Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteyner evler çelik ve PWC alaşımından imal edilirler. Bu tarz evlere özel bir yalıtım yapılmadığında veya çatısız olarak kullanıldığında yazın yanmanıza, kışın donmanıza neden olacaktır. Aşırı sıcak/soğuk bölgelerdeyseniz kullanacağınız konteyner evinize fazladan yalıtım ve çatı yapmanız gerekir.
Kompozit Konteyner Ev Isıtıcı
Dış yüzeyi kompozit maddesiyle kaplı konteyner evin ısıtılmasında linkteki elektrikli ısıtıcı modelini tercih edebilirsiniz. Böylece ısı içeride daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki bireyler,canlılar,cansızlar ısınmaya devam eder.
Elbette var... Konteynerinizin bulunduğu iklim koşullarına uygun farklı malzemeler kullanıyoruz ve siz ne üşüyor nede bunalıyorsunuz. Kar birikmesinden endişe etmeyin metrelerce kar birikse yinede sorun yok.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler. Bunun nedeni, konteyner evlerin metal yapısının güneş ışınlarını emmesi ve iç mekanda sıcaklığın artmasına neden olmasıdır. Bu durum, özellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha belirgin olabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Çift camlı, kaliteli pencere ve kapılar, konteyner evlerin ısıtma performansını artırır. Konteyner evlerde kullanılan ısıtma sistemleri, evin kış aylarında sıcak kalmasını sağlamak için önemlidir. Konteyner evlerde kullanılabilecek ısıtma sistemleri arasında elektrikli ısıtıcılar, sobalar ve klima sistemleri yer alır.
Konteynerler için zeminden ısıtma sistemi, zeminin altındaki ısıtma elemanlarının kullanılmasıyla çalışan bir ısıtma sistemidir. Bu sistem, zeminin altındaki ısıtma elemanlarına su veya elektrik enerjisi vererek, zeminin ısısını kontrol eder.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Konteynerler için elektrik izinleri almak da belli mevzuatlara tabiidir. Bu sebeple gerekli belgeleri hazırlamak ve en hızlı şekilde elektrik iznini almak için danışmanlık yardımı almanız önerilmektedir. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde konteynır evinizi elektrik ile kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
İç yalıtım
Yağışlı veya rüzgarlı havalar, trafik gürültüsü gibi ev hayatını aksatabilecek durumların yaşanmaması adına konteyner ev içinde ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız oldukça kritik. Bu anlamda düşük maliyetli olması için malzemeden kaçmamanızda büyük yarar var.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Boş konteyner ağırlığı 3 980 kgdır. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 30 480 kgdır. Boş konteyner ağırlığı 2 093 kg ile 2 513 kg arasında değişir.
Soğutuculu konteynerler sabit sıcaklık gerektiren bir ürünü taşımak için kullanılır. Soğutuculu konteynerler genellikle meyve, sebze, et ve günlük ürünleri; tereyağı, peynir veya düşük sıcaklık gerektiren tehlikeli-kimyasal kargoların taşınmasında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri