E 15 Arıza kodu: Fan arızası (geribildirim / besleme) Fan bloke olmuştur. Aşırı dış hava basıncı. Kombi fan arızası, anankart arızası veya hava akış sensöründe arıza olabilir. Resetleme sonrasında arıza tekrar ederse yetkili servis çağırın.
ER 15 Arıza Kodu: Alev oluşumu yok.
Bu arıza durumunda servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmazsa eğer; gaz valfinde, elektronik anakartta ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. 444 55 47 Servis Merkezimizden yardım alınız.
Demirdöküm kombi e arızası cihazınızda başarısız bir ateşleme olması sorunudur. Aynı zamanda ateşle başarılı olmasına karşın kombideki alev daha sonra kesilebilir.
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
Baymak Kombi E5 hatası nasıl çözülür? Baymak kombi E5 hatasını çözmek için öncelikle kombinin güç kaynağını kapatmanız gerekmektedir. Daha sonra kombinin ön panelini açarak gaz valfi, ateşleme elektrodu ve diğer bileşenleri kontrol edin. Eğer gaz valfi tıkalı veya arızalıysa, değiştirilmesi gerekebilir.
İlgili 24 soru bulundu
ECA CONFEO E5 ARIZA KODU: Kombinizin prosestatında bir sorun oluşmasından kaynaklıdır. Prosestat kabloları birbirine temas etmiş olabilir. Kablolar kısa devre yapmış da olabilir. Öncelikle tüketici kombinin R tuşuna basarak kombiye reset atmalıdır.
Kombinin gaz vanası açık ve tesisatta gaz akışı olduğundan emin olunmalı. Kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli. Radyatörlerin vanaları sonuna kadar açık olmalı. Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı.
Baymak kombi sistemlerinin ideal olarak çalışabilmesi için gerekli olan su basıncı 1-1,5 bar arasındadır. Baymak kombi sistemlerine ve tesisatlarına basılan su basıncı sebepsiz olarak düşmez. Kombinin su basıncı düştüyse kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığını kontrol etmeden su basma işlemi başlatılmamalı.
Kombinizin su basıncı 1'in altına düşmüş olabilir. Basıncı yükseltmek için kombinize su doldurma işlemi yapın. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
>>> Alarko kombilerde E14 arızası sadece Serena kombi modelinde yaşanmaktadır. Diğer Alarko kombilerde bu sorun farklı bir kodla anlatılır. Bu sorunun temelinde baca tıkanıklığı, bacanın yerinden çıkması, prosestat arızası, fan arızası, baca sensörü arızası olabilir.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Kalorifer tesisatı su basıncının 1.5-2 bar arasında tutulması tavsiye edilmektedir. kombiler kalorifer tesisatında yeterli su olmadığı zaman cihazınızın zarar görmemesi amacıyla devreye girmemektedir.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
Arıza kaydı ile bir harf ve rakamlarda meydana gelen bir kod ile ifade edilir. Bu koda ise arıza kodu adı verilmektedir.
BAYMAK BAXİ Kombi Arıza Kodları
Baymak Baxi Kombi E20 Hatası – Merkezi ısıtma devresi NTC sensörü arızası. Baymak Baxi Kombi E28 Hatası – Baca NTC sensörü arızası. Baymak Baxi Kombi E50 Hatası – Kullanım suyu devresi NTC sensörü arızası.
Peteklerin içinde biriken havayı almamış olabilirsiniz.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Baymak kombinizin panelinde R harfi ya da reset yazan bir tuş bulunması gerekmektedir. Bu tuşlardan biri var ise tuşa 3 saniye basılı tutmanız gerekmektedir. Böylelikle cihazınızı resetlemiş olacaksınız.
Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Kontrol Etmeniz Gerekenler:
Öncelikle dairenizde gaz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer gaz vanası kapalı konumda ise vanayı açmalısınız. Kombinin su basıncını kontrol edin. Su basıncı 1 barın altında ise kombiye su basmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri