Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Yoğuşma gideri uygun çapta olmalı ve izolasyonu yapılmış olmalıdır.
Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez. Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur. Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Elektrik kesintisi yaşanması durumunda gaz vanasının kapatılmasına gerek yoktur. Gaz vanasının açık kalması herhangi bir risk oluşturmaz. Ancak kombinin şalterinden kapatılması, cihazın kullanım ömrünün artması ve ani arızalar vermemesi açısından yararlı olacaktır.
Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir. Bu su basınç hatasının görülmesine rağmen cihazı çalıştırmaya devam etmek cihazın kuru yanma problemi yaşamasına neden olmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Kombinin basıncı bir barın altına düşmesi durumunda kombi çalışmayı durdurur. Bu durum bütün kombi markalarında aynıdır. Kombinin bir barın altına düşünce kapanması kombinin güvenlik önlemidir. Bu sayede kombinin zarar görmesi engellenir.
“Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider.
Kombiyi belirli aralıklarla çalıştırdığınızda bu problemi de yaşamamış olacaksınız. Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Yaşadığınız ilin bağlı olduğu gaz firmasından durumu teyit ediniz. Yetkili bayi aracılığı ile projenin doğalgaz uygunluk belgesi yetkili gaz firmasından alınmalıdır. Kombi montaj projesine uygun olarak yetkili firma iç tesisat işlemlerini yapmalı ve yoğuşmalı kombi montajını gerçekleştirmelidir.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Kombilerde gaz valfi adı verilen ve amacı gazın akışını kontrol eden parçanın bozulması da kombinin gazı kesmesine neden olabilir. Eğer gaz valfinde bir sıkıntı var ise bu onarılmalı ya da değiştirilmelidir. Kombilerde gaz kesme sorununu yaratan en büyük nedenlerden biri de ana kartın bozulmasıdır.
Kokusuz olan doğalgaz herhangi bir kaçak durumunda anlaşılabilmesi için özel bir koku geliştirilerek dağıtıma sunulur. Çürük sarımsak yada yumurta kokusu alıyorsanız doğalgaz kaçağı var demektir. Kaçağı saptamanın başka bir yolu ise gaz dedektörü taktırmaktır.
Aynı zamanda firmaların sunduğu garanti ve servis şartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Selman Tarmur: “Firmaların sunduğu garanti ve servis şartlarına da dikkat edilmeli. Bildiğiniz gibi Türkiye'ye doğalgaz 1989'da geldi. Uluslararası standartlarda bir kombinin ortalama ömrü 15 yıl kabul edilir.
Petekleri kapatmak tasarruf sağlar mı? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Gece yatarken kombi ayarı yapmak yerine kombiyi tamamen kapatmak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamaz. Gece yatarken veya evde olmadığınız zamanlarda kombiyi kapatmak evin içinin, duvarların ve eşyaların hızlıca soğumasına neden olur. Bu nedenle de sabah kalktığınızda kombiyi çalıştırarak evi ısıtmak istersiniz.
Ev ortamınız 22 derecelik bir ısıdaysa ideal ısıya ulaşmışsınız demektir. Kombiyi fazla yakarak hem ekonomik hem de sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır. Kombiniz sürekli açık kalmalıdır. Eğer evde çok vakit geçirmeyen bir bireyseniz kombinizi eve gittiğinizde yakabilir ve tüm gece yakmayı sürdürebilirsiniz.
Doğal gazı kesilen müşterinin, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve dağıtım şirketine başvurusu üzerine, müşteriye 24 saat içinde yeniden doğal gaz verilir.
Doğalgaz sızıntısı engellemek ve sızın olan bölgeyi onarmak için uygulanan yönteme göre gaz kaçağı tamir fiyatları değişkenlik gösterir. Günümüzde en basit gaz kaçağı tamiri 300 – 400TL'den başlamaktadır.
- DOĞAL GAZ ACİL için 187, - Öneri Talep ve Şikayetleriniz için ALO 153 (İstanbul dışından arayanlar +90 212 153 0000) , www.igdas.istanbul ve İGDAŞ ÇÖZÜM MERKEZİ'nden bize ulaşabilirsiniz. 'Şirketlerin sahip oldukları en temel değerlerden birisi müşterileridir.
Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.
Kombide su eksilmesi 2-3 ayda bir oluyorsa olağan bir durumdur ve normaldir. Bu durumda kombi altındaki ufak vana açılır ve bar seviyesi tekrar eski haline getirilir. Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu basıncın düşme sıklığına göre değişen bir durumdur.
Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri