon monoksit veya hidrojen sülfür) için elektrokimyasal sensörlerin ömrü 2-3 yıldır. Hidrojen florür, Etilen oksit gibi daha egzotik gaz sensörlerinin ömrü 12-18 ay olabilir.
Yakıt Filtresi Sensör Arızası Ne Demek? “Yakıt Filtresi Sensör Arızası”, motora giden yakıtı filtreleyen sistemdeki sensörün arızalı olduğunu gösterir. Yakıt filtresine özel bir uyarı ile gösterilebileceği gibi bu sensöre ait özel bir uyarı ışığı da bulunabilir.
Sensörü test etmenin bir yolu, ışığının yanıp yanmadığını görmek için telefonunuzu kaldırmaktır. Başka bir yol da bir görüşme yapmak ve ekranı karartıp karartmadığını görmek için telefonunuzu kulağınıza yaklaştırmaktır.
Bu tip sensörler, sıcaklık değişimlerini izlemek için konveksiyon + radyasyon kullanır. Isı yükseldikçe ve soğudukça, konveksiyon akımlarında dibe çöktüğünde, radyan enerji yayan sıvıları ve gazları ve kızılötesi radyasyon (güneş) biçimindeki bir nesneden iletilen radyan enerjiyi tespit etmek için kullanılabilir.
Sıvı seviye sensörleri, su depolarında, endüstriyel tanklarda, yağ tankları, akaryakıt depolarında, kuyularında vs. kullanılır. Örneğin, otomobillerdeki yakıt seviyesini gösteren ibre, verdiği değeri bir sıvı seviye sensöründen almaktadır.
Evlerdeki en yaygın sensör türüdür. Çeşitli uygulamalara uyacak şekilde farklı şekil ve boyutlara sahip birçok sıcaklık sensörü vardır. Motorlar, yüzey plakaları, ev aletleri, endüstriyel ekipman, bilgisayarlar, egzoz gazı izleme, elektrikli radyatörler için sıcaklık sensörü kullanılır.
Su seviyesi sensörü, üzerinde bulunan iletken bakır teller sayesinde su tanecikleri bu bakır tellere değmesi ile oluşan direncin ölçülmesini sağlayan bir sensör çeşididir. Bu sensör bir potansiyometre gibi görev alır ve su yukarı çıktıkça direnç değeri azalır ve bu sayede ölçüm yapılır.
Dedektörün çalışma prensibi oldukça basittir. Ev içerisinde belirlenen yere yerleştirilen dedektörün ucunda açık bir sensör bulunur. Bu sensör suyla temas ettiğinde kısa devreye neden olur ve alarm sistemini devreye alır. Bu şekilde evde meydana gelen su baskını kolay bir şekilde fark edilebilir.
İki diyaframın esnemesi sonucu meydana gelen mesafeler, birbirinden ayrı iki adet kapasitans oluşturur. Oluşan iki kapasitans değeri arasındaki fark sensör tarafından tespit edilecektir. Ardından çeşitli sinyaller aracılığı ile çıkış sinyali gelir. Sonuç olarak alınan fark değerleri ile basınç ölçümü gerçekleşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri