Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz.
Evet, çekilebilir. Bu durumla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak böyle bir süreçte bankaların kararını etkileyen faktörler, kredi notunuzun, gelirinizin ve borç durumunuzun onay için uygun olup olmadığıdır. Tüm bu kriterleri karşılıyorsanız iki banka da size kredi için onay verecektir.
İpotek karşılığı kredi çekmek için öncelikle bankaya gelir beyanı sunmanız gerekiyor. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz varsa bunu da belirtmelisiniz. Daha sonra gelir beyanınız, gayrimenkulünüzün tapusu ya da taşıtınızın sahiplik belgesiyle bankaya giderek başvuru yapabilirsiniz.
Halihazırda ödemekte olduğunuz krediniz varken aynı bankadan ya da başka bankadan yeni kredi alabilirsiniz ama bunun iki şartı var. Bu şartlardan ilki kredi notunuzun yeterli olması. Kredi alabilmek için en önemli kriter kredi notu. Kredi notunuz yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de artıyor.
Özellikleri. Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımları kredilendirilebilmektedir. Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz. Söz konusu bankalara aynı gün içinde başvuru yapmanız da mümkündür.
Kısa cevap: Evet. Üzerinde bir konut kredisi bulunanlar yeni bir konut kredisine ihtiyaç duyduğunda, ikinci kredi için bankaya başvuru yapabiliyor. Aynı anda iki konut kredisi çekmeyi engelleyen hukuki bir madde bulunmuyor.
Böylelikle kredi limitinin yükselmesi ya da farklı bankalardan aynı zaman zarfında kredi çekebilme gibi bir durumun gelişmesi söz konusu olabiliyor. Bu noktada herhangi bir yasal kısıtlamanın olmaması sebebiyle rahatlıkla bu yönde bir başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor.
Kart borçlarınızı zamanında ödemeniz, konut kredisi almak için kredi notunuzu etkileyen önemli bir faktördür. Kart borçlarınızı zamanında ödeyerek düzenli bir ödeme alışkanlığı kazanırsınız. Bu, kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olur. Aksine kart borçlarınızı düzenli olarak ödemiyorsanız notunuz düşer.
Aylık taksitlerin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Alabileceğiniz maksimum konut kredisi de hane gelirinizin %50'si kadar olabilir.
450.000 TL Konut kredisinin geri ödemesi, 120 ay vade ve % 1,14 faiz oranı ile toplam 828.080,21 TL'dir.
İpotek Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanın, yüksek tutarlı nakit ihtiyacınızı bu krediyle uzun vadeler ile ödeyin! Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
İpotek verilecek konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Borç kapatmak için kredi çekilebilecek bankaların bazıları şöyledir: Ziraat Bankası Halkbank. QNB Finansbank.
Konut kredisi ile alınan eve ortak tapuda net bir kişi sınırlaması mevcut değildir. En az iki kişi olmak koşuluyla ortakların tümü tapuya dahil olabilir. Bunun yanında bazı bankalar kişi sınırlaması koyabilir. Bu durum, tamamen bankanın inisiyatifindedir.
Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur. 1100 - 1499 puan aralığı daha az risklidir. İhtiyaç kredisi kullanabilirler.
Yeni Kredi Başvurusu Yapmak Ve Reddedilmek
Çünkü bu durum, gerekli kriterlere ve kredi notuna sahip olmadığınızı gösterir ve bir sonraki başvurunuzda da aynı sonuçla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca art arda başvuru yapmak, kredi notunuzu da olumsuz etki eder.
Konut kredisi çekebilmek için alınacak konutun niteliğinin mesken olarak geçmesi gerekir. Arsa, dükkan, depo vb. niteliklere sahip tapulara konut kredisi verilmez. Alacağınız ev kanun ve yönetmeliklere uygun yapılmadıysa konut kredisi çekemezsiniz. Kat mülkiyetine sahip olmak bu sebeple önemlidir.
Bu yüzden ilk konut kredisinden sonra en az 6 ay yada 1 yıl gibi bir sürenin geçmesini ister. Bu süre zarfında sizin ödeme performansınız iyiyse ve gelirinizde de sıkıntı yoksa, ikinci bir konut kredisi kullanmak için onay çıkabilir.
Bazı durumlarda emekli maaşını başka bir bankaya taşımak da mümkündür. Ancak emekli maaşı üzerinde bir bloke varsa taşıma işlemi yapılmaz. Emekli olan kişinin kredi borcu bulunuyorsa maaşını başka bir bankaya taşıyamaz.
Kişinin alabileceği maksimum kredi tutarı, belgelenebilir gelire göre hesaplanır. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılır. Ödediğiniz taksitlerin toplam tutarı gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde farklı krediler için borçlanabilirsiniz.
Kredi başvurusu yapılan evin iskanının olması. İnşası tamamlanmamış ev için konut kredisine başvuruluyorsa kat irtifakı sunulmalı. Pek çok banka, en az yüzde 80'i tamamlanmış projeler için kredi veriyor. Konut projesinin anlaşmalı olduğu banka varsa konutun yüzde 80'i tamamlanmadan kredi çekme imkanı sağlanıyor.
Kredisi borcu devam eden evin satılması ve alıcının da konut kredisi kullanması durumunda, bankalar arası bir yazışma ile satış işlemi yapılabiliyor. Ayrıca mevcut kredi borçlusu olan banka ile yeni kredi kullanılacak banka, aynı ise bu süreç daha kısa sürede tamamlanıyor.
Bina eğer 10 yıllık veya daha uzun yıllık ise binalarda mevzuatta değişiklik olduğu için krediye uygun olmayabilmektedir. Alınacak evin tapu türü kat ittifakı ya da mülkiyeti olmalıdır. Ayrıca tapuda niteliği mesken olarak geçmek zorundadır. Bu niteliklerden biri eksik olursa bankalar konut kredisi çıkarmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri