Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
İyi bir yalıtım malzemesi, hem sıcaklığı içeride tutma hem de dışarıdan gelen sıcak veya soğuk etkileri engelleme yeteneğine sahip olmalıdır. En yaygın kullanılan yalıtım malzemeleri arasında poliüretan köpük, polistren, cam yünü ve izocam bulunur.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
İç yalıtım
Yağışlı veya rüzgarlı havalar, trafik gürültüsü gibi ev hayatını aksatabilecek durumların yaşanmaması adına konteyner ev içinde ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız oldukça kritik. Bu anlamda düşük maliyetli olması için malzemeden kaçmamanızda büyük yarar var.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
İlgili 22 soru bulundu
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Yine de kısaca değinmek gerekirse; İlk olarak üreticisiyle görüştüğümüzde konteyner evin altına bir kamyon çakıl taşının atılmasının yeterli olacağını belirtmişti.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Betopan - Çimentolu Yonga Levha.
Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
Elbette var... Konteynerinizin bulunduğu iklim koşullarına uygun farklı malzemeler kullanıyoruz ve siz ne üşüyor nede bunalıyorsunuz. Kar birikmesinden endişe etmeyin metrelerce kar birikse yinede sorun yok.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Bu konuyu yukarıda açıklamıştık. Tam tersine, eğer tarlaya konulacak konteyner sabit konteyner olacaksa yani hareketli ve taşınabilir olmayacaksa, bu konteynerin yapımı için ruhsat gerekir. Ruhsattan önce de tarım il müdürlüğünden izin alınmalıdır.
Prefabrik veya konteyner yapılar nasıl ısınıyor? Prefabrikler ve konteyner yapılar istediğiniz ısınma yöntemine uygun yapılardır. Doğalgaz kombi veya doğalgaz sobası, Klima, Elektrikli ısıtıcı, Kömür / Odun sobası seçeneklerinden size uygun olanı ısınma için tercih edebilirsiniz.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Ancak konteyner ev araziye sabitlenmiş bir yapıysa; elektrik, su, kanalizasyon gibi temel bağlantılar sağlanmışsa yapı tanımına dahil edilirler. Bu da konteyner ev için imar gerektiğine işaret eder.
Konteyner, taşımacılık inşaat sektörüne kadar pek çok farklı alanda kullanılabilen prefabrik yapılardır. Son yıllarda özellikle inşaat sektöründe son derece popüler bir hal alan konteynerler deprem ve rüzgâra karşı dayanıklı olması özelliğiyle de sıkça tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır.
Kompozit Konteyner Ev Isıtıcı
Dış yüzeyi kompozit maddesiyle kaplı konteyner evin ısıtılmasında linkteki elektrikli ısıtıcı modelini tercih edebilirsiniz. Böylece ısı içeride daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki bireyler,canlılar,cansızlar ısınmaya devam eder.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Konteynerin Dış Yüzeyi: Konteyner evlerin dış yüzeyi, paslanmaz çelik malzeme kullanıldığı için oldukça dayanıklıdır. Ancak, dış yüzeyler zamanla çizilebilir veya kirlenebilir. Bu nedenle, düzenli olarak yüzey temizliği yapmak gerekmektedir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri