Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
“Konteyner kentte neler olur?” Sürekli sıcak su bulunan konteynerler, tuvalet, banyo, mutfak, oturma bölümü ve yatak odasından oluşuyor. Ortak alanlarda çamaşırhane, sosyal market, mescit ve park gibi bölümler de bulunuyor. Konteyner kentte bazı kamu kurumları da depremzedelere yerinde hizmet sağlıyor.
Konteynerler içerisinde su, mutfak, banyo, tuvalet, sıcak su ve ısıtma sistemleri bulunuyor mu? Evet, bulunuyor.
Kurulan Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri içerisinde Jeneratör, Delici ve Kırıcı Matkaplar, Seyyar Aydınlatma, Kablolar, El Feneri, Megafon, İlk Yardım Çantaları, Sedyeler, Soğuk İklim Çadırları, Yangın Söndürme Tüpleri vb. 59 parça malzeme bulunuyor.
Altyapısı, elektrik ve sokak aydınlatma sistemleri ile küçük bir mahalle gibi yapılandırılan konteyner kentte afetzedelerin yemek, tuvalet, banyo ve çamaşır yıkama gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Sürekli sıcak su bulunan konteynerler, tuvalet, banyo, mutfak, oturma bölümü ve yatak odasından oluşuyor.
İlgili 40 soru bulundu
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
İçinde 26 çamaşır ve 26 kurutma makinesi bulunan tır, konteynerlerin kurulduğu ilk günden itibaren depremzedelerin hizmetine sunuldu. Günlük 150 ila 200 ailenin çamaşırlarının yıkandığı tırda depremzedelere hizmet sürüyor.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
Konteyner, 2 oda şeklinde bölünmüş olup içerisinde banyo, WC ve mutfak bulunmaktadır. Aynı zamanda burada büyük bir Konteyner Kent inşa edilmektedir. Büyük bir şehrin içerisinde barındırdığı altyapı sistemleri oluşturulacaktır. Kanalizasyon, su ve enerji tesisatı; sosyal ve idari birim binaları buna dahildir.
En ucuz konteyner ev ne kadar ile birlikte merak edilen bir diğer konu, konteyner evlerin kullanım ömrüdür. Bir konteyner evin ortalama ömrü elli yıl ila yüz yıl arasındadır.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Konteyner Kent, genellikle geçici barınma ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla oluşturulan, taşınabilir konteynerlerden oluşan bir yerleşim birimidir. Bu tür bir kent, afet bölgelerinde, büyük inşaat projelerinde çalışan işçiler için veya mülteciler için geçici konaklama sağlamak gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilir.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Şantiye tipi konteynerler 60-65 bin TL aralığında başlıyor, içerisinde tuvaleti, banyosu, mutfak dolabı olan konteynerlerin ise fiyatları 80-85 bin TL bandında işlem görüyor.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
Evleri kullanılamaz hâle gelen vatandaşlar acil olarak çadırlara yerleştirildi. Bölgede evler yeniden yapılana kadar depremzedelerin konteyner evlere yerleştirilmesi planlamaları da hızla devam ediyor. AFAD, depremzedelerin evlerine kavuşana kadar konteyner evlerde yaşamaları için yardımlara başladı.
➢ Taşıma konteynerinin içindeki talaş, tıbbi atık poşetine boşaltılacak ve 900 cc su içine 100 cc çamaşır suyu ilave edilerek silinecektir. ➢ Kuruduktan sonra hızlı yüzey dezenfektanı sıkılacak ve 2 dakika bekletilecektir. ➢ Konteyner tabanına talaş konulacak, bu işlem her gün temizlikten sonra tekrarlanacaktır.
Konteyner tarzı evler mimari açıdan kullanıcılarını özgür kıldığı için oldukça kullanışlıdır. Prefabrik olan evler ile ilgili açıkladığımız herşey bu konteyner olan evler için de geçerlidir. Bu evlerde aynı şekilde dayanıklıdır. Bu evlerde aynı şekilde kurulmakta ve aynı şekilde izolasyon çalışmaları yapılmaktadır.
Taşıma işlevini yerine getirirken üst üste 6 adet konteyner konulabilir ve yaklaşık olarak 28 ton yük taşınabilir. Depreme dayanıklı konteyner evler son dönemde oldukça tercih edilmektedir. Dolayısı ile evet, konteyner evler depreme dayanıklıdır diyebiliriz.
Malatya'da kurulan konteyner kentin ilk etabı tamamlandı
İkinci konutu bulunanlar, kendisine bina ve ev olarak barınma hizmeti verilenler, konutları az hasarlı veya hasarsız olanlar ile kira desteği yardımı alanlara halihazırda konteyner yardımı yapılmayacaktır.
İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri