Tesisat su basıncının 1 barın altına düşüp sıfıra yakın olduğunu ve tesisatın suya ihtiyacı olduğunu belirtir.
Ana şartel açık konumda iken yeşil ışık yanıyor mu? Yanıp Sönüyor ise; Vck kombinizde aşırı ısınma sorunu oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda limit termostat da arıza olmaktadır. Servis ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Kombinin çalıştığına dair yeşil ışığın yanması gerekir. Kombi petekleri ya da suyu ısıtırken ışık göstergesi yanarak herhangi bir terslik olmadığını sizlere bildirir. Yeşil ışık yanıp sönüyorsa kombi çalışıyor fakat işlevini yerine getiremediği için aşırı ısınıyor demektir.
Vaillant Kombide Kırmızı Işık Uyarısının Anlamı Nedir? Vaillant kombide kırmızı ışık uyarısı yanıyor ise bu durumda cihazın ateşleme yapamadığını belirtmektedir. Cihaz ateşleme yapamadığı için bu uyarıyı vermektedir.
Yeşil ve Sarı Işık Yanmıyor, Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor ise;
Cihazın ateşleme yapamadığını belirtmekte olan bir hata kodudur.
İlgili 15 soru bulundu
Demirdöküm kombi turuncu ışık yanma durumu kombinizin bakımının geldiğini göstermektedir. Bunun için 444 28 46 üzerinden ekiplerimizi arayabilirsiniz. Bu durumda ekiplerimizi hemen adresinize yolluyoruz ve kombinizi detaylı olarak inceliyoruz.
Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Ferroli kombilerde kırmızı ışığın yanması bir sıkıntı ya da aksaklık olduğunun belirtisidir. Fakat tam olarak ne olduğu hakkında kesin bilgi vermez. Eğer kombi çalışmıyor ya da düşük kapasite çalışıyor ise Ferroli servis çağırmadan önce bazı basit kontrolleri yapma gerekir.
GENEL ARIZA KODLARI
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombinizin mavi ışığı sürekli yanmasına karşın ısıtma yapmıyorsa ve sıcak su sağlamıyorsa kombinin yanında ve dış kapıdaki gaz vanası kontrol edilerek açık olup olmadığına bakılmalıdır. Vanalardan biri kapalıysa hemen açın. Daha sonra ocaktan gaz gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder.
Vaillant TurboTec Plus Kombi Resetleme
Üzerinde x işareti olan alev simgeli tuşa 5 saniye kadar basılı tutmanız halinde cihaz kapanıp açılacaktır bu şekilde kombiye reset atmış olacaksınız. Bazı durumlarda kombiyi kapatıp belirtilen tuşa basılı tutarak kombiyi çalıştırabilirsiniz.
Kombi ekran ışığının sürekli yanmasının birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında elektrik bağlantılarının sorunlu olması, yazılım hatası veya sensörlerdeki bir arıza bulunabilir.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombi Kartı Neden Yanar? Kombinin ısı seviyesi ve elektronik ayarları kombi kartı olarak bilinen anakarttan düzenlenir. Bu parça için bir anlamda kombinin beynidir de diyebiliriz. Diğer bütün elektronik kartlarda olduğu gibi, voltaj dalgalanması olarak bilinen aşırı gerilimden dolayı infilak eder.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombi Ayarında “Yaz Modu” ve “Kış Modu”
Kış modunda hem ısıtma hem de sıcak su tarafı aktif iken, yaz modunda sadece sıcak su tarafı aktiftir. Kombi, yaz konumunda çalışırken sizlere sadece sıcak su temin edecektir. Kış konumuna geçtiğinde ise kullanacağını mekânın ısınmasını da sağlayacaktır.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Ferroli markalı kombilerin çoğu modelinde “reset” yazan bir düğme bulunmaktadır. Düğmeye bir kez basarsanız eğer cihazı resetlemiş olursunuz. Cihaz resetleme sonrasında arızadan çıkmaz ise uygulamayı birkaç kez daha tekrarlayın. Sorun maksimum 3 uygulamadan sonra da düzelmiyorsa yapabileceğiniz başka bir işlem olmaz.
Bu durumda sorun basınç göstergesindedir. Gösterge yükselen basıncı göstermiyordur. Böyle bir sorunda cihaza ne kadar su bastığınızı göremezsiniz ve fazla su bastığınızda su akıntısı sorunu oluşabilir. Böyle bir durumda basınç göstergesi değişimi gerekir.
Ariston Matis Kombi de 50-60-70 Ve Baca Işığı Yanma Arızası Su Eksikliğinden de Olabilir Fakat En Büyük Etken Anakart Bozuluyor Demektir Bozulunca En Son Artık Kombi Çalışmayacaktır Genellikle de Kışın Olur, Ondan Sonra Bizde Hava Soğuk Olduğu İçin Mağdur Olmayalım Diye, Aman Ustam Tamir Et Kaç Lira Olursa Olsun Önemli ...
Kombiyi kış moduna getirin
Kombilerde Yaz Modu, Kış Modu ve Kapalı Mod (Stand -By) olmak üzere genellikle 3 farklı kullanım konumu (seçeneği) vardır. Bu konumlar kombinin kontrol paneli üzerinde bulunan basma butonu veya çevirmeli düğmelerle ayarlanabilmektedir (Bkz. Kullanma Kılavuzu).
Demirdöküm kombi ekranda petek işareti yanıp sönüyor diyenler için bu durum oda termostatının ısıtma için kombinin faaliyetini durdurduğunu göstermektedir.
Pompanın gücü yeterli değil ise uzakta olan peteğe ısı gitmez ve ısınmaz. Ana hat borusu yeterli kalınlıkta değilse uzakta olan peteğe su gitmeyebilir. Bu sebeple de petekte ısınmama sorunu meydana gelir. Rejlaj ayarı bozuldu ise kombiye ısı gitmez ve petekler ısınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri