Doğru zamanda doğru ek besinlere başlanmış, anne sütü almayan / alamayan bebeklere dengeli beslenme sağlamada; inek sütü, bebeğin sağlıklı gelişimini tamamlar. Bu nedenle, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütü verilebilir.
İlk 6 ay anne sütü
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından, anne sütü ile beslenmenin doğumdan itibaren ilk altı ay devam etmesi, ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve emzirmenin altı aydan sonra uygun besin takviyeleriyle iki yaş ve üzerine kadar devam etmesi öneriliyor.
Bebeğiniz 6-9 Aylıksa
9 ayı dolunca Aptamil 3 devam sütüne geçiş yapabilirsiniz. Bebeğinizin ek gıdaya geçişi tadımlık öğünlerle olmalıdır. Bebeğiniz hala beslenmesinin %70'ini devam sütü yani mama ile karşılar. Bu sebeple 6-9 aylık bebeğinize 2 ara öğün halinde ek gıda verebilirsiniz.
0-12'nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır. Fosfor, kalsiyum ve çinkodan zengin olan inek sütü bebeğin diş, kemik sağlığı ve kas gücü için önemli bir besin kaynağıdır.
Pınar İlk Adım Devam Sütü, 6-12 ay arası ek gıdaya başlamış bebekler için üretilmiştir. Doktorunuza danışarak tüketilmesi önerilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bebeğinizin sağlıklı gelişmesi, büyümesi ve hastalıklardan korunması için en iyi gıda anne sütüdür. Anne sütü bebeğinizin ilk aşısıdır. Anne sütü ile beslenen bebekler ishal ve zatürre gibi bulaşıcı hastalıklara ve allerjik hastalıklara daha az yakalanırlar ve sağlıklı büyürler.
Ara Öğün : Meyve püreleri ya da Yoğurt
½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir. Meyveler hem vitamin yönünden zengindir hem de sindirimleri kolaydır. Bebeğinizin henüz çiğneme ve ısırma yetenekleri gelişemediği için bu meyveleri püre şeklinde tüketebilmeleri önemli.
Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan bebeklere 6. aydan sonra uzun ömürlü ya da pastörize sütün verilmesini onaylıyor. 6. ayını dolduran bebekler için anneler güvenle kutu sütü ve pastörize sütü verebilir.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütü'nü güvenle içirebilirsiniz.
İnek sütü, yüksek miktarda vitamin ve mineral içerdiğinden bebeğin henüz olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir, bu da böbrekleri zorlar. Bu nedenle bebeklere inek sütü bir yaşından önce verilmemelidir.
Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz. Doğumdan sonraki ilk 6 ay bebeğe 1 numaralı mama verilirken, 6 aydan sonra içeriği daha zenginleştirilmiş olan 2 numaralı mama verilmeye başlanır.
Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü Kaç Aylık Bebeğe Verilir? Doktorunuz farklı bir öneride bulunmadığı sürece Aptamil 4 Çocuk Devam sütü'ne bebeğinizin 12. Ayı dolduktan sonra başlanır ve 24. Ayın sonuna kadar devam edilir.
Devam sütüne yani formül mamaya 6. aydan itibaren eğer doktor onay verirse başlanabilir. Anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda doktor tarafından bebeğin gelişimi gözetilerek mama dozu belirlenir. Devam sütü ek gıda sürecinde verileceğinden süt yanında ek gıda besinleri verilebilir.
Değerli anneler, bebeğinize ilk 6 ayda yani emzirdiğiniz süre boyunca su vermenize gerek yok. Anne sütünün yüzde 87'si sudur. Buradan ihtiyacını alır. 6.aydan sonra ise her 2-3 saatte bir su vermenizi öneriyorum. 2 yaşına kadar kaynatılmış su verin.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Bebelac 1 Bebek Devam Sütü 500 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Bebeğin biyolojik, zihinsel ve duygusal gelişimi açısından 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesi önerilmektedir. Belirli bir dönemden sonra alanında uzman kişilerin önerileri ile bebeğin beslenme programına ve gelişim dönemine uygun bir şekilde devam sütü kullanılabilmektedir.
En iyi devam sütünü arıyorsak listenin başını çeken ürünlerden biri Golden Goat markası olmalı diye düşünüyoruz. Adı çok bilinmemesine rağmen oldukça beğenilen bu ürün, adından da anlaşılacağı üzere keçi sütünden hazırlanıyor. Vitamin ve minerallerle desteklenen bu ürün inek sütüne göre daha az alerji riski taşıyor.
6. aydan itibaren bebeklerinize verebileceğiniz muzlu süt tarifimiz uzmanlarımız tarafından özenle hazırlanmıştır.
Özellikle 10-12 aydan itibaren çilek yedirmek, bebeğinizin gerçek bir C vitamini deposuyla tanışması demektir… HER ne kadar bazı bünyeler için çilek alerjik olsa da, bebeğinizin bu tür bir hassasiyeti olmadığını garantiledikten sonra, 10-12 aylık olduktan sonra bebeğinize çilek yedirebilirsiniz.
Torku markası insan sağlığına ve gıda doğallığına en çok önem veren markalar arasında 1.ci sırada yer almaktadır. Sizlerde Torku Süt, Süt ürünleri ve diğer ürünlerini tereddüt etmeden tüketebilirsiniz.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Ek gıdaya yeni başlayan bir bebek için 12 aya kadar en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Bu demek oluyor ki; bebeğinizin anne sütü ana öğünü, ek gıdalar ise ara öğünüdür. 6 aylık bir bebeğin genellikle 2 veya 3 ara öğün tüketmesi gerekir. 6 aylık bir bebek 2,5-3 saatte bir beslenmelidir.
Bu doğrultuda bebeklerde pekmez kullanımı anneleri endişelendirmektedir. Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri