Günümüz şartlarında aynı zamanda konservatuvar mezunlarına pedagojik formasyon verilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve devlet okullarında müzik öğretmeni olabilme imkanı tanınmaktadır.
Nasıl Müzik Öğretmeni Olunur? Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, Müzik Öğretmeni unvanına sahip olmaya hak kazanır. Konservatuarların opera, şan, Türk Sanat Müziği gibi ilgili bölümlerinden mezun olan bireylerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.
Müzik Bölümü – Konservatuvar Meslekleri
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
Şu anki sisteme göre (11.08.2017) konservatuar mezunları üniversite bittikten sonra ayrıca formasyon eğitimi alarak KPSS sınavına girmeye hak kazanır ve devlet okullarında öğretmenlik yapabilir.
Pek çok alanda formasyon eğitimi alınabildiği gibi müzik alanında da formasyon eğitimi alınarak müzik öğretmenliği mesleğine adım atılabilmektedir. Bu eğitim, Yüksek Öğretim Kurulunun Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğine göre verilmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez: 'Formasyon kalktı, bundan sonra Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans (ÖMB-TZYL) programları açılacak.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Kimler Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvurabilir? YÖK 2021 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslarının 5. maddesi 1. fıkrası gereği Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece lisans programlarından mezun olan öğrenciler başvurabilecektir.
Formasyon, üniversitelerin eğitim fakültelerinde açılan sertifika programı tamamlanarak alınır. YÖK tarafından yayınlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslara göre ilgili lisans bölümlerinden mezun olan her aday programa başvurabilir (1).
Yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden, 4 yıllık lisans eğitimi veren Konservatuvarımızda, halen Sahne Sanatları ve Müzik Bölümü olmak üzere 2 bölüm ve 4 anasanat dalında lisans eğitimi verilmektedir.
Konservatuarda; Çalgı Eğitimi, Bestecilik, Müzikoloji, Müzik Teorisi, Müzik Teknolojisi, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları olmak üzere 7 program bulunmaktadır.
Sadri Alışık Konservatuvarı, 2 yıllık yoğun ders müfredatı olan bir programdır. Kurumumuzda iki yıllık eğitim ÜCRETSİZDİR.
eleman.net verilerine göre, Müzik Öğretmeni 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müzik Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 15.620 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.636 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Başvuru Koşulu 2023 YKS'de TYT'den en az 150 puan almış olmak. (Online başvuru sistemine belgenin yüklenmesi gerekmektedir.) 1.
Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Müzik öğretmenliği bölümü, TYT sınavı ve sözel puan türüne göre öğrenci kabul eder.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Bilindiği üzere, 23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır.
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Sınavı başarıyla tamamlayan öğrenciler Pedogojik Formasyon Sertifikasına sahip olur. Formasyon alındıktan sonra KPSS sınavına girip başarılı olan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanabilir ve MEB'e bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretmen olarak göreve başlayabilirler.
Herkes Öğretmen olabilecek! Eğitim fakültesi dışında olanlar da formasyon alabilecek! Artık pedagojik formasyon dersleri birer seçmeli ders olarak bütün sınıflarda alınabilecek! Açık öğretim okuyanlar, uzaktan eğitim alanlar öğretmen olabilecek!
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek" açıklamasını yaptı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri