Hayır. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili Konya'nın yüzölçümü ise 38,873 km2'dir. Yani Hollanda, Konya'dan az da olsa büyüktür ama esas büyük olan şey bu ülkenin ihracatıdır.
41 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle Konya'dan sadece 3 bin kilometrekare büyük olan Hollanda, Türkiye'ye tarım üretiminde ve ihracatında fark atmaya devam ediyor.
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık altıncı şehri olan Konya; 40 bin 841 kilometrekarelik bir alana sahip.
Konya ili Anadolu Yarımadası'nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde, şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır. Yüzölçümü 41.001 km2'dir. Bu alanı ile Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan ilidir.
Avrupa Birliği'nin alan olarak en küçük ülkelerinden bir tanesi olan Hollanda Batı Avrupa'da Kuzey Denizi kıyısında, Almanya ve Belçika arasında yer almaktadır. Ren, Maas ve Shelde nehirlerinin deltasında kurulmuş olan Hollanda'nın 41.526 km2'lik yüzölçümünün 7.578 km2'lik kısmı (%18) su ve kanallardan oluşmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili Konya'nın yüzölçümü ise 38,873 km2'dir. Yani Hollanda, Konya'dan az da olsa büyüktür ama esas büyük olan şey bu ülkenin ihracatıdır.
Konya, Hollanda'dan küçük ama 120 ülkeden büyük.
Hollanda, ABD'den sonra dünyanın en büyük tarım ihracatçısıdır. Tarım ihracatında en önemli pazar AB pazarı olarak öne çıkmaktadır ve önceki yıllarda olduğu gibi Almanya en önemli ihracat pazardır.
Bu hafta rotayı Avrupa'ya çeviriyoruz. Tarımsal ihracatta dünya ikincisi olan Hollanda'nın hikâyesi de ilginç. Yüzölçümü yaklaşık 42 bin kilometre kare ile neredeyse Konya kadar olan ülkenin topraklarının dörtte biri deniz seviyesinin altında ve yüzde 18'i sularla kaplı.
İller bazında kıyaslama yapıldığında Konya, Türkiye'nin 6. büyük şehridir. Yüzölçümü itibari ile ise Türkiye'nin en büyük şehridir. Kilometrekare başına düşen kişi sayısı ise 59'dur. Toplam nüfusu en fazla olan ilçeler Konya'nın merkez ilçeleri olan Selçuklu, Meram ve Karatay'dır.
Dünya genelindeki şehirlerin trafik sıkışıklık endeksine yönelik yapılan araştırmaya göre Konya, listede bulunan 56 ülkeden 416 şehir arasında trafiği en sıkışık 329'uncu şehir oldu.
Konya Ayaklanması, Anadolu'da Millî Mücadele'ye karşı gelişen ayaklanmalardan biridir. Diğer ayaklanmalar gibi kısa sürede bastırılmıştır. Ayaklanmayı yöneten Delibaş Mehmet'in adından dolayı Delibaş Ayaklanması olarak da bilinir. Ayaklanma bastırıldı.
UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.
Hollanda, Almanya'ya göre daha heterojen bir göçmen nüfus yapısına sahiptir. Almanya'da Türkler göçmen nüfusun yaklaşık üçte birini teşkil etmektedir. Tüm göçmenler içinde yüzde 11,6'lık nüfus oranına sahip olan Türkler, Hollanda genelinde 365.000 nüfus büyüklüğü ile yüzde 2,2'lik bir orana ulaşmaktadır.
Rotterdam birinci ve ikinci nesil Türklerin en yoğun bulunduğu Hollanda şehridir- 2016'da bu rakam 42.900 kişi ya da şehrin nüfusunun yaklaşık % 7.8'i olarak gözlendi.
Bugün Çin dünyanın en büyük tarım ekonomisi.
Tarımda gelişmiş ülkeler sıralamasında ilk sıralarda yer alan ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika ve Almanya'nın tahıl üretimi ve tarımın bu ülkelerdeki ticaret üzerindeki etkileri son yıllarda önem göstermektedir.
Hollanda'nın tüm dünyadan en fazla ithal ettiği ürünler incelendiğinde, ürünlerin ağırlıklı olarak katma değeri yüksek teknolojik ürünler ve makineler olduğu görülmektedir. Ülkenin en fazla dış alım yaptığı ürün grubu 8517 Pozisyonunda yer alan telefon cihazlarıdır.
Hollanda çok güçlü bir ekonomiye sahiptir ve yüzyıllardır Avrupa ekonomisinde özel bir rol oynamıştır. 16. yüzyıldan beridir gemicilik, balıkçılık, ticaret ve bankacılık Hollanda ekonomisinin en önemli sektörleri olmuştur. Hollanda, dünyanın en fazla ihracat yapan ilk on ülkesinden biridir.
Fatih Sultan Mehmed, 1470'te Devletin Rumeli (Sofya), Anadolu (Kütahya), Rûm (Tokat) Eyaletlerinden sonra 4. Eyalet olarak Karaman Eyaletini, merkezi Konya şehri olmak üzere kurmuştur.
Bu kapsamda Konya'nın nüfusu, 2 milyon 320 bin 241 kişi olurken Karaman nüfusu, 263 bin 960 kişi oldu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, ülkemizde ikamet eden yabancı nüfus(1) bir önceki yıla göre 253 bin 293 kişi azalarak 1 milyon 570 bin 543 kişi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri