Radyofrekans ile Alt Konka Küçültülmesi Burun boşluklarının yan duvarlarında yer alan alt konkaların mukozası altındaki zengin damar içerikli yumuşak dokular içerisine özel bir cihaz ile radyofrekans enerjisi verilmesini takiben dokularda oluşan ısı hasarının büzülme ve sertleşme ile iyileşmesi prensibine dayanır.
Konka radyofrekans ve konka cerrahileri, konkalarda meydana gelen genişleme solunum yollarını tıkadığında ve uyku apnesi, tıkanıklık, burun damlaması ve solunum zorluğu gibi rahatsızlıklara neden olduğunda başvurulan prosedürlerdir.
Radyofrekans konka indirgemesi, iğneye benzer bir aletin konka içine sokulduğu ve enerjinin kontrollü bir hasara neden olmak için dokuya iletildiği bir prosedürdür, bu nedenle iyileşme süreci gerçekleştiğinde, konkalar azaltılarak hava akışının iyileştirilmesi sağlanır.
Konka radyofrekans son yıllarda en sık tercih edilen prosedürdür ve lokal anestezi altında, bayıltmadan yapılır. İşlem toplam 15 dk kadar sürer.
Konkalar burun fonksiyonlarının vazgeçilmez yapılarıdır. Bu nedenle aşırı küçültme veya tamamının alınması çok sakıncalıdır. Böylesi bir durumda “boş burun sendromu” oluşur. Burundan rahat hava geçse bile kişi havanın geçtiğini hissetmez, burunda sürekli kuruma, kabuklanma ve kötü koku oluşur.
İlgili 40 soru bulundu
RF Ablasyon (RFA, Radyofrekans Tahrip yöntemi), kanser tedavisinde kullanılan, ısı ile kanser hücrelerinin tahrip edilmesi prensibi ile çalışan bir tedavi yöntemidir. Diğer tüm girişimsel radyoloji tedavilerinde olduğu gibi bu tedavi işlemi de görüntüleme eşliğinde (Bilgisayarlı Tomografi, MR, Ultrasonografi gibi.)
Konka şişmesi tedavi edilmezse ne olur? Kronik hale gelen konka şişmesi burun etlerinde iltihaba ve kronik sinüzite yol açabilir. Bu durumda nefes alma, uyuma gibi fonksiyonların kalitesi düşer ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına dönebilir.
Radyofrekans yöntemi ciddi cerrahi müdahalelere gerek kalmadan hastanın şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Uygulamanın yapıldığı bölgede doku kaybı meydana gelir ve doku daha küçük ebatlara geriler. Bununla birlikte fibröz doku olarak adlandırılan sert ve kalıcı olan bir doku oluşur.
Radyofrekans Acıtır Mı? Radyofrekans tedavisi uzman ve deneyimli kişiler tarafından kontrollü bir şekilde yapıldığı takdirde herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ya da geçici şişlikler görülür.
RF Kimlere Uygulanmaz? Oldukça güvenli bir yöntem olsa da; hamilelere, metal protez kullanan kişilere, kanser teşhisi konan veya kanser tedavisi devam edenlere, MS hastalarına ve kalp pili kullananlara RF uygulanmaz.
Radyofrekans ile başarılı sonuç alınan hastalarda alerjik rinit, vazomotor rinit gibi hastalıkların bulunması, hastaların sürekli olarak havanın kuru ve kirli olduğu, sigara dumanlı veya soğuk ortamlarda bulunmaları ya da damar genişletici ilaçlar kullanmaları durumunda alt burun etleri 6 ay - 1 yıl içinde tekrar ...
Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin. Hepsi bu kadar! Bu yöntem sayesinde kısa süre içerisinde burun etleri küçülür.
Burun eti, ayrıca burun çevresinde yer alan kıkırdak doku tarafından desteklenir ve burun çevresinde yer alan cilt tarafından kaplıdır. Burun eti ameliyatı, burun eti kemiğinin şeklini değiştirme işlemidir ve genellikle estetik amaçlar için yapılır.
RF (Romatoid Faktör) Testi
Bağışıklık sistemi tarafından üretilen bir protein olan RF yani romatoid faktör genellikle otoimmun hastalıklarda vücudun kendi sağlıklı hücrelerini yabancı ve tehlikeli olarak algılar ve sağlıklı dokulara saldırır.
Eklemlerinde ağrı yakınmaları olan bir hastada, romatoid artrit ve diğer otoimmün hastalık varlığını araştırmak amacıyla tarama testi kapsamında istenir. Romatoid faktör en fazla romatoid artrit hastalığı için önem taşır.
Radyofrekans ile Alt Konka Küçültülmesi
Burun boşluklarının yan duvarlarında yer alan alt konkaların mukozası altındaki zengin damar içerikli yumuşak dokular içerisine özel bir cihaz ile radyofrekans enerjisi verilmesini takiben dokularda oluşan ısı hasarının büzülme ve sertleşme ile iyileşmesi prensibine dayanır.
Uygulama öncesi işlem yapılacak bölge anestezik kremle uyuşturulur. İşlem bölgesi sterilize edilip, sistem uygun dozlara ayarlandıktan sonra uygulamaya başlanır. Uygulama sırasında her bir alandan 2-3 kere geçilir. Uygulama yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir.
Doku içine özel bir elektrot yardımıyla belirli frekans ve güçte enerji verilir. İşlem sırasında burun etinde veya damakta herhangi bir kesi yapılmaz. Operasyon sonrası dikiş atılmaz. Yaklaşık 5-10 dakikalık bir işlemdir.
Bel ve boyun fıtığı tedavisi için uygulanan radyofrekans yöntemi bir hafta içinde etkisini göstermeye başlar. Hastaya reçete edilen ilaçların da düzenli kullanımı önemlidir. Genellikle bu yöntemi uyguladığımız hastaların bir haftada daha iyi hissettiklerini öğrenmekteyiz.
Bu yöntem sadece burun eti tedavisinde değil burun akıntısı, alerjiden kaynaklanan tıkanıklık, burunda dolgunluk gibi sorunlar içinde kullanılmaktadır. Yaklaşık 15 dakika süren oldukça kolay bir işlem olduğu bilinmektedir. Genelde lokal anestezi altında uygulanmaktadır.
Radyofrekans uygulaması sonrasında ciltte hemen bir değişiklik görülemez. Radyofrekans uygulamasının etkisi, uygulamanın yapıldığı bölgenin genişliğine, kişinin yaşına ve cilt tipine göre değişiklik gösterir. Genellikle, radyofrekans uygulamasının etkisi ortalama altı ay ila bir yıl arasında sürer.
Radyofrekans Hangi Bölgelere Uygulanır? Radyofrekans uygulaması; bacaklar, kollar, karın, basen, kalça, göbek, yüz, gıdı, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve selülitler gibi bölgesel yağlanma görülen bütün bölgelerde yapılabilmektedir.
Burun eti tedavisinde uygulanan Radyofrekans, ise bir büzüştürme yöntemidir. Lokal anestezi veya genel anesteziyle burun etine radyofrekans enerjisi verilmekte ve burun etinin hacminde küçülme sağlanmaktadır. Bu yöntemle tedavi edilen burun etleri tekrar büyüyebilmektedir.
Burun eti olarak bilinen konka, genetik veya enfeksiyon, alerji, sigara gibi nedenlerle büyüyebilir. Burun eti büyümesi olarak bilinen bu durum medikal olarak tedavi edilemezse ameliyat edilir.
Burun eti ameliyatı genellikle 15 ya da 20 dakika sürer. Fakat ek olarak burun düzeltilmesi ya da estetik gibi işlemler uygulanacaksa 2 saat kadar devam edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri