Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir.
Konteynerin konulacağı zemin terazide olmalı ve konteyner ölçülerine göre beton bir zemin yapılmalıdır. Konteynerin kullanım kılavuzunda belirtilen şekiller ve malzemeler dışında ahşap kalas gibi düzgün ve sağlam bir altyapı oluşturmayacak malzemelerin üzerine konulması önerilmemektedir.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Bir konteynerin temeli veya tabanı tipik olarak betondan yapılır. Konteynerin dayanması için sağlam, düz bir yüzey sağlar ve yapının yerinde sabitlenmesine yardımcı olur.
Konteyner ev oda bölmeleri, tuvalet ve duşu, elektrik ve su tesisatı armatürlerine varana kadar modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır olarak üretilir. Yapı çıtı kısmında yer alan taşıma mapalarıyla iç kısma hiç zarar vermeden vinç yardımıyla taşınarak istenilen her mekana yerleştirilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Konteyner yapıların sağlam ve güvenilir bir temele ihtiyacı vardır. Özellikle zeminin düz ve sert olması bu yapılar için esastır. Önerilen standart, 10 cm derinliğinde, homojen ve çatlak içermeyen bir beton tabakasıdır. Bu tabakanın, konteynerin boyutlarından biraz daha geniş olması, yapıyı sabitlemek için kritiktir.
Konteyner Taban Tahtası – Balko Wiremesh 1.4 mm kalınlığındaki huş ağacı katmanlarından üretilir. Soğuk iklim ağacı olan Huş (Birch) yapısı itibariyle kontrplak için en uygun olan ve kontrplağa ek dayanım gücü veren bir ağaç cinsidir.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir. Beton zeminin konteyner ölçüsünden bir miktar daha geniş olması yapının yere sabitlenmesi açısından önemlidir.
Konteyner, taşımacılık inşaat sektörüne kadar pek çok farklı alanda kullanılabilen prefabrik yapılardır. Son yıllarda özellikle inşaat sektöründe son derece popüler bir hal alan konteynerler deprem ve rüzgâra karşı dayanıklı olması özelliğiyle de sıkça tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteynerin yalıtım tabakası taş yünü ile doldurulur. Taşyünü ürünleri ağırlıklı olarak yüksek kaliteli bazalt ve dolomitten yapılır. 1450 derecenin üzerinde yüksek bir sıcaklıkta eritildikten sonra, dünyanın gelişmiş dört eksenli santrifüjü, yüksek hızlı santrifüjleme ve fiber şekillendirme için kullanılır.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Bakteri barındırmadığı için sağlıklı bir ortam sağlar. PVC zemin kaplamalarının pek çok avantajı vardır. Çevre koşullarından gelecek zararlı etkilere ve aşınmalara dayanıklıdır. Son derece hijyeniktir, üzerinde bakteri barındırmaz.
Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
Konteyner üretiminde kullanılan malzemeler değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak bu tipteki konteynerlerin yaklaşık olarak boş ağırlıkları 2,3 ton, toplam taşıma kapasiteleri ise 21,7 ton olarak belirlenmiştir.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekmektedir. Ruhsat veya izin için başvurulacak ilgili idare; belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye, bunun dışında kalan köy gibi yerlerde ise valiliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri