İlgili kanunda tiyatro gibi sosyal aktivitelerin yapıldığı yerlere silahla girilemeyeceğine dair bir kısıtlama bulunmamasından dolayı, silahınızı teslim etmenize dair eylemde bir kusurunuz olduğu sabittir.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
polis görevli olduğu esnada kanunda belirtilen yerler dışında hiçbir şekilde silahını teslim etmez. bu kadar net ve açıktır. görevli olmadığı zaman silahı ile gece kulübü, bar vs. tarzı eğlence mekanlarına silahla gidiyorsa zaten akıldan noksandır.
Bu husus 6136 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun ile düzenlenmiştir.
HİÇ bir AVM'ye, hiçbir kimse ruhsatlı olmayan bir silahla giremez. Bununla ilgili güvenlik önlemleri tüm AVM'lerde alınmıştır. Ancak taşıma ruhsatlı silahla girilmesini yasaklayan bir yasa vs. olmadığı için de engelleyemiyoruz.
İlgili 43 soru bulundu
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar.
Buna göre söz konusu kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla bu silahlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişilere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezası verilecektir.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
DÜĞÜN SALONU YASAĞI: Düğün salonlarına silahlı girmek yasaklandı. Yasağa uymayanlar 2 bin lira ceza ödeyecek. Bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü yerlere de silahla girmek yasak.
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir. Bundan sonra kontuara geldiklerinde hizmet ücretini ödeyecek olan misafirler ödemelerini kredi kartı ya da nakit ödemeyle gerçekleştirebilirler.
POLİSLERİN SİVİLDE SİLAH TAŞIMASI
Bunların haricide polis memurları sivildeyken de yanlarında silah bulundurması gerekmektedir. Bu durum görev yaptığı yere göre değişiklik gösterebilmekte olup polis memurlarının yine de silahını yanında bulundurması faydalı bir durumdur.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Adli Para Cezasının Meblağının Belirlenmesi
Ceza gün sayısı belirlenirken TCK 3 ve 61'deki cezanın belirlenmesi şartlarına bakılacaktır. Gün karşılığı para cezası en az 20, en fazla 100 Türk Lirası olabilir. Uzun zamandır bu miktarlar değiştirilmemiştir.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 28. Maddesine göre Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Özel güvenlik firmaları bünyesinde silahlı çalışan kişiler, özel güvenlik kimlik kartı ile beraber bu belgeyi taşımak zorundadır.
Yasanın 7.maddesinin 4 numaralı bendine avukatlarda dahildir.Bu nedenle avukatlar adliyelerde durışmalarda silah taşıyabilirler.
Eğer herhangi bir silah teslim noktası bulunmayan havaalanlarında silahlı bir şekilde yolculuk yapma durumu varsa yolcu doğrudan check-in personeli ile iletişime geçebilir. Bahsedilen işlemler gerçekleştirilirse uçak yolculuğu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Ruhsatlı silahla gelip atış yapmak için, mermilerin hepsini poligon alanında kullanmak üzere mermi kullanım ücreti karşılığında Yalı Atış Poligonundan temin edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri